X-Faktor

Részvételi szabályzat

rtl.hurtl.hu

2022. október 22. 19:00

Az X Faktor Című Műsor Során Lebonyolított Szavazások
Részvételi Szabályzata

amely tartalmazza az M-RTL Zrt. (1222 Budapest Nagytétényi út 29.) (a továbbiakban: RTL) mint szervező által szervezett, a Virgo Systems Informatikai Kft. (1055 Budapest, Szent István körút 17. I. emelet 6.) (a továbbiakban: Virgo), valamint a Telekom New Média Zrt. (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 36.) (a továbbiakban: TNM), (TNM és Virgo a továbbiakban együttesen: Technikai lebonyolítók)  az “X-Faktor” című televíziós műsorhoz (a továbbiakban: Műsor) kapcsolódó, az “RTL.hu” megnevezésű alkalmazáson (a továbbiakban: Alkalmazás), továbbá a https://szavazas.rtl.hu honlapon (a továbbiakban: webes szavazás), valamint alapdíjas SMS szolgáltatáson keresztül történő szavazás (a továbbiakban: SMS szavazás) szolgáltatásának (a továbbiakban együttesen: szolgáltatások) leírását és szabályai.

A szolgáltatások lényege, hogy a szavazók a szolgáltatások használatával döntően befolyásolják a műsor menetét, a szereplők műsoron belüli életútját (kiesik/továbbjut) és ezzel azt, hogy ki lesz a műsor 2022. évi győztese.

Az alkalmazás és a webes szavazás csak internetkapcsolat megléte esetén működtethető. Az alkalmazás és a webes szavazás működtetéséhez létrehozott internetkapcsolat esetleges telefonos vagy adatforgalmi költségekkel járhat, melyekért a szervező nem vállal felelősséget. Az SMS szavazás kizárólag meglévő telefonos előfizetéssel működtethető. Az SMS szavazás esetén a szavazó normál, alapdíjas SMS küldésével szavazhat, amelynek költsége a szavazót terheli. Az alapdíjas telefonszám a következő: a 06-20/30/70-810-1799.

Az alkalmazás és a webes szavazás használatához a szavazónak regisztrálnia szükséges az alkalmazásban vagy a https://rtl.hu weboldalon. Amennyiben a szavazó már rendelkezik regisztrációval, úgy az alkalmazásban, az rtl.hu weboldalon vagy az rtlmost.hu weboldalon keresztül az azokon korábban regisztrált felhasználói azonosító és jelszó, továbbá meglévő Facebook profilhoz, Google fiókhoz, illetve IOS rendszer esetén Apple ID-hez tartozó felhasználói azonosító és a hozzá tartozó jelszó megadásával a belépést követően adhatja le szavazatát. Egy felhasználói azonosítóval csak annyi szavazat adható le az egyes szavazási etapok során  a szolgáltatásokban, amennyit a jelen részvételi szabályzat meghatároz.

A szolgáltatásokban érvényesen leadott szavazatok után a szavazó részt vesz a műsorban meghatározott nyeremények kisorsolásában.

RTL fenntartja a jogot, hogy vis major bekövetkezése esetén (különösen, de nem kizárólag az alkalmazás, illetve webes szavazási rendszer hibájából adódóan) bármikor csak és kizárólag SMS szavazásra váltson, és az SMS szavazás útján érkező szavazatokat fogadja el. Ennek bekövetkezte esetén a műsorvezető haladéktalanul tájékoztatja a szavazókat élő adásban.

Az egyes szavazások végeredményét az alkalmazáson keresztül, a webes szavazáson, valamint az SMS szavazásban érvényesen leadott szavazatok összesített darabszáma határozza meg etaponként.

16 éven aluliak a szolgáltatásokat törvényes képviselőjük hozzájárulásával vehetik igénybe.

 

I. ALAPFOGALMAK

1. " X-FAKTOR ": Az RTL portfóliójába tartozó médiaszolgáltatásban (a továbbiakban: médiaszolgáltatás) sugárzásra kerülő televíziós műsor (tehetségkutató), amellyel kapcsolatban az RTL, mint szervező jogosult kötelezettségeket vállalni.

2. Az élő műsor indulása: 2022-10-22 napja (szombat)

3. A műsor befejezése: A műsor mindaddig tart, amíg a műsorban szereplő produkciók közül ki nem derül a győztes személye az egyes szavazási etapok alapján.

4. Szereplő, produkció, előadó, zenekarok (továbbiakban együttesen: produkció): azok a természetes személyek, akik jelentkeztek a műsorba, és a médiaszolgáltatásban bemutatott válogatók, tábor és mentor ház adások alapján az élő műsorban való részvételi lehetőséget megkapták.

5. Szavazó: Minden olyan természetes személy, aki a szolgáltatások valamelyikén keresztül szavaz.

6. Szavazás

A műsorral kapcsolatos szavazás szolgáltatás elérhető az alkalmazáson keresztül, a webes szavazás weboldalán, valamint az SMS szavazáson keresztül.

Az alkalmazás az IOS és ANDROID platformok alkalmazásközpontjaiban található. Az alkalmazás ingyenesen elérhető azon szavazók számára, akik érvényes hozzáféréssel rendelkeznek az IOS és ANDROID platformok alkalmazásközpontjaihoz, valamint rendelkeznek internet-hozzáféréssel. Az ingyenesség minden esetben arra vonatkozik, hogy az alkalmazás tulajdonosa az egyes áruházakból való letöltésért díjat nem szed be, az alkalmazás használata közben keletkező adatforgalomra nem.

