X-Faktor

Hörcher László felszántotta a színpadot, Varga Irén pedig a saját slágerével sokkolta az X-Faktor mentorait

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 17. 22:15

Eltört gitárokból, TikTok-sztárokból, elérzékenyült mentorokból és meglepő bocsánatkérésekből sem volt hiány a tehetségkutató harmadik Válogatóján. Miközben Hörcherrel az élen több ikonikus arc is visszatért az X-Faktor színpadára, ByeAlexet saját rajongói hatották meg, a négy mentor pedig már most összecsapott az egyik versenyzőért.

Az X-Faktor harmadik Válogatóján mindenki azonnal felkapta a fejét, hiszen az egyik színpad felé tartó jelentkező szinte minden pillanatát megörökítette a telefonjával. Miller Dávid viszont gyorsan kiderítette, hogy egy TikTok-sztár áll előtte, akinek közel 200 ezer követője van a videómegosztó oldalon. Szabó Mózes nem titkolt célja, hogy a vicces tartalmak mellett a zenei tartalmakért is kövessék a rajongói. Egy saját dallal érkezett a Válogatóra, de a lelkesedését gyorsan letörték a mentorok.

Ez ilyen kottamérgezés volt. Ez az, ami agyilag lefáraszt

– hallhatta Gáspár Lacitól.


Feltűnést azonban nemcsak a mobillal rohangáló vagy éppen a backstage-ben éneklő vagy táncoló jelentkezők okozhatnak, a rejtőzködők legalább annyira látványosak. Nagyon sokan ugyanis maszkban jöttek el az X-Faktorba, azonban így sem arattak akkora sikert, mint szerettek volna. Így járt Németh Mário „Circo Beetroto” is, aki nemcsak a mikrofont ejtette el állandóan a produkciója közben, hanem a színpadról is sikerült leesnie.

Ilyen béna rocksztárt még nem láttam életemben

– kapta meg a kemény kritikát Puskás Petitől.


Nem ő volt az egyetlen, aki úgy érezte, hogy el kell rejtenie arcát a mentorok elől. Az RTL Fantomja is megjelent, aki meglepő dolgokat mondott a mentoroknak, amikor bemutatkozott:

Itt mászkálok a falak között, mindenkit ismerek és mindenről tudok.

Gáspár Lacinak sem kellett több, hiszen a frászt hozta rá az álarcos versenyző:

Na most én tényleg félek gyerekek

– bukott ki belőle.

Amikor egy újabb maszkos versenyző lépett a színpadra, a mentorok már fogták a fejüket, T Boy produkciója azonban túlszárnyalta az elképzeléseiket.

Nem vagyok túlságosan nagy raprajongó, de nekem ez nagyon tetszett

– lelkesedett Erika, akivel ByeAlex is egyetértett: „Tetszik, hogy van saját egyéniséged”.


A furcsa, mégis maradandó produkciók után a jelentkezők már maszk nélkül is felmerészkedtek a színpadra, és hangjukkal teljesen levették a lábukról a mentorokat. Csak úgy repkedtek az igenek és a dicsérő szavak:

Az egyik legjobb éneklést hallhattuk, egy sztáralkat van fent a színpadon

– mondta elismerősen Peti.

Ezek után egy 21 éves fiatal lány következett. Dankó Tünde rengeteg olyan dalt írt az elmúlt években, amit ByeAlex zenéi inspiráltak. Éppen emiatt izgatottan lépett a színpadra, hiszen nagyon kíváncsi volt, mennyire tetszik majd a szigorú mentornak a produkciója. A Válogatóra is egy saját szerzeménnyel érkezett, amivel elérte, hogy állva tapsoljon neki az egész stúdió.


A mindenkit lenyűgöző Tünde után a mentorok 12 évet repültek vissza az időben. Basic Dániel ugyanis nem először állt ki a mentorok elé, a tehetségkutató első évadában már próbára tette magát. Akkor a Hallelujah című slágert adta elő, most pedig a Padlás egyik leghíresebb dalával érkezett a Válogatóra, a siker azonban most is elmaradt.


Nem Basic Dániel volt az egyetlen, aki több év után újra próbára tette magát. A visszatérők produkciói azonban ezúttal sem nyűgözték le a mentorokat, akik kőkeményen megmondták véleményüket a versenyzőknek.

Valahol egy másik univerzumban énekeltél, sajnos hallgathatatlan volt

– vallotta be ByeAlex.

A multiverzum gondolata nem hagyta el a mentorpultot, amikor a 17 éves Csukovics Kevin besétált a színpadra, különleges járása egyből felkeltette a mentorok érdeklődését. Nagy léptei láttán Laci arra következtetett, hogy Kevin valószínűleg nem a Földön született, hiszen látszólag teljesen másképp hat rá a gravitáció.


Az intergalaktikus kitekintés után egy 22 éves versenyző következett. Miszlai Márton öt éve egészen a székes feladatig jutott a Táborban, most pedig ismét valóra szeretné váltani az álmait.

Sokkal magabiztosabb vagyok. Úgy érzem, ez lesz az én évadom

– mesélte magáról Márton.

