X-Faktor

Nagy Ricsi nem adta fel az álmait

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 27. 21:10

Tavaly Tóth Gabi küldte el a tizennyolc éves fiút az élő show küszöbén, aki idén megerősödve tért vissza, és szeretné, ha ezúttal sokkal tovább menetelhetne, mint 2013-ban.

A 2014-es X-Faktor utolsó Válogatása is tartogatott még rengeteg meglepetést. Ahogy a mentorok is mondták, mindig felnő egy új generáció, ezért biztos, hogy évről-évre találni különleges tehetségeket abban az országban, ami Szikora Robi szerint amúgy is kimeríthetetlen, ha tehetséges emberekről van szó.

Horváth Krisztián huszonnyolc évével talán nem az új generáció képviselője, de mindenképpen olyan előadó, akinek komoly jövője lehet a magyar piacon. Ezt bizonyítja az is, hogy Alföldi Robi talán először állt fel egy produkció után a Válogatás során, Szikora Robi pedig azt mondta, hogy ő még életében nem hallott ilyen szép hangot.

Krisztián természetesen négy igennel a zsebében készülhet a Táborra, azonban nem mindenkinek sikerült ilyen jól a mentoroknak való bemutatkozás. A munkanélküli srác produkciója után rengeteg énekest küldtek el az ítészek, mire végre színpadra lépett a Pálinka Republic. A több kontinensről összeverbuválódott csapatot egy venezuelai, egy argentin, egy ausztrál, és egy szolnoki srác alkotja, de ahogy Szikora Robi is mondta van egy közös nyelv, amit mindannyian hibátlanul beszélnek, ez pedig a zene nyelve, így nem is csoda, hogy a fiúk négy igennel jutottak tovább.

A mentorokat lenyűgözte, hogy mennyi fiatal énekes jelentkezett az X-Faktor 2014-es évadába, az pedig még inkább, hogy közülük mennyien teljesítettek kimagaslóan. A színpadra lépő fiatal továbbjutók között tizenhat, tizenöt, de még tizennégy éves versenyzők is voltak, akik korukat meghazudtolva énekeltek, és győzték meg teljesítményükkel a mentorokat. Közülük is kimagaslott Tóth Andrea előadása. A nagyváradi lány olyan hanggal, és színpadi mozgással adta elő a Hooligans Legyen valami című számát, hogy a stúdióban mindenkinek tátva maradt a szája, Szikora Robi pedig a fiatal Tóth Gabihoz hasonlította Andit, amire Gabi beismerte, ő Andinál jóval gátlásosabb volt.

Természetesen most is voltak olyan versenyzők, akik nem értettek egyet a mentorok döntésével, és ezt nem a legelegánsabb módon hozták az emberek tudtára. Az inkább mellméretével, mintsem énekhangjával kitűnő Sass Barbarita például elmormolt egy finom ”haljatok meg”-et, miközben mindkét középső ujját a kamera felé mutatta, hát nem mindenki viseli jól a kudarcot.

A Blue Birds Band Miskolc egy hat lányból, és egy fiúból álló formáció, amelyet jó barátok alkotnak, akik az együtt éneklésben találták meg a boldogságot. Ezért is lehetett hatalmas csalódás, amikor leállították a produkciójukat, és Tóth Gabi kíméletlenül kiemelt egy lányt a hétfős csapatból, és megmondta, hogy övé az egyedüli értékelhető hang a bandában, így ő továbbjuthat szólóban, hogyha mindannyian így döntenek. Bogi úgy látszik tényleg igaz barátokra talált csapattársaiban, hiszen mindenki arra bíztatta a jó hangú lányt, hogy fogadja el a lehetőséget, így Bogi egyedül ugyan, de készülhet a Tábor kihívásaira.

Borbély Richárd két éve már szerencsét próbált az X-Faktorban, akkor nem jött össze neki, és érdekes módon a nagyon jó hangi adottságú fiúnak idén is rezgett a léc, de mégis sikerült továbbjutnia a Táborba, ahol bizonyítania kell a mentoroknak, hogy kicsit alázatosabban, jóval kisebb arccal is tud énekelni a színpadon.

Erika Albero nehéz helyzetben volt, hiszen a spanyol lány, aki Budapesten tanul alig néhány szót tud magyarul, ennek ellenére bevállalta, hogy indul az X-Faktorban, ami az első kör után jó döntésnek bizonyult, hiszen a huszonnyolc éves lány négy igennel jutott tovább.

A Rock-Inger zenekarnak nyelvi nehézségei nem voltak, sőt, az egyik mentorral azonos városból származnak a fiúk, ami egy olyan kis helynél, mint Tapolca könnyen ismerősöket is jelenthet. Esetünkben jelentett is, hiszen Tóth Gabi két korábbi iskolatársát is felismerte az ötfős csapatban, a fiúk azonban nem csak ezért, hanem jó teljesítményük miatt is kaptak négy igent.

Alföldi Róbert sem maradt ismerős arc nélkül, ő egy frissen végzett színész kollégát, Wunderlich Józsefet köszönthette ismerősként az X-Faktor színpadán. A huszonöt éves fiú nagyon nehéz dalválasztása ellenére rengeteg dicséretet zsebelt be a mentoroktól, és négy igennel jutott a Táborba, csakúgy, mint a Phoenix Rt, akik megszakítva a sormintát nem voltak ismerősei sem Szikora Robinak, sem Little G-nek.

Krizsma Gwendolin Sarmen elképesztően izgult a színpadra lépés előtt, saját bevallása szerint már rég hazaindult volna a nagy várakozás közepette, ha barátja nem tartja benne a lelket. Ez az izgulás sajnos kihatott Gwendolin produkciójára is. A tizenkilenc éves lány többször megakadt a dal közben, elfelejtette a szöveget, de mindig legyőzte magát, és folytatta az előadást. Alföldi Robi keményen a szemébe mondta, hogy hiába van nagyon jó hangja, aki ennyire nem bírja azt, ha nézik, az nem alkalmas semmi olyan feladatra, amikor színpadon kell állni. Ebben sajnos minden mentornak egyet kellett értenie, azonban abban is, hogy Gwendolinnak gyönyörű a hangja, ezért kapott még egy esélyt, és négy igennel jutott tovább a Táborba.

Nagy Richárd 2013-ban a mentorházig jutott, és eltökélt szándéka volt, hogy idén ennél is tovább jusson. Tóth Gabi természetesen nagyon örült Ricsi jelentkezésének, mert kicsit megbánta, hogy tavaly nem vitte magával az élő show-ba, de ami igazán sokat mondó, az az, hogy nem csak saját mentora, hanem Alföldi, és Szikora Robi is nagyon örült a tizennyolc éves fiúnak. Ricsi mindegyik mentor szerint sokat fejlődött az elmúlt egy évben, és kifejezetten hasznára vált, hogy kapott egy pofont az előző évben, így négy igennel jutott tovább a Táborba.

#X-Faktor#nagy richárd#tóth gabi#válogatás#tehetség#jelentkezés#új generáció

Címlapról ajánljuk