A webes szavazás weboldalának felhasználási feltételei és az alkalmazás felhasználási feltételei az alábbi linken érhetők el: https://rtl.hu/felhasznalasi-feltetelek

Az alkalmazásban és a webes szavazásban csak érvényes regisztrációval rendelkező szavazók szavazhatnak a belépést követően.

7. Érvényes regisztráció és belépés az alkalmazásba, illetve a webes szavazás oldalára: az alkalmazásba, illetve a webes szavazásba történő belépésre vonatkozó előírásokat és feltételek az alkalmazás és a webes szavazás weboldalának felhasználási feltételeiben találhatók, amelyek a fentebb közzétett linkeken érhetők el.

8. SMS szavazás: Bármely hazai vagy nemzetközi távközlési szolgáltató bármely ügyfele, aki olyan előfizetői vagy kártyás csomaggal rendelkezik, melyről alapdíjas (azaz az előfizetői csomagjának megfelelő árazású) SMS üzenetküldésre van lehetőség igénybe tudja venni az SMS szavazást. Abban az esetben, haz SMS roamingon keresztül érkezik, az üzenetre az egyes országok roaming tarifái vannak érvényben.

 

II. A SZOLGÁLTATÁSOK LEÍRÁSA

Szavazás a műsor élő adásaiban

A szolgáltatások célja, hogy a szavazók szavazatukkal az egyes szavazási etapokban a számukra szimpatikus produkciót segítsék és ezzel továbbra is biztosítsák a produkció számára a műsorban való szereplést, részvételt annak érdekében, hogy az adott produkció megnyerhesse a műsor főnyereményét.

A műsorban továbbjutó szereplők kilétének megállapítása a szavazók által az alkalmazásban, a webes szavazásban, valamint SMS-ben leadott szavazatszámok összesítése után alakul ki, azaz a szavazás döntően befolyásolja a műsor menetét és az abban a produkciók személyét.

  • A szavazó az élő televíziós adásból értesül a produkciókhoz tartozó elnevezésekről.
  • az élő adásába bekerült produkciók elnevezése és kódjai a következők:

NÉV : KÓD

BERETKA ÁDÁM : ADAM

BODROGI ENIKŐ : ENIKO

BOROS MARCI : MARCI

HELFY ALEXA : ALEXA

ISKY&SZKYM : ISKY

KISS KEVIN : KEVIN

MIHÁLYFI LUCA : LUCA

SERBÁN SZEBASZTIÁN : SZEBASZTIAN

SOLYOM BERNI : BERNI

SOPHIA KHAN : SOPHIA

SYNERGY : SYNERGY

VÁRADI ÁBEL : ABEL

A műsorban szavazási etaponként a műsorvezető által kerül meghatározásra és ismertetésre, hogy a lentebb ismertetett szavazás-típusok közül melyik alkalmazandó.

SZAVAZÁS-TÍPUSOK

„CSERESZAVAZÁS”

Az egyes produkciók végén a Mentorok szavaznak arról, hogy a produkció védettséget kapjon-e annak érdekében, hogy azonnal továbbjusson a következő élő adásba. Azok a produkciók jutnak automatikusan a következő élő adásba, akik az összes produkció elhangzása után székben ülnek (adásonként változó számú produkció). Az egyes élő adásokban eltérő számú védettséget biztosító hely lesz megszerezhető a produkciók számára.

A védettség megszerzéséhez legalább három IGEN szavazatra van szükség a mentoroktól. Ammennyiben a mentorok két IGEN és két NEM szavazatot adnak a produkcióra, abban az esetben a produkció automatikusan veszélyzónába kerül. Abban az esetben amikor mind a négy védettséget biztosító hely betelik és a mentorok úgy szavaznak, hogy következő produkció is védettséget kapjon, (kapjon egy széket) akkor elindul a „Csereszavazás”, amely szavazásban a szavazók dönthetnek arról, hogy melyik az a produkció, aki ülve maradjon és ez által védettséget kapjon.

A szavazás abban az esetben indul el, amikor a négy védettséget biztosító hely már foglalt, azaz meghatározott számú produkció már ül a székeken, de van még olyan produkció, akmely megkapja a mentoroktól a jogot, hogy leülhessen. A szavazás célja, hogy a védettséget élvező produkciók közül ki maradjon ülve.

Előfordulhat olyan szituáció, hogy nem lesz foglalt az összes védettséget jelentő hely.

A szavazási etap minden esetben műsorvezetői közléssel indul és 90 másodpercig tart, mely minden esetben a képernyőn kerül bemutatásra visszaszámlálással. Az etap lezárást a műsorvezető jelzi.

A szavazási etap lezárása után a szavazatok összegzésre kerülnek és a legkevesebb szavazatot kapott produkció feláll a védettséget biztosító székről és a veszélyzónába kerül.

• SMS

Az SMS szavazás minden esetben a műsorban való képi, videós vagy szóbeli tájékoztatás alapján kerül indításra az adott szavazási etap lezárásáig.

Szervező fenntartja azon jogát, hogy egy adott szavazási etapot bármikor felfüggesszen, megállítsa és/vagy a részeredményeket kommunikálja.

A Csereszavazás esetében SMS szavazás útján 1-1 szavazási etapban minden szavazó maximum 1 db érvényes szavazatot küldhet - mobiltelefonjának segítségével - annak a produkciónak a kódjával, akit a már védett produkciók közül továbbra is ülve szeretne látni, tehát ha azt szeretné, hogy az általa választott produkció továbbra is védettséget élvezzen.

