X-Faktor

Valóra vált Little G rémálma

rtl.hurtl.hu

2014. november 1. 18:51

A harmadik adás a „Show must go on” jegyében telt. Az énekesek örökérvényű számokat énekeltek olyan előadóktól, akik már csak a dalaikon keresztül lehetnek közöttünk. Azt már megszokhattuk, hogy minden adás végén búcsúzik valaki, a mai show azonban nem várt meglepetést hozott: egy sokak szerint méltatlan párbaj szituációt és minden mentor rémálmát.
 

Szikora Robi számára nagyon nehezen telt a múlt hét, hiszen Jenifer már nem erősíti a lányok táborát. De fájdalomdíjként elvitte őket egy R-Go koncertre, ahol ők is felléphettek és óriási sikerük volt. A múltidézés után belecsaptak a lecsóba, hiszen a show-nak mennie kell tovább!

Elsőként Nagy Ricsi lépett színpadra az AC/DC egyik dalával. Little G szerint nem volt rossz a produkció, de ezúttal egy kicsit stílusidegennek érezte Ricsi személyiségéhez. Szikora Robi szerint a TNT egyenlő egy robbanással, de ez most csak egy szilveszteri durrogtatás volt. Tóth Gabi is úgy érezte, hogy Ricsi múlt heti produkciójától ez kicsit elmaradt, olyan volt, mintha külön lenne a dal, és külön lenne az énekes, a kettő nem állt össze egy egésszé. Alföldi Robi megvédte mentoráltját, szerinte Ricsi egy kissé meg volt illetődve az elején, mentortársai pedig ezt érezték csak rajta, de a végére összeszedte magát.

Majd Horányi Juli következett, aki a nemrég elhunyt Cipő előtt tisztelgett a Republic egyik nótájával.

Tóth Gabit megint elvarázsolta a lány, mert olyan energiákkal adta elő a dalt. Biztos benne, hogy Cipőnek is tetszett onnan fentről. Alföldi Róbert viszont most vitatkozott Gabival, bár ő nagy rajongója Julinak, most mégis azt érezte, hogy kicsit szépelgősre sikerült a dal, nem adta bele magát teljesen. Szikora Robi számára ez a  kék és narancssárga most csak pasztell színű lett. Little G  viszont biztosította mentoráltját, hogy jó úton jár, neki ezt kell csinálnia, és ha holnap kiadna egy lemezt, ő lenne az első, aki megvenné.

Múlt heti párbajozása megérintette Jonathant
, de most annál jobb teljesítményt nyújtott. A világ egyik legjobb hangú és legtöbbet díjazott énekesnőjétől, Whitney Houstontól énekelt el egy nótát. Szikora Robit Jota valósággal lemosta mentori székéről, múlt héten, amikor csak úgy táncikált, egyáltalán nem tetszett neki, most viszont olyan volt, mint egy világszínvonalú amerikai énekes. Alföldi Robi számára pedig ez volt a legemberibb éneklés az X-Faktorban.
 
Jakab-Péter Izabella
következett Zámbó Jimmy egyik legnagyobb slágerével. Alföldi Robi szerint csodálatosan néz ki Bella a színpadon, de az éneklés az egy eszköz, amivel érzelmeket tudunk átadni, és ez most nem igazán sikerült a lánynak. Tóth Gabi is egyetértett vele, szerinte nem hangilag kellene „gyúrni” Bellán, hanem elsősorban érzelmi téren. G azzal nyugtázta a produkciót, hogy örül, hogy Bella versenyben maradt, mert itt a helye. Izabella nem érezte teljesen jogosnak a kritikákat, szerinte minden érzést beleadott ebbe a dalba.
 
Majd Benji
következett, aki Charlie Chaplin emlékére adta elő dalát. Little G kezdte az értékelést. Meg volt elégedve a produkcióval, és örült neki, hogy Benji szobája végre színpad nagyságúra nőtt. Szikora Robi szerint ez egy nagyon nehéz műfaj, amiben Benji még nem mozgott teljesen otthonosan, mindent egybevetve azonban tetszett neki. Tóth Gabi különösen értékelte, hogy az egész produkció csibészesre sikeredett és nem volt túl gondolva. Alföldi Robi nagyon megdicsérte tanítványát, szerinte óriási lépést tett meg ma este.

Mielőtt Gabi felkonferálta volna csapatát, a Tha Shudras-t, nem kis meglepetésben volt része: valaki ugyanis Twitter üzenetben kérte meg az énekesnő kezét. A röpke közjáték után ráléptünk a gázpedálra, a színpadon a Tha Shudras
zúzta el Ray Charles egyik legnagyobb slágerét.

G szerint a magabiztosság ezúttal nem hiányzott a fiúkból, a közönségnek is tetszett a dal. Alföldi Robi nagyon bírja, hogy a srácok ilyen pihent agyúak, iszonyatosan jó zenét csinálnak, és hatalmas figurák. Szikora Robi tudja, hogy a maszkot már nem lehet levenni, de szerinte nem ártana már valami új színt és egy kicsit több zeneiséget belevinni a produkcióikba.

Alföldi Róbert egyik újabb mentoráltja következett, egy igazi férfi: Borbély Ricsi. A fiú múlt héten óriási sikert aratott, és most szinte csak pozitív kritikákat kapott. Mentora nagyon örült ítésztársai véleményének, mert szerinte pont azokat a tulajdonságokat emelték ki, amivel és amiért nagyon sokat dolgoznak.

