X-Faktor

A Ricsik párbaja

rtl.hurtl.hu

2014. november 8. 19:25

A 10 énekes egy nagyon fain bulit csinált, de a mosoly mindenki arcáról lefagyott, mikor megismétlődött a múlt heti dráma. Ezúttal Alföldi Róbert két fia küzdött egymással.

A versenyzők mindenki által dúdolt, ismert és szeretett, sok esetben az idők próbáját is kiállt party-slágereket énekeltek.

Tóth Andi indította a show-t, mentora szerint, ha a kiscsaj megjelenik egy buliban, egészen biztos, hogy az első perctől az utolsóig ő lesz a középpontban. G azt kérte, ennél rosszabb kezdés sose legyen, Alföldi már most büszke arra, hogy ekkora korában láthatta Andit, Szikora pedig örül, hogy mindig rá tud dobni egy lapáttal a mentoráltja. Andi elárulta, szülei egyébként nem engedik el bulizni és soha nem volt még részeg.
 
Mély érzésekkel, hatalmas szívével és nagy elhatározásokkal lépett színpadra Szabó Ricsi egy John Newman dallal. Szikora szerint mindent el tud énekelni a srác, viszont nem minden áll neki jól, de ez király volt. Gabi is úgy véli, nagyon megtalálta a helyét ebben a dalban Ricsi. G egy dologba kötött bele, apró hanghibákat vélt felfedezni. Alföldi olyat látott most, amit egyik próbán sem, neki nagyon tetszett. A mentor G-re reflektálva annyit mondott: a szőnyegszövők is mindig beleszőnek egy hibát, mert csak Allah lehet tökéletes.

„Ha feltűnik az ismerősök között, a lányok összesúgnak a háta mögött.” Az X-Faktor party-színpadán: a Spoon” – énekelve konferálta fel Tóth Gabi a srácokat, akik a Thrift Shop slágert hozták a buliba. Alföldi nagyon örült az új iránynak, szerinte cool a szerkójuk is és díjazta, hogy mertek pofátlanok lenni. Szikora szerint bátorság volt ez a dalválasztás, de örült neki, hogy bevállalósak. G-nek tetszett a koreográfia, viszont azt izgalmasabbnak érezte, mint a dalt. Gabi szerint nagyon odatették a srácok.
 
Egy olyan fiú következett, aki nagyon sokat tesz az álmai megvalósításáért és ezt szerette volna bizonyítani George Michael slágerével is. Ő nem más, mint Bejni. Gabi nem táncoltatta volna ennyit, mert az picit a produkció rovására ment, Szikora szerint viszont hétről-hétre egyre jobb a fiú. G azt szeretné, ha Benji végre elhinné, hogy itt van és hogy meg tudja csinálni. Alföldinek tetszett a tánc is.
 
Jakab-Péter Izabella a ma esti party-n az eleganciát képviselte. Ellie Goulding Burn című dalát egy meseszép vörös estélyiben adta elő. G gratulált a számválasztáshoz, szerinte szépen felépítette a dalt. Gabi gyönyőrűnek látta a lányt, aki teljesen visszarángatta a buliba. Alföldi is úgy vélte, soha nem volt még ilyen jó. "Sziporka" Szikora szerint úgy felszabadult Izabella, mint Izaura. Nem égett fel és nem égett be, szuper volt.

Ezután olyan történt, mint még soha: G lekapta a sapkáját és megmutatta, mi van alatta:



A héten egy perce sem volt bulizni a Tha Shudras
nak, mert éjjel-nappal dolgoztak azért, hogy most bizonyítsák: ők a legjobb party-arcok evör! Tóth Gabi el is mutogatta, hogy hatásosabb legyen a beharangozó:



A Backstreet Boys sláger bejött Szikorának, szerinte szemtelenül jól játszanak, de nagyon szeretne hallani tőlük egy lassú, magyar dalt is végre. G megtapsoltatta újra a srácokat. Alföldi szereti a zenéjüket, de a kapitány úrból még mindig többet akar. Gabi azt gondolja, megérte sokat dolgozni, mert megvan a gyümölcse, és nagyon örül, hogy ismerheti a fiúkat.