A szavazás lezárása és annak eredményének (összesítés) közlése után (tehát amikor kiderül, hogy mely produkciók maradnak ülve) a szavazást szervező lenullázza.

SMS szám: 06-20/30/70-810-1799 (alapdíjas)

  • Érvényes szavazatnak tekinti szervező (RTL) a műsorban közzétett kódokkal beérkező SMS-t, ; amely a technikai lebonyolító zárt informatikai rendszerébe beérkezik a szavazás érvényes idejében.
  • Azon SMS-ek, amelyek időben, formátumban vagy összdarabszámban nem felelnek meg a fentieknek nem kerülnek be az összesítésbe.

• Szavazás az alkalmazáson keresztül és a webes szavazás

Az alkalmazásba, illetve a webes szavazás oldalára történő belépés után a „SZAVAZÁS” menüpont alatt elérhető a szavazási funkció.

Az alkalmazásban történő és a webes szavazás minden esetben a műsorban történő képi, videós vagy szóbeli tájékoztatás alapján kerül indításra az adott szavazási etap lezárásáig.

Szervező fenntartja azon jogát, hogy az adott szavazási etapot bármikor felfüggessze, megállítsa és/vagy a részeredményeket kommunikálja.

A „SZAVAZÁS” funkció esetében a szavazó a következő lehetőségek közül választhat:

Szavazó az aktuálisan védettséget élvező produkciók közül tud szavazni arra az 1 produkcióra akit kiválasztott annak érdekében, hogy az ülve maradjon, azaz továbbra is védettséget élvezzen. A produkció kiválasztása után az „ELKÜLD” gomb megnyomásával tudja leadni a szavazatát. Minden szavazási etapban minden szavazónak 1 szavazata van, azaz 1 produkciót tud kiválasztani.

Az adott szavazási etap lezárása és annak eredményének (összesítés) közlése után (tehát amikor kiderül, hogy kik maradnak ülve) a szavazást a szervező lenullázza.

Az eredmény az SMS szavazáson, az alkalmazáson és a webes szavazás segítségével beérkezett szavazatok összesítésével alakul ki.

Az utolsó helyen található produkció – tehát aki a legkevesebb szavazatot kapta – feláll a védettséget adó székről és a veszélyzónába kerül.

„TOP TÍPUSÚ SZAVAZÁS”

Minden élő adásban az összes produkció elhangzása után és az esetleges Csereszavazásokat követően, miután véglegesen kiderült, hogy az adott műsorban mely produkciók élveznek védettséget, a szavazóknak lehetőségük van az úgynevezett TOP Típusú Szavazási etapban való részvételre. A TOP Típusú Szavazás lényege, hogy a szavazó szavazatával támogassa a veszélyzónában lévő, adásonként változó darabszámú produkció közül azt a produkciót, akit továbbra is a műsorban szeretne látni a TOP Típusú Szavazási etap végén.

Az 1. élő adás végén 8 produkció marad versenyben.

A 2. élő adás végén 6 produkció marad versenyben.

A 3. élő adás végén 4 produkció marad versenyben.

A 4. élő adás végén 3 produkció marad versenyben.

A TOP Típusú Szavazási etap végén a beérkező szavazatokat szervező összesíti. A kialakult sorrend döntően befolyásolja a következő élő adásban szereplők személyét.

A TOP Típusú Szavazási etap időbeli érvényessége: minden esetben az élő adásban kerül inditásra és zárásra a műsorvezető közlése alapján.

A TOP Típusú Szavazás a 4. élő adásig működik, azt követően más típusú szavazás-formák alkalmazandók.

Szervező fenntartja azon jogát, hogy az adott szavazási etapot bármikor felfüggessze, megállítsa és/vagy a részeredményeket kommunikálja.

• SMS szavazás

A TOP Típusú Szavazási etapban adásonként különböző számú SMS-t küldhet a szavazó a különböző produkció SMS kódjával. A küldhető SMS-ek számáról a műsorvezető tájékoztatja a szavazókat. A további adásokban a TOP tipusú szavazásokban a produkciók számának csökkenésével a TOP szavazásban is kevesebb érvényes szavazat adható.

Amennyiben a szavazó kettő vagy annál több SMS-t küldött el ugyanazon produkcióra, abban az esetben az érvényesnek tekinthető szavazati darab szám 1 azaz egy.

SMS szám: 06-20/30/70-810-1799 (alapdíjas)

  • Érvényes szavazatnak tekinti szervező a műsorban közzétett kódokkal beérkező SMS-t, amely a technikai lebonyolító zárt informatikai rendszerébe beérkezik a szavazás érvényes idejében.
  • Azon SMS-ek, amik időben, formátumban, vagy összdarabszámban nem felelnek meg a fentieknek nem kerülnek be az összesítésbe.

• Szavazás az alkalmazáson keresztül és a webes szavazás

Az alkalmazásba, illetve a webes szavazás oldalára történő belépés után a „SZAVAZÁS” menüpont alatt elérhető a szavazási funkció.

A „SZAVAZÁS” menüpontban megjelenő listáról a szavazó ki tudja választani azt az adásonként változó számú produkciót, akiket támogatni szeretne szavazatával. Szavazatát csak abban az esetben tudja elküldeni, ha az adásonként változó számú különböző produkciót kiválasztott, és az „ELKÜLD” gombbal elküldi a szavazatait.

