A Konyhafőnök VIP

Lángoló mikrók, repülő serpenyők és életre kelt madarak – ezek voltak A Konyhafőnök VIP legnagyobb bakijai

rtl.hurtl.hu

2022. december 31. 10:29

Egy konyhában, ahol ráadásul időre kell főzni, elkerülhetetlenek a melléfogások. A feladat megterhelő, annyira, hogy néha még a szerelmesek is képesek voltak cívódni a rezsó felett, másnak pedig sikerült „felfedeznie” egy teljesen új elemet. Szóval legyen szó sérülésről, lefagyásról, pillanatnyi pánikról vagy éppen egy szimpla receptértelmezésről, a celebek többször is a saját ellenségeik voltak. 

Lángok a konyhában: Élő Marci és Kármán Odett is felgyújtották a mikrót

Fördős Zé hőn szeretett technikai csodája többször is veszélybe került az idei évadban a versenyzők miatt. Egy-egy elfelejtett zöldség olyan hamar kapott lángra a mikróban, hogy kétszer is a zsűrinek kellett jeleznie: ég valami a konyhában. Először Élő Marci fűtött be és ezáltal szenesített el pár céklát, majd ugyanezt Odett is megkísérelte.


Persze, egy mikró nemcsak arra alkalmas, hogy valamit rommá égessünk, de arra is, hogy robbantsunk. Nem kell nagy dologra gondolni. Geszler Dorottya egy tálnyi csokoládéról feledkezett meg.

Patai Anna olyan dolgot tett, ami Zé szerint kémiailag lehetetlen

A kapkodás sokszor új felfedezéseket eredményez. Például olyan elemet alkothatunk, ami előtte valószínűleg nem is létezett. Ez történt Annával is, az énekesnő a séfek kérésére nekilátott egy tejszínes mártás elkészítésének, azonban főzés közben megfeledkezett az időről, aminek nem várt eredménye lett a serpenyőjében.

„Anyám, kinyitotta a szemét” – A tollas, élettelen madarak néha magukhoz tértek?

A különféle szárnyasok tollazása sok hírességnek jelentett kihívást. Fésűs Nelly többször is zokogásban tört ki a feladat miatt, míg mások majdnem szívbajt kaptak, annyira megijedtek az állatkáktól. Hagyma például új szintre emelte a konyhai eszközhasználatot, ugyanis annyira undorodott egy csirke fejétől, hogy hozzá sem akart érni, így különböző zöldségeket használt fel erre a célra. 


Hasonló pánik kerülgette Osváth Zsoltit is, aki a Középdöntő alatt nézett szembe egy egész libával, aminek ki kellett tépkednie a tollait. Egy gond volt csupán: furcsa hang jött ki az alapanyagból…

Járai Máté ledöfte magát, tönkretett egy serpenyőt és lefagyott egy recepttől

A színésznek többször is meggyűlt a baja önmagával, az eszközökkel, csapattársai ételeivel vagy éppen egy recept értelmezésével.

Olyan voltam, mint egy gyengeelméjű

– hallhattuk tőle egyszer, amikor egymás után több balesetet is szenvedett a konyhában. Miután Tokár Tomi „ledöfte”, Máté önmagát is akadályozta azzal, hogy újabb sérülést szerzett.


A Fókusz műsorvezetője és Máté többször is szórakoztatták a nézőket a burleszkszerű jeleneteikkel: az első bemutatkozó napjukon is egy pultban főztek, ami eléggé emlékezetesre sikeredett. A két híresség egy rezsón próbált osztozkodni, azonban Máté széles mozdulatai miatt Tomi étele a földön kötött ki. Egy gumikesztyű, egy serpenyő, és több adag vaj is az áldozata lett kettőjük ténykedésének.


Máté – aki saját bevallása szerint is imádja szórakoztatni az embereket – nem mindig tudott nevetni a saját ügyetlenkedésén. Amikor a Középdöntőben lehetősége nyílt, hogy végre konyhafőnökként irányítsa csapattársait, már az idő elindulása után problémába ütközött: megakasztotta egy macaron receptje.

Az egész recept olyan volt, mint egy fejtörő

– mesélte, miután többszöri átolvasás után sem tudott kiigazodni a kapott instrukciókon.

Néha még a szerelmesek is civódni kezdtek a rezsó felett

Kármán Odett és Kamarás Norbi a verseny első pár hetében folyton egy pultban főztek, ennek azonban nem mindig lett jó vége. Norbi ugyanis állandóan barátnőjét kérdezgette, ha pedig Odett éppen megpróbálta kizárni, hogy ő is haladhasson a feladataival, akkor sem lehetett sokáig nyugta. Norbi ilyenkor ugyanis nem figyelt és veszélybe sodorta szerelme ételét. Amikor ezt Odett meglátta, elképedt ugyan, de nem hagyta szó nélkül a dolgot.

Nyakon öntöttem volna vele!

#A Konyhafőnök VIP#best of#tokár tamás#baleset#lángok#vita#könnyek#élő marci#kármán odett#kamarás norbi#járai máté#hagyma#geszler dorottya#Patai Anna

Címlapról ajánljuk