Andelic Jonathan egy igazi magyar slágerrel pörgette fel a bulit, egy LGT dalt hozott. Jota nagyon bejött Alföldinek, Gabi bírja, hogy bármit csinál, minden Jotás lesz. Szikorát lenyűgözte a srác, szerinte ez az igazi pary-sláger. G köszönte, hogy olyan hangulatot csinált, hogy az egész közönség tombolt.

„Meglehetősen különleges minden összetevő: az eredeti előadó, az eredeti dal, az átdolgozás és a döntős is, aki színpadra lép” - így konferálta fel Alföldi Nagy Ricsit, aki a Gangnam style-t dolgozta át. G újfent megemelte a kalapját, hogy bevállalta Ricsi a dalt koreaiul. Gabi elalélt a fiú csípőmozdulataitól. Szikora hiányolta a borzolt frizurát, megkapta. Alföldi szerint a srác minden porcikájában zene van, ő is megemelte nem létező kalapját.

Horányi Julinak a múlt héten nagy pofon volt, hogy párbajoznia kellett. Most visszakézből olyan produkciót tett az X-Faktor színpadára, hogy a fal adta a másikat. Juli egy Lady Gaga dallal készült. A produkcióba csúszott egy pici baki, leverte a mikrofont tánc közben, de ügyesen megoldotta a helyzetet. G állva tapsolt, Gabi igazi profinak nevezte, Alföldi nagyon dögösnek találta, arra várt, dobja le a felsőt is, mert bombanő. Szikora díjazta az óriási energiát, még énekelt is Julinak.

A zavarba nem hozható III. Richárd, azaz Borbély Ricsi lépett utoljára színpadra egy Prince dallal. Szikora sokallta a mosolyt, de tetszett neki. Gabi zavarba jött, nem mondott semmit, mert félt, hogy azt is megírják. G várt volna katarzist, Alföldi szerint azt már nem bírná el a képernyő.

Extra fellépőként a Kelemen Kabátban állt színpadra, akik egy kifejezetten erre az alkalomra összeállított medley-vel készültek. A bulit a 10 döntős közös produkciója
zárta, aztán veszélyesebb vizekre eveztünk, ugyanis kiderült, kiknek kell párbajoznia.
 
Akik biztosan ott lehetnek az 5. élő show-ban: Horányi Juli, Andelic Jonathan, Jakab-Péter Izabella, Tóth Andi, a Spoon, a Tha Shudras, Nagy Ricsi és Benji. Alföldi Róbert két mentoráltja,Szabó Ricsi
és Borbély Ricsikényszerült tehát párbajra.

Alföldinek kellett először döntenie. A mentor elmesélte, hogy a négy fiúval egy bizalommal teli tanár-diák, apa-fiú kapcsolat alakult ki és rengeteget tanult tőlük. Próbált szakmai szempontok alapján dönteni. Szabó Ricsi személyiségének varázsát emelte ki, belőle szeretne még többet látni. Borbély Ricsinek soha nem fogja elfelejteni, hogy így megfogadta minden tanácsát. Örül, hogy egyre többet megmutat magából. Szabó Richárd nevét mondta ki végül. Gabi nagyon átérezte Robi helyzetét, Szabó Ricsit aranyembernek, Borbély Ricsit őserőnek tartja. A párbajdal alapján döntött, Szabó Ricsit küldte haza. Szikorának Szabó Ricsi volt a legnagyobb meglepetés a műsorban, mert egyszerűen megszépül a színpadon. Borbély Ricsit kiforrott egyéniségnek tartja, szerinte hibátlan volt a párbajdala, mégis őt küldte haza. G mély együttérzését fejezte ki. A döntését szakmai szempontok alapján hozta, ezek alapján Szabó Ricsinek kellett távoznia.
 
A teljes adást visszanézheted az RTL Moston!
#X-Faktor#4. élő show#andelic jonathan#borbély richárd#horányi juli#jakab-péter izabella#benji#nagy richárd#spoon#szabó richárd#tha shudras#tóth andi#szabó zsófi#little g#tóth gabi#alföldi róbert#szikora róbert

Címlapról ajánljuk