„DUETT ÉS EGYÉNI PRODUKCIÓS SZAVAZÁS”

A produkció egymást követően adja elő mindkét dalát: elsőként a sztár-duettet, majd az egyéni dalt. Az egyes produkciók sztár-duettje előtt indítja el a műsorvezető a szavazást, és a dalok időtartama alatt mindvégig lehet szavazni az egyéni dal befejezésig, amikor az adott produkcióra vonatkozó szavazási lehetőség automatikusan lezárul. Az előadások után a produkciót a mentorok értékelik. Amennyiben legalább három mentor úgy dönt, hogy a produkció megérdemli a védettséget a produkció automatikusan leül a kettő közül az egyik székre és védettséget kap. Abban az esetben, ha a produkció 2 IGEN és 2 NEM szavazatot kap a mentoroktól, tehát nem ülhet le automatikusan, de nem is kerül még a veszélyzónába, a szavazók által az egyéni dal és a sztár-duett ideje alatt leadott szavazatok aránya alapján kerül megállapításra a produkció sorsa. Amennyiben az érintett produkció több IGEN szavazatot kapott az egyéni dal és a sztár-duett ideje alatt, mint NEM szavazatot leülhet a védettséget jelentő székre. Ha minden védettséget jelentő szék betelt, és más produkciót is leültetnének a mentorok vagy a szavazók, akkor Csereszavazást kell elindítani.

A félreértések elkerülése végett tisztázandó, hogy jelen szavazás-típus csak és kizárólag abban az esetben befolyásolja a műsor kimenetelét, tehát csak akkor kerülnek összesítésre a leadott IGEN és NEM szavazatok, ha és amennyiben a mentoroktól 2 IGEN és 2 NEM szavazatot kapott valamely produkció.

A Duett és Egyéni Produkciós Szavazási etap lezárulása automatikusan történik minden produkció egyéni dalának előadása után, és az eredményének közlése után a szavazást szervező lenullázza.

A szolgáltatások igénybevételének kezdő időpontja minden esetben a műsorban történő képi, videós vagy szóbeli tájékoztatás alapján kerül indításra.

Szervező fenntartja azon jogát, hogy az adott szavazási etapot bármikor felfüggessze, megállítsa és/vagy a részeredményeket kommunikálja.

• SMS szavazás

Az SMS szavazás minden esetben a műsorban való képi, videós vagy szóbeli tájékoztatás alapján kerül indításra.

A  Duett és Egyéni Produkciós Szavazási etapban minden szavazó 1, azaz egy érvényes SMS szavazatot tud leadni a produkció SMS kódjával. Az SMS-ben leadott szavazatok IGEN szavazatoknak minősülnek a további szavazatokkal való összesítés során.

Amennyiben szavazó kettő vagy annál több azonos kódú üzenet küldött el, abban az esetben az érvényesnek tekinthető szavazatainak darabszáma 1, azaz egy.

A szavazás lezárása és az eredményének (összesítés) közlése után a szavazást szervező lenullázza.

SMS szám: 06-20/30/70-810-1799 (alapdíjas)

  • Érvényes szavazatnak tekintjük a fentiekben felsorolt kódokkal beérkező SMS-t, amely a technikai lebonyolító zárt informatikai rendszerébe beérkezik a szavazás érvényes idejében.
  • Azon SMS-ek, amik időben, formátumban vagy összdarabszámban nem felelnek meg a fentieknek, nem kerülnek be az összesítésbe.

• Szavazás az alkalmazáson keresztül és a webes szavazás

Az alkalmazásba, illetve a webes szavazás oldalára történő belépés után a „SZAVAZÁS” menüpont alatt elérhető a szavazási funkció.

A „SZAVAZÁS” funkció esetében a szavazó a következő lehetőségek közül választhat:

- leadja szavazatát a produkcióra az IGEN gomb segítségével, azaz egy szavazattal növeli az IGEN voksok arányát.

- leadja szavazatát a produkcióra a NEM gomb segítségével, azaz egy szavazattal növeli az NEM voksok arányát.

Minden szavazó a Duett és Egyéni Produkciós Szavazás etapban produkciónként 1, azaz egy érvényes szavazattal (IGEN vagy NEM) rendelkezik. Az alkalmazás és webes szavazás zárt rendszerébe beérkező szavazatokat tekintjük érvényes szavazatnak.

„KIESÉSES SZAVAZÁS”

Szervező fenntartja azon jogát, hogy egy adott szavazási etapot bármikor felfüggesszen, megállítson és/vagy részeredményeket kommunikáljon.

A műsor döntő adásában a Kieséses Szavazási etap első felében minden produkció egy-egy dalt ad elő. A Kieséses Szavazási etap első felét az első produkció dalát közvetlenül megelőzve indítja el a műsorvezető. Amikor az összes produkció befejezte az egy-egy dal előadását a Kieséses Szavazási etap első részét, és így a szavazást is a műsorvezető lezárja. A legkevesebb szavazatot kapott produkció kiesik a versenyből. A Kieséses Szavazási etap első felének eredményhirdetését követően a leadott szavazatokat szervező lenullázza.

A Kieséses Szavazási etap második felében a versenyben maradt kettő produkció egy-egy dalt ad elő. A Kieséses Szavazási etap második felét az első produkció dalát közvetlenül megelőzve indítja el a műsorvezető. Amikor az összes produkció befejezte a dalok előadását a Kieséses Szavazási etap második részét, és így a szavazást is a műsorvezető lezárja. A legtöbb szavazatot kapott produkció megnyeri a versenyt.

