X-Faktor

Érzelmi hullámvasút, hatalmas éneklések és csipkelődés – ilyen volt a 2022-es X-Faktor Fináléja

rtl.hurtl.hu

2022. november 19. 23:32

Izgalmasan alakult a 11. évad mindent eldöntő, utolsó adása. A versenyzők több dallal is készültek, a mentorok pedig talán minden eddiginél érzelmesebben támogatták az énekeseket. Puskás Peti és Gáspár Laci ezúttal sem bírták ki a barátságuk fűszereként megismert odamondogatás nélkül. Herceg Erika köszönettel, ByeAlex pedig ismét diadallal búcsúzott a nézőktől. 

Hatalmas várakozásokkal vágott bele mindhárom döntős az X-Faktor 2022-es évadának utolsó fordulójába. A versenyzők több dallal is készültek, az első kört pedig Solyom Berni kezdte Nelly – Hot In Herre című dalával. A mentorok szerint Berni mostanra ért be csak igazán és a Finálén nyújtott első produkciójával bebizonyította, hogy tényleg ott a helye a legjobb háromban.

Vicces pillanata volt a Finálénak, amikor Gáspár Laci hajára terelődött a figyelem. A mentor ugyanis kipróbált egy különleges hajkölteményt a Finálé tiszteletére. Az új stílushoz viszont mentortársainak is volt egy két szava:

Nagyon szép kislány lettél

– mondta ByeAlex.


A sort a sokak által csak „magyar Elvis Presley-ként” emlegetett fiú, Kiss Kevin folytatta. A ráaggatott névhez hűen Elvis Presley I can't help falling in love című dalát hozta el a Finálé első körében, ami osztatlan sikert aratott a mentorok között. A kört pedig Mihályfi Luca zárta, aki Chaka Khan Through the fire című dalával készült.

A nézők szavazatai alapján végül Luca búcsúzott a mezőnytől.

Idézd fel újra a legemlékezetesebb perceit!

A második körben Luca kiesésével már csak Kevin és Berni maradt versenyben. Ha valaki azt hitte volna, hogy az első kört nem lehet túlszárnyalni, akkor meglepődött: Kevin és Berni is felszántották a színpadot.

Kevin Zámbó Jimmy Még nem veszíthetek, Berni pedig a Fekete Vonat A város másik oldalán című dalát adta elő. Egy különleges nyeremény is gazdára talált a Finálé adásában:

Solyom Berni kapta meg a lehetőséget, hogy felléphessen a jövő évi Sziget fesztiválon.

 Nyereményét a színpadon, az egyik próba közben adták át neki a Sziget munkatársai.


Az utolsó a versenyzők egy, már korábban színpadra vitt dalt énekeltek el. Kiss Kevin a saját, Csinibaba című, mára már slágerré vált szerzeményét hozta el, Solyom Berni pedig a Tábor adása alatt előadott Travie McCoy ft. Bruno Mars – Billionaire című dalát adta elő.

A mentorok gyors évadértékelője után pedig Miller Dávid elárulta, hogy Solyom Berni nyerte meg az X-Faktor 2022-es évadát, aki az eredményhirdetés után elő is adta a győztes dalát.

#X-Faktor#győztes#döntő#finálé#nyertes#2022#évad#solyom berni#kiss kevin#mihályfi luca

Címlapról ajánljuk