A Konyhafőnök

Bilincsbe verve megfőzni egy Michelin-csillagos ételt? A Konyhafőnökben bármi megtörténhet! – Ezek voltak a zsűri legnagyobb pillanatai

Jenei BrigittaJenei Brigitta

2022. április 30. 20:13

Pulthoz kötözött vagy éppen vakon főző zsűri, tortákkal megdobált műsorvezető és bokszkesztyűben ügyetlenkedő Michelin-csillagos séf? A Konyhafőnök zsűrije szinte minden évben elképesztő jelenetekkel szórakoztatta a nézőket. Összegyűjtöttük a legjobbakat. 

Mi lehet a Konyhafőnök sikerének titka? A kemény feladatok? A feszültségtől izzadó versenyzők? Vagy éppen a sosem látott alapanyagok? A recept – ahogyan az lenni szokott – rengeteg fontos összetevőből áll: megannyi fűszer kell ahhoz, hogy ennyi évadon keresztül, még mindig remegve várjuk, hogy mi van a búra alatt. 

Egy dolgot viszont biztosan kijelenthetünk, a gasztroreality tányérján a zsűri a főelem.

Sárközi Ákos, Rácz Jenő és Fördős Zé hármasa az elmúlt évadokban olyan pillanatokkal ajándékozta meg a nézőket, amelyek jó időre bevésődtek az emlékezetünkbe. Mielőtt újabb kalandra indulnánk a három gasztro-pasival, ugorjunk vissza egy kicsit a múltba, hogy újra megnézzük a kedvenc jeleneteinket!

Egy finom étel mellett a romantikára is mindig szánjunk időt

A versenyzők általában azzal a céllal lépnek be a Konyhafőnök stúdiójába, hogy egy jó étellel vegyék le a lábáról a zsűrit. Azonban néha akadnak olyan jelentkezők is, akiket nem is annyira a gasztronómia, annál inkább a zsűritagok érdeklik. Zét például már többször is megpróbálták elcsábítani: a 7. évadban Vivi konkrétan menyasszonynak öltözve, szívalakú pizzával vonult be a kóstolásra, ahol meglepetésként még egy tortával is készült kedvencének.


Sőt olyan is előfordult, hogy Zé saját magával találkozott a konyhában, ugyanis legnagyobb rajongója nem bízta a véletlenre az első találkozásukat: zés pólóban, Zé receptjét hozta el bemutatkozásképp, és azonnal a műsorvezető nyakába borult, amikor meglátta.

Persze volt, aki már rég letett arról, hogy elnyerje valamelyik zsűritag szívét, cserébe viszont olyan meglepő történetet hozott a múltból, amitől még Rácz Jenő is zavarba jött. Márta kecsesen begurította a kocsiját a kóstolásra, hogy utána ledobja a bombát:


A zsűri tanított, kóstolt, tányérokat dobott ki és jól meg is szívatta egymást

A versenyzőknek napi szinten kell szembenézniük a félelmeikkel, hiszen a zsűri folyton olyan feladatokat állít eléjük, amit nem feltétlenül egyszerű megugrani. A kihívások és az állandó tanítás mellett viszont mindig akad idő a bolondozásra is. 

Zé előszeretettel talál ki olyan nehezítéseket a séfeknek, hogy még az ő nagy rutinjuk mellett is megremeg a térdük. Így döbbent le Jenő is, amikor Zé közölte vele: bokszkesztyűben kell megfőznöd az ételed. A séf az elején még ügyetlenkedve próbálta megtalálni a helyét a pultjában, viszont szép lassan belejött. Ha főzésről van szó, semmi sem állíthatja meg!


Így volt ezzel Ákos is, akinek jóbarátjához hasonlóan megannyi lehetetlen helyzetből kellett kiverekednie magát. Az egy dolog, hogy Zé hozzákötötte egy pulthoz, vagy éppen bekötött szemmel kellett a piactérre mennie, de egyszer még így is főzte meg az ételét:


A fagyi minden esetben visszanyal! Ugye, Zé?

A huncutságok mesterét sosem kellett félteni, ha a hátráltatások kitalálása jött szóba. Maradékot adott a séfeknek, hogy abból főzzenek, vagy éppen kikötözte és megbilincselte őket. Sőt, ha úgy hozta a kedve, palacsintát süttetett Ákossal magának és Jenőnek. Az élet azonban nem ennyire egyszerű, a műsorvezető időről időre mindent visszakapott: a séfek és a versenyzők bosszút álltak. Így esett, hogy a Konyhafőnök VIP 5. évadában székhez kötve várta, hogy lesújtson rá a végzet… torta formájában:


Néha viszont tett is érte, hogy vicces szituba keveredjen. Egyik főzés közben megfogadta: ha Ákos csinál neki csicsóka csipszet, akkor bizony tornászkodik egyet. Ákos betartotta az ígéretét, így Zének sem volt választása, lement hídba a stúdió közepén:


A legek legje: a séfek mindig képesek emelni a szintet

Ha már ilyen elánnal felpattantunk a nosztalgiavonatra, muszáj lesz megejtenünk az egyik legfontosabb megállót is: a médiatörténeti pillanatokat. Rengetegszer láttuk már a séfeket akció közben – amikor a saját ételüket prezentálták a versenyzőknek –, attól a fordulattól azonban mindenkinek leesett az álla, amikor Zé közölte: ők is beállnak főzni a pultokba, mintha versenyzők lennének:


Ezen a ponton már azt hittük, hogy nem lehet fokozni a gasztro-rajongók extázisát… tévedtünk. Talán ennél a meglepetésnél is sokkolóbb volt, amikor a műsor történetében először Sárközi Ákos és Rácz Jenő egy csapatban főztek. A stúdióban mindenki padlót fogott a bejelentéstől, pedig akkor még nem is látták milyen, ha ezt a két embert együtt küldik csatába:

 

A Konyhafőnök legújabb évada május 2-án indul! Ha nem szeretnél lemaradni a zsűri legújabb húzásairól, akkor kapcsolj minden hétköznap este 20:00-kor az RTL Klubra!

#A Konyhafőnök#zé közbelép#fördős zé#a séfek csatája#sárközi ákos#rácz jenő

Címlapról ajánljuk