• SMS szavazás

Az SMS szavazás minden esetben a műsorban való képi, videós vagy szóbeli tájékoztatás alapján kerül indításra az adott szavazási etap első és második felének lezárásáig.

A Kieséses Szavazási etap első felében minden szavazó egy telefonszámról produkciónként maximum 10, azaz tíz érvényes szavazatot tud különállóan elküldeni a 3, azaz három döntőben maradt produkcióra az adott produkció SMS kódjával, tehát összesen egy telefonszámról 30, azaz harminc szavazat (SMS) adható le a Kieséses Szavazási etap első felében.

A Kieséses Szavazási etap második felében minden szavazó egy telefonszámról produkciónként maximum 20, azaz húsz érvényes szavazatot tud különállóan elküldeni a 2, azaz kettő döntőben maradt produkcióra az adott produkció SMS kódjával, tehát összesen egy telefonszámról 40, azaz negyven szavazat (SMS) adható le a Kieséses Szavazási etap második felében.

Az SMS szavazás lezárása és annak eredményének (összesítés) közlése után a szavazást nullázzuk.

SMS szám: 06-20/30/70-810-1799 (alapdíjas)

  • Érvényes szavazatnak tekintjük a fentiekben felsorolt kódokkal beérkező SMS-t;
  • Azon SMS-ek, amik időben, formátumban vagy összdarabszámban nem felelnek meg a fentieknek, nem kerülnek be az összesítésbe.

• Szavazás az alkalmazáson keresztül és webes szavazás

Az alkalmazásba, illetve a webes szavazás oldalára történő belépés után a „SZAVAZÁS” menüpont alatt elérhető a szavazási funkció.

A Kieséses Szavazási etap első és második felében is a lenti szabályok érvényesek:

A „SZAVAZÁS” funkció esetében a szavazó a következő lehetőségek közül választhat:

- leadja szavazatát a neki tetsző produkcióra az IGEN gomb segítségével, azaz a produkciónak eggyel nő a leadott érvényes szavazati darabszáma, vagy a NEM gomb megnyomásával fejezi ki véleményét, ebben az esetben a produkció összszavazati száma nem változik.

Minden szavazó a Kieséses Szavazási etap első és második felében is előadott dalonként 1, azaz egy érvényes szavazattal rendelkezik. Az alkalmazás és webes szavazás zárt rendszerébe beérkező szavazatokat tekintjük érvényes szavazatnak.

A Kieséses Szavazás lezárása és az eredményének (összesítés) közlése után a szavazást nullázzuk.

III. ZÁRÁS

Szavazó a műsorvezetői közlés után, illetve Duett és Egyéni Produkciós Szavazási etap esetén a produkciók által előadott második dal elhangzása után érvényes szavazatot sem az alkalmazásban, sem a webes szavazás oldalán, sem pedig az SMS szavazással nem tud leadni.

  • 1. élő adás – 2022-10-22
    • A szavazási etapok lezárása után kialakul, hogy melyik az a négy produkció, amely a védettséget biztosító helyeket megszerezte. A veszélyzónába lévő 8 produkció bekerül a TOP Szavazási etapba. A TOP Szavazás végleges lezárásáig beérkezett érvényes szavazatok összesítése után kialakul a végleges sorrend.
    • Az a négy produkció, amely a védettséget megszerezte automatikusan továbbjut a 2. élő adásba.
    • Az a négy produkció, amely a legtöbb összesített szavazatot kapta a TOP Szavazás etap lezárása és a leadott szavazatok összesítése után továbbjut a 2. élő adásba.
  • 2. élő adás – 2022-10-29
    • A szavazási etapok lezárása után kialakul, hogy melyik az a három produkció, amely a védettséget biztosító helyet megszerezte. A veszélyzónába lévő 5 produkció bekerül a TOP Szavazási etapba. A TOP Szavazás végleges lezárásáig beérkezett érvényes szavazatok összesítése után kialakul a végleges sorrend.
    • Az a három produkció, amely védettséget szerzett automatikusan továbbjut a 3. élő adásba.
    • Az a 3 produkció, amely a legtöbb összesített szavazatot kapta a TOP Szavazás etap lezárása és összesítése után továbbjut a 3. élő adásba.
  • 3. élő adás – 2022-11-05
    • A szavazási szakaszok lezárása után kialakul, hogy ki az a kettő produkció, amely a védettséget biztosító helyet megszerezte. A veszélyzónában lévő 4 produkció bekerül a TOP Szavazási etapba. A TOP Szavazás végleges lezárásáig beérkezett érvényes szavazatok összesítése után kialakul a végleges sorrend.
    • Az a 2 produkció, amely a védettséget biztosító helyet megszerezte automatikusan továbbjut a 4. élő adásba.
    • Az a 2 produkció, amely a legtöbb összesített szavazatot kapta a TOP Szavazás lezárása és összesítése után, továbbjut a 4. élő adásba.
  • 4. élő adás – 2022-11-12
    • A szavazási szakaszok lezárása után kialakul, hogy melyik az a két produkció, amely a megszerezte a védettséget biztosító helyet. A veszélyzónában lévő 2 produkció bekerül a TOP Szavazási (Ki jusson a Fináléba?)  etapba. A TOP Szavazás (Ki jusson a Fináléba?) végleges lezárásáig beérkezett érvényes szavazatok összesítése után kialakul a végleges sorrend.
    • Az a 2 produkció, amely védett helyet szerzett automatikusan továbbjut a döntő adásba.
    • Az a produkció, amely a legtöbb összesített szavazatot kapta a TOP Szavazás (Ki jusson a Fináléba?) etapban továbbjut a Döntőbe.  
  • 5. élő adás – 2022-11-19
    • A szavazási szakaszok lezárása után kialakul, hogy melyik az a két produkció, amely versenyben marad a műsor döntőjében.  A versenyben lévő 2 produkció bekerül a TOP Szavazási etapba. A TOP Szavazás végleges lezárásáig beérkezett érvényes szavazatok összesítése után kialakul, hogy ki nyeri meg a műsort.
    • Az a produkció, amely a legtöbb összesített szavazatot kapta a TOP Szavazás etapban, győztesként végez a műsorban.