G utolsó versenyzője következett, Kállai-Kiss Zsófi, aki egy hatalmas világsztár egyik ikonikus dalával állt ki a színpadra. Szikora Robi leszögezte az elején, hogy nem tudja, mi baja van, de őt Zsófi nem érintette meg, sem most, sem a korábbi adásokban, bár azt elismeri, hogy nagyon jó hangja van. Gabi azt várta volna, hogy Zsófi egy kicsit dühös lesz ebben a dalban és azt tanácsolta a lánynak, hogy egy kicsit lépjen ki a komfortzónájából. Alföldi Robi arra bíztatta a lányt, hogy higgye már el végre, hogy itt van, és ne akarja folyton az iskolás jó kislányt játszani. G szerint az építő jellegű tanácsokat meg kell fogadni, de ennek ellenére úgy érzi, hogy Zsófi a 2014-es X mezőny egyik leguniverzálisabb énekesnője.

Gabi színpadra hívta második csapatát: a nagyon jó zenészekből és nagyon jó barátokból álló Spoon-t, akik stílusosan Máté Péter Azért vannak a jó barátok című számát énekelték el.
Alföldi Robi nagyon örült neki hogy végre valami megmozdult, és hogy valami olyan dolgot látott ezektől a srácoktól, amit azelőtt még soha. G az előadásmód mellett nagyon megdicsérte a dalválasztást és a hangszerelést is. Szikora Robi szerint viszont nem árt odafigyelni, hogy ne túl sűrűn válasszanak ilyen erős dalokat, mert azok egyszerűen felfalják az egyéniségeket. Gabi szerint pont az volt a megható ebben a dalban, hogy négy barát énekelt a barátságról.

Majd Alföldi Róbert jelentette be negyedik versenyzőjét, de előtte még megköszönte a nézőknek, hogy igazolták a választását, és hétről-hétre bebizonyítják, hogy nem csak a klasszikus alkatoknak van helye ebben a szakmában: Szabó Ricsi
következett.

G-nek tetszett a produkció, de úgy érzi, hogy Ricsi se nagyon akar kilépni a komfortzónájából, és arra bíztatta a srácot, hogy merjen kicsivel több kockázatot vállalni. Szikora Robi úgy érezte, hogy ez a dal magas volt Ricsinek, sok volt benne a magas hang, amit nem tudott mindig kiénekelni. Gabit ez viszont egyáltalán nem érdekelte, szerinte magas hangok ide vagy oda, Ricsi egy aranyember. Alföldi Robi azzal zárta az értékelést, hogy végtelenül boldog, hogy ismerheti őt.

A versenyzők közül utolsóként az a lány állt színpadra, aki múlt héten szinte csak negatív kritikákat kapott, amiket nagyon nehezen viselt. Most viszont újra régi fényében tündökölt: Tóth Andi, aki a Queen Show must go on című számát adta elő.

Alföldi Robi megemelte nem létező kalapját Andi előtt, mert volt bátorsága egy ilyen dalt elénekelni, ráadásul mindezt egy szál harmonikával kísérve. Tóth Gabi hihetetlenül boldog volt, hogy tavalyi mentoráltját, Szabó Ádámot viszontláthatta a színpadon, majd ő is belekezdett Andi hosszas méltatásába. Szerinte ők nagyon hasonlóak, hiszen Gabi is ennyi idősen került be a showbizniszbe, így pontosan átérzi Andi helyzetét. G még sosem látott ilyen fegyelmezett és összeszedett produkciót Anditól, Szikora Robi pedig azt mondta, a mai este legjobb produkcióját ő nyújtotta számára.

A versenyben lévő énekesek után, az este extra fellépője, ByeAlex fokozta tovább a hangulatot.

Ezután pedig egy igazán különleges produkció következett, amelyben az énekesek mentoraikkal együtt fakadtak dalra.

A szavazásra buzdító egy perc után elérkezett a műsor legizgalmasabb része. Akik továbbra is versenyben maradhatnak, és jövő héten egy újabb dallal bizonyíthatnak: Andelic Jonathan, Tóth Andi, a Tha Shudras, a Spoon, Benji, Borbély Ricsi, Szabó Ricsi, Nagy Ricsi és Jakab-Péter Izabella.

Elérkezett tehát minden mentor rémálma: G két versenyzőjének kellett párbajoznia a továbbjutásért Kállai-Kiss Zsófinak és Horányi Julinak.

A szívszorító párbajdalok után a két lány mentora, G kapta meg elsőként a lehetőséget, hogy véleményt mondhasson. A mentor nagyon nehezen jutott szóhoz, többször hangsúlyozta, hogy ha ez nem egy verseny lenne, akkor sohasem választana a két lány közül, de mivel döntenie kellett, és még mielőtt elsírta volna magát, Kállai-Kiss Zsófit küldte haza. Gabi a párbajdal alapján hozta meg döntését, szerinte ez most jobban sikerült Julinak ezért ő is Zsófit küldte haza. Szikora Robi szerint az egész verseny alatt Juli teljesítménye volt kiegyenlítettebb, így ő is Zsófit küldte haza. Bár a végeredményen ez már nem változtatott, de Alföldi Róbert is úgy érezte, hogy Juli ma kinyitott egy ajtót, míg Zsófi kicsit még visszafogta magát. Bár hangsúlyozta, hogy az X-Faktor történetében ő még soha nem érzett ennyire méltatlannak egy párbajt.
 
 A műsortól tehát búcsúzott: Kállai-Kiss Zsófi.
 
#X-Faktor#3. élő show#andelic jonathan#borbély richárd#horányi juli#jakab-péter izabella#kállai-kiss zsófi#benji#nagy richárd#spoon#szabó richárd#tha shudras#tóth andi#istenes bence#szabó zsófi#little g#tóth gabi#alföldi róbert#szikora róbert

Címlapról ajánljuk