A srác Conchita Wurst világslágerével lépett újra a színpadra. Produkciója közben az X-Faktor műsorvezetője sem győzött álmélkodni, a mentorok pedig állva tapsolták meg a versenyzőt.

Rengeteget fejlődtél. Ez már egy felnőtt férfi előadás volt, egy kiforrott hanggal. Csodálatos volt, amit a színpadon csináltál.

– lelkesedett Peti.


A harmadik Válogatón eljött az a pillanat is, amikor ByeAlex nem találta a szavakat. Nagyon meghatódott, amikor megtudta, hogy Deák Levente a Vodka című dalával készült. A produkció után egy közös képet is készített a versenyzővel és a srác testvérével, majd elérzékenyülve vallotta be a fivéreknek:

Büszke vagyok, hogy ilyen közönségünk van, mint ti.


Hírhedtté vált arcokkal is találkozhattak a nézők: Pop Csabi többször is járt már az X-Faktorban, tavaly ráadásul csúnyán összeszólalkozott Lacival, vízzel is le akarta locsolni, majd egy mikrofonnal célozta meg a mentort. Peti egyből felkiáltott, amikor megpillantotta a visszatérő versenyzőt, ám Csabi elmondása szerint most békés szándékkal érkezett. Egy bocsánatkérő tortával a kezében lépett Lacihoz, de a mentor alig merte kinyitni az ajándékot.

Nehogy az arcomba vágjad!

– figyelmeztette Laci.


Miután elült az emlékek keltette félelem, Puskás Peti meglepő dologra ébredt rá:

Hozzánk gyónni jönnek az emberek!

Pop Csabi után ugyanis egy tavalyi jelentkező is visszatért, hogy bocsánatot kérjen a mentoroktól. László Tamás – LT az előző évadban keményen beszólt Adélnak és Petinek, ezért most azért is érkezett, hogy elnézést kérjen a korábbi viselkedéséért. A dalszövegébe is belefogalmazta érzéseit:

Most teljes alázattal állok előttetek. Megkomolyodtam kicsit, még akármi is lehet.


Sorra érkeztek az elszánt jelentkezők, akik mindent megtettek, hogy lenyűgözzék a mentorokat. Produkcióik viszont gyorsan kicsapták a biztosítékot a stúdióban, és mivel egyáltalán nem értettek egyet a mentorok döntésével, kertelés nélkül visszaszóltak. Amikor Spike Dylo beolvasott Erikának, Laci egyből mentortársa védelmére kelt:

Egy nőnek minek szólsz így!? Nyekeregtél, mint a fába szorult féreg!

A mentorok már előre aggódtak Hörcher László miatt, aki ezúttal is törni-zúzni érkezett. Végül azonban a saját festményével is meglepte ByeAlexet, aki egyből a keblére ölelte Lászlót. A semmiből jött ölelésbe végül az összes mentor beszállt.

Neked köszönhető az egész X-Faktor sikere

– hálálkodott Alex.

A mentor még egy tippet is adott a versenyzőnek:

Én a helyedben már kamatoztatnám ezt a celebséget. Szívesebben látnálak a Konyhafőnökben.

Puskás Peti egyből fel is hívta Rácz Jenőt, és bemutatta neki Lászlót. Vajon a „gitártörő méltóság” a tehetségkutató után hamarosan a Konyhafőnök VIP-ben is megméretteti magát?


Hörcher után újabb TikTok-sztárokon volt a sor, hogy bizonyítsanak a tehetségkutatóban is. Az „Eki-eki bőrdzseki” dalrészlet a videómegosztón már mindenkit meghódított, a szerzők most az X-Faktorban is meg akarták mutatni magukat, ráadásul egy új szerzeménnyel.

Nyerni jöttünk

– mutatkoztak be a formáció tagjai, akik az apró hibáik ellenére is meggyőzték a mentorokat és továbbjutottak a Táborba.

Herceg Erika szeme is felcsillant: az X-Faktor női mentorának egyből felkeltette az érdeklődését a 26 éves Reindhardt Marcell, aki egy szál gitárral érkezett a Válogató színpadára. Végül négy igennel jutott tovább a Táborba, akárcsak az Isky&Szkym formáció.

A boldog igenek után azonban nem várt fellépés sokkolta a mentorokat, kifejezetten Erikát.

Én ilyet még nem láttam élőben

– bukott ki a női mentorból, amikor Varga Irén a színpadra lépett, és egyik leghíresebb slágerét adta elő nekik.

A TikTok-sztár Maluma című slágerét az egész stúdió kívülről tudta, Erika viszont tátott szájjal bámult maga elé, és sehogy sem találta a szavakat Irén produkciója láttán.


A harmadik Válogató utolsó fellépője viszont teljesen más reakciót váltott ki a mentorokból. A 16 éves Serbán Szebasztián Balázs Fecó Érints meg! című dalával robbantotta fel a színpadot, és olyan elképesztő sikert aratott, hogy négy egyértelmű igennel jutott tovább a Táborba. A mentorok már most biztosak benne, hogy mindenképpen a saját csapatukban szeretnék tudni a fiatal versenyzőt.

#X-Faktor#válogató#byealex#gáspár laci#3. adás#hörcher lászló#puskás-dallos peti#miller dávid#varga irén#herceg erika

Címlapról ajánljuk