IV. A SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELÉNEK IDŐBELISÉGE:

Minden esetben az élő adás során értesülhetnek a szavazók azokról a produkciókról, akik szerepelnek az adott szavazási etapban.

A szavazási etap indításának időpontja minden esetben a műsorvezető által kerül közlésre az élő adás során.

Az egyes szavazási etapok lezárása minden esetben az élő adásban elhangzó műsorvezetői közlésig tart.

V. A SZAVAZÁSI EREDMÉNYEK FELÜGYELETE, RÖGZÍTÉSE

A szavazási etapokat az élő adás során közjegyző felügyeli és dokumentálja, majd megállapításait jegyzőkönyvben rögzíti.

A hibás (pl. rossz név, kódtévesztés) vagy a szolgáltatás időtartamán kívül beérkezett szavazatokért szervező semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal. A jelen részvételi szabályzatban foglalt feltételeknek meg nem felelő szavazatok érvénytelenek és azok a szavazásból kizárásra kerülnek, a nyereménysorsoláson részt nem vehetnek.

Szervező a nyeremények tekintetében semmilyen szavatosságot nem vállal, a nyertes ilyen igényét jogszabályi keretek között a nyeremény gyártójával, illetve a szolgáltatás nyújtójával szemben érvényesítheti.

 

 

VI. NYEREMÉNYEK, AZ EREDMÉNYEK KÖZZÉTÉTELE, NYERTES

1. A nyeremények

Azon szavazók között, akik a szolgáltatások valamelyikében érvényes szavazatot adtak le nyeremények kerülnek kisorsolásra az élő adásban ismertettek alapján. A nyeremények kizárólag az élő adás során, a meghirdetett szavazási etapokban szavazók között kerülnek kisorsolásra.

Az aktuális nyertes szavazót az RTL e-mailen vagy telefonon értesíti nyereménye tárgyáról, illetve a nyeremény átvételének feltételeiről. Az IOS azonosítóval (hash-elt e-mail címmel regisztráló) belépő résztvevők nem beazonosíthatóak kapcsolatfelvételhez a hatályos APPLE előrások alapján. Ebben az esetben a kisorsolt pótnyertes(ek) jogosultak a nyereményre.

A nyeremények sorsolása közjegyző jelenlétében történik, melyről jegyzőkönyv készül.

A jelen részvételi szabályzatban foglalt feltételeknek nem megfelelő szavazatok érvénytelenek, és azok a szavazás eredményének megállapításakor nem vehetőek figyelembe.  

Azok között a szavazók között, akik jelen részvételi szabályzatban foglaltak szerint használták a szolgáltatásokat az RTL közjegyző jelenlétében számítógépes véletlenszerű algoritmus segítségével kisorsolja a nyerteseket.

A nyereményekről a résztvevők az elő adásból értesülnek.

A nyertes hiteles és teljes körű azonosítását követően az RTL vagy megbízottja juttatja el/adja át a nyeremény(eke)t. A nyeremény(ek) átadásáról televíziós felvétel készülhet, melyen a nyeremény átadása rögzítésre kerül, amely az RTL Magyarország portfólióba tartozó csatornákon korlátozás nélkül bemutatható, amelynek időpontjáról az érintettek közvetlenül állapodnak meg.

Szervező a nyeremények tekintetében semmilyen szavatosságot nem vállal, a nyertes ilyen igényét jogszabályi keretek között a nyeremény gyártójával, illetve a szolgáltatás nyújtójával szemben érvényesítheti.

2. A nyertes definiálása

Nyertesnek ismeri el az RTL azt a szavazót, aki érvényes szavazatot adott le a szavazás során és

- az alábbi azonosítási adattal kapcsolatban hitelesen tud nyilatkozni; információval rendelkezik:

  • RTL.hu fiók internetes regisztrációt érvényes valós email címmel hozta létre; vagy
  • RTL MOST internetes regisztrációt érvényes valós email címmel hozta létre; vagy
  • Érvényes és valós Facebook fiókkal rendelkezik; vagy
  • Érvényes Google fiókkal rendelkezik; és
  • Regisztrált az Applikáción keresztül
  • Elérhető azon a mobilhívószámon, amelyről az SMS-t rögzítette a rendszer.

A nyertes(ek) kisorsolásával egy időben 3 pótnyertes (nyereményenként 3) is kisorsolásra kerül arra az esetre, ha a nyertes értesítése sikertelen vagy a nyertes nem veszi át a nyereményt a megadott határidőben.  

3. A nyertes értesítése:

A  kisorsolt nyertest az RTL képviselője telefonon vagy emailben értesíti nyereményük tárgyáról, illetve a nyeremény átvételének feltételeiről. A kisorsolt nyertessel/nyertesekkel minden esetben az informatikai rendszerben található hívószámon/azonosítón keresztül (ahonnan érkezett a szavazat) történik a kapcsolatfelvétel a közjegyző jelenlétében megtörtént sorolást követően 3 munkanapon belül.

Amennyiben a nyertes telefonon nem elérhető (nincs térerő, külföldön tartózkodik, ki van kapcsolva, nem veszi fel stb.), nem érvényes a résztvevő által az alkalmazásban vagy a webes szavazás weboldalán történő regisztráció során megadott vagy az RTL MOST vagy a GOOGLE profiljához tartozó email cím vagy a Facebook azonosítóval nem elérhető, az értesítést az RTL operátorai 3 napon keresztül, telefonszám esetén napi két alkalommal, különböző napszakban kísérlik meg, egyéb azonosító esetén napi 1 alkalommal. Amennyiben az előbbiek szerint sikertelen a szavazó értesítése, úgy a nyereményre való jogosultságát elveszti és a kisorsolt pótnyertes jogosult a nyereményre.

Az értesítés folyamatát RTL rögzíti.

4. A nyeremény(ek) átadásának feltétele:

A sikeres értesítés alkalmával beazonosított nyertes a személyes adatait az alábbiak szerint köteles megadni:

  • név; anyja neve; születési hely és idő;
  • személyi igazolvány szám és adóazonosító jel, nyilatkozat az adólevonásokhoz

A beazonosított nyertes személyesen vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt meghatalmazással ellátott személy útján jogosult a nyeremény átvételére az egyeztetéseknek megfelelő formában és helyen.

5. A nyeremény-igény érvényesítésének időtartama:

A nyertes nyereményét a nyereményről szóló sikeres értesítést követő 60 napon belül veheti át, azaz amennyiben az elért és értesített nyertes ezen idő alatt sem veszi át nyereményét, úgy az alábbi szabályok érvényesek:

A nyertes nyereménye át nem vett nyereménynek minősül, a nyereményre az első pótnyertes válik jogosulttá.

A nyertes az alábbi postacímen és telefonos, illetve e-mail elérhetőségen veheti fel a kapcsolatot RTL-lel a nyereményjátékkal összfüggésben.

Postacím: M-RTL Zrt., 1222 Budapest, Nagytétényi út 29.

Telefon: +361 382 8283

E-mail: online@rtl.hu

VII. ADATKEZELÉS

Szavazó kijelenti, hogy az Európai Parlament és Tanács természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679/EU rendelete alapján a jelen szabályzatban foglalt adatkezelés alapjaként a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a.) pontját tekinti (az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása).

Szavazó az alkalmazásban vagy a webes szavazás honlapján történő regisztrációval vagy a FACEBOOK-profillal vagy az RTL MOST PROFILLAL vagy Google fiókkal vagy IOS azonosítóval az alkalmazásban vagy webes szavazás oldalra történő belépéssel engedélyezi és önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló, kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy szervező a szavazás szervezése és eredményes lebonyolítása céljából a felhasználó/résztvevő által megadott személyes adatait a jogszabályoknak megfelelően kezelje.

A szavazó kijelenti/Facebook-profil/IOS azonosító, RTL MOST PROFIL illetve Google fiók belépéssel, illetve az alkalmazásba, RTL.hu fiókba történő regisztrációval elismeri, hogy a szavazás feltételeit megismerte, azokat elfogadta, a szavazáshoz kapcsolódó adatkezelés célját megértette és mindenre tekintettel, megfelelő tájékoztatáson alapuló, önkéntes és kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy az általa megadott személyes adatokat az RTL, valamint Technikai lebonyolítók a szavazások lebonyolítása érdekében nyilvántartsa, kezelje és feldolgozza.

Szavazó az alkalmazásban vagy a webes szavazás honlapján történő regisztrációval vagy a FACEBOOK-profillal az RTL MOST PROFILLAL vagy Google fiókkal az alkalmazásba történő belépéssel engedélyezi és önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló, kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy amennyiben részére nyeremény kerül kisorsolásra az RTL emailen vagy Facebook üzenetben vagy telefonon értesítse nyereménye tárgyáról, illetve a nyeremény átvételének feltételeiről.

Szavazó az alkalmazásban vagy a webes szavazás honlapján történő regisztrációval vagy a FACEBOOK-profillal vagy az RTL MOST PROFILLAL vagy Google fiókkal az Applikációba történő belépéssel engedélyezi és önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló, kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy a nyeremény(ek) átadásáról televíziós felvétel készüljön, melyen a nyeremény átadása rögzítésre kerül, amely az RTL Magyarország portfóliójába tartózó televíziós csatornákon korlátozás nélkül bemutatható.

A Facebook-profillal történt regisztráció során megadott profilkép felhasználására adott engedéllyel szavazó tudomásul vette, hogy képmásának az alkalmazáshoz kapcsolódóan történő felhasználásához hozzájárul és a felhasználásáért ellenszolgáltatásra nem jogosult. Résztvevő továbbá tudomásul veszi azt is, hogy sem az RTL, sem pedig a Technikai lebonyolítók nem kötelesek a képmása megjelenítésére.

Szavazó az RTL-től, valamint Virgo-tól bármikor tájékoztatást kérhet adatai kezeléséről a webes vagy applikációs szavazással kapcsolatban, TNM-től az SMS szavazással kapcsolatban; és kérheti azok helyesbítését, törlését. Abban az esetben, ha a szavazó adatai jövőbeli felhasználáshoz mégsem kíván hozzájárulni, nevének és lakcímének megadásával írásban bármikor korlátozás nélkül és ingyenesen kérheti adatai törlését a nyilvántartásból az RTL, a Virgo, valamint TNM alábbi címén vagy elérhetőségén:

Az adatbázis harmadik félnek nem kerül átadásra.

Az RTL a hatályos szabályozással összhangban, ezen adatokat mindaddig kezeli, amíg az adatkezelési cél fennáll, illetve amíg a résztvevő a hozzájárulását vissza nem vonja.

A Virgo a hatályos szabályozással összhangban, ezen adatokat mindaddig kezeli, amíg az adatkezelési cél fennáll, illetve amíg a résztvevő a hozzájárulását vissza nem vonja.

Virgo adatkezelési szabályzata az alábbi internetes linken érhető el:

https://virgo.hu/adatkezelesi-tajekoztato/

TNM adatkezelési szabályzata az alábbi internetes linken érhető el:

http://www.telekomnewmedia.hu/doc/adatvedelmi_tajekoztato.pdf

RTL adatkezelési szabályzata az alábbi internetes linken érhető el:

http://www.rtl.hu/kviz-adatvedelem

VIII. A SZOLGÁLTATÁS TECHNIKAI KIVITELEZÉSE

Az RTL és Virgo nem vállalnak felelősséget azon esetekért, amikor szavazó nem rendelkezik internet hozzáféréssel, vagy a hozzáférés sebessége, az adatátvitel megszakadása nem teszi lehetővé, hogy érvényes szavazatot adjon le.

Érvényes SMS szavazatnak azok a beérkezett és feldolgozott SMS-ek számítanak, melyek a szavazás indítása és lezárása közötti időtartam alatt érkeztek meg a TNM által üzemeltetett technikai rendszerbe, és a II. fejezetben részletezett helyes kódokat tartalmazza.

Az érvényes szavazatok mennyiségéről közjegyző jelenlétében készül részletes jegyzőkönyv. Virgo és TNM az egyes szavazási etapokról elkülönített adatbázist tárol.

Az RTL fenntartja a jogot arra vonatkozólag, hogy egy-egy szavazási etapon belül részeredményeket közöljenek, illetve az egyes szavazási etapokon belül részszavazásokat indítsanak és zárjanak le; ebben az esetben az élő televíziós adásban elhangzó időpontok az irányadók. Az egyes esetleges részszavazások is minden esetben véleménynyilvánítások, amelyek döntően befolyásolják a műsor menetét és az abban szereplő produkciók személyét.

A szavazási etapon belül az RTL, döntése értelmében - újabb bejelentést követően – a szavazás határozatlan ideig az élő adás alatt meghosszabbítható; erről az élő adásban a műsorvezető tájékoztatja a nézőket. Az egyes adásokhoz tartozó időszakok kommunikálása minden esetben az élő műsorban történik meg. Az egyes műsorokban a műsorvezető által ismertetett időpontig tartanak az egyes etapok, azaz amikor a műsorvezető az élő adásban ismerteti a nézőkkel, hogy a szavazást lezárta; a szavazásnak vége, tovább érvényes szavazatot nem fogad az RTL, Virgo és TNM.

Az egyes produkciókra a szavazók által az alkalmazásban és a webes szavazás oldalon leadott szavazatok akkor kerülnek a „SZAVAZÁSBAN” szereplő produkciók szavazatszámába beszámításra, amennyiben azok az élő adásban elhangzó szavazás lezárásáig az alkalmazásból a Virgo által üzemeltetett technikai rendszerbe ténylegesen megérkeznek.

Az alkalmazáson és webes oldalon történő szavazás önálló számítástechnikai rendszeren fut.

A szolgáltatások a Virgo Systems Kft. (1055Budapest, Szent István krt. 17.), Telekom New Média Zrt (1097 Budapest Könyves Kálmán krt 36.) és az M-RTL Zrt. (1222 Budapest, Nagytétényi út 29.) által üzemeltetett egyedi fejlesztésű műszaki, informatikai rendszereken keresztül érhető el.

A szolgáltatásokhoz kapcsolódó szavazás előírásoknak megfelelő lebonyolítását a Virgo és TNM a mindenkori hatályos törvények és egyéb jogszabályok betartásával szavatolja.

A hivatalos Szabályzat hozzáférhető a műsor honlapján, a https://rtl.hu/xfaktor/ oldalon https://www.rtl.hu/rtlklub/xfaktor/reszveteli-szabalyzat-2022, illetve a TXT 644. oldalán. Az RTL, Virgo és a TNM fenntartja a Szabályzat egyoldalú módosításának jogát, amely a fenti szerinti helyeken kerül közzétételre.

IX. Ügyfélszolgálat, információk, elérhetőségek

Az SMS szavazással kapcsolatban a TNM a +36  1 279 4300 -es telefonszámon elérhető ügyfélszolgálatánál lehet érdeklődni, a beérkező hívásokat a TNM rögzíti. A TNM a beérkező kérdéseket, észrevételeket feldolgozza és az egyes hívókat minden esetben visszahívja, a beérkező észrevételekről, kérdésekről a TNM ügyfélszolgálata egyedi sorszámmal ellátott listát vezet. TNM ügyfélszolgálata a hívó által megadott hívószámon hívja vissza az ügyfeleket.

Kelt: Budapest, 2022. november 11..

M-RTL Zrt.

1222 Budapest Nagytétényi út 29.

Telekom New Média Zrt.

1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 36.

Virgo Systems Kft.

1055 Budapest, Szent István krt. 17.

A szabályzat korábbi verziója ITT elérhető.

Címlapról ajánljuk