X-Faktor

Szabó Ádám mikrofonra cserélte hangszerét

rtl.hurtl.hu

2013. szeptember 14. 21:40

A 2011-es Csillag Születikből ismert harmonika virtuóz úgy döntött, hangszer nélkül is meghódítja a színpadot. Ádám mind a négy mentort lenyűgözte produkciójával, de rajta kívül is akadtak még hatalmas hangok az X-Faktor második Válogatásán.


A második Válogatás ott kezdődött, ahol az első befejeződött, hiszen megint különlegesebbnél különlegesebb fazonok lepték el az RTL Klub székházát, hogy megmutathassák magukat az X-Faktor színpadán. Az első különös figura Hegyi Ákos volt, aki huszonhét évesen szeretne új életet kezdeni, és csak az énekléssel foglalkozni, de talán túlzottan is. Ákos ugyanis annyira akar, hogy kicsit túlszerepelte magát a színpadon, ezért az egyébként jó produkció után is komoly fejtörést okozott a mentoroknak, hogy továbbengedjék-e a versenyben. Végül csak Szikora Róbert mondott nemet Ákosnak, így a soproni fiú készülhet a Tábor kihívásaira.

Fontos az eredetiség, ebben minden mentor egyetértett, és éppen ezért mondtak egyértelmű nemet az Originality produkciójára, azonban a két rapper srácon kívül is sokan jutottak a kiesés sorsára. Kocsis Alexnek, Pál Tímeának, Berényi Beátának, Békefi Károlynak, Füleki Dánielnek és Kiss Alexandrának sem sikerült meggyőzniük a mentorokat arról, hogy megérdemlik a Táborba jutást.

Nem úgy a Fat Phoenix. A mindössze két zenészből álló zenekar, akik saját bevallásuk szerint egy végtelenül ízléstelen zenei stílussal készültek, legnagyobb szerencséjükre nincsenek azonos véleményen a mentorokkal, ugyanis az ítészek négy teljesen egyértelmű igennel juttatták tovább a gitáros-énekes, és a dobos fiút.

Ugyan a sok kieső után a felüdülést a Fat Phoenix hozta meg, de rajtuk kívül is rengeteg kiváló hang tudta lenyűgözni a mentorokat. Ruff Nikolett, Dobson Zoltán, Salamon Alexa, Bencsik Adrienn, Gyarmati Zsófia, Tóth Gyula, és a korát meghazudtoló hangi adottságokkal, és magabiztossággal éneklő Jecsmenik Arnold is magabiztosan várhatják a következő fordulót.

Batánovics Lili az RTL Klubnak köszönheti az éneklés szeretetét, ugyanis a bajai lány egy sok évvel ezelőtti Reggeliben, a Pa-Dö-Dö-t hallgatva határozta el, hogy énekelni fog. Lili produkciójával egyértelművé tette a mentorok számára, hogy helye van a legjobb százötven versenyző között, így a csatorna egy újabb hatalmas lökést adott a húsz éves lány karrierének.

Dr. Sárkány Gergely rengeteget tanult, hogy a doktori cím büszke viselője legyen, ennek ellenére mégis szeretne komolyan foglalkozni az énekléssel, de a mentorok szerint inkább meg kéne maradnia a jogi paragrafusoknál, és felhagynia az énekléssel.

Ugyanez igaz Krautheim Norbertre is, aki 2012-ben már próbálkozott az X-Faktorban, de még a Táborig sem jutott el. Norbi azt hitte idén javítani tud az eredményességén, de a mentorok őszintén megmondták neki, hogy nincsenek meg a képességei ahhoz, hogy valaha továbbjusson, úgyhogy kár is többször visszajönnie.

Norbin kívül is voltak versenyzők, akiknek az idő megszépítette a hatalmas kudarc élményét, ezért újabb, frissebb pofonért álltak sorba az RTL Klub székházában. Ezt a pofont meg is kapták, ugyanis sem a 2010-es, sem a 2011-es, sem pedig a 2012-es visszatérők nem arattak váratlan sikert, így pedig ismét elhullottak már a Válogatás során.

Majoros Tünde Zsuzsanna egy elképesztő, saját készítésű, sárkányos jelmezben lépett az X-Faktor színpadára, amivel el is érte a kívánt hatást, ami az volt, hogy a mentorok első körben ne tudják komolyan venni. Később a harmincegy éves takarítónő mégis rászolgált a komolyságra, ugyanis gyönyörű hangjával ámulatba ejtette a mentorokat, akik továbbjuttatták Tündét a legjobb százötven közé.

Tóth Marcell idegenforgalmi iskolába jár, de ez a szakma nem nyerte el annyira a tetszését, hogy a suli után is ezzel akarjon foglalkozni, ő sokkal inkább énekelne, és erre meg is lesz minden lehetősége, hiszen mind a négy mentor tátott szájjal hallgatta az előadását, és továbbjuttatta a tizenhét éves fiút.

Lukácsi László meg volt győződve róla, hogy a tehetségére mindenki fel fog figyelni, és akkora show-t csinál az X-Faktor színpadán, amekkora még sosem volt. A mentorok viszont máshogy látták, így a mosonmagyaróvári festő fiú kiesett a versenyből, és távolabb került álmai megvalósításától.

Az MDC zenekar három tagja abban érzi saját erejét, hogy nagyon jó kapcsolatot ápolnak egymással a színpadon kívül is. A fiúk ezt a közös energiát olyannyira át tudták adni a mentoroknak, hogy idén először mind a négy ítész állva tapsolt egy produkciónak, így a végeredmény sem volt meglepő, négy teljesen egyértelmű igen.

Talán az MDC lendülete repítette a Táborba a következő néhány produkciót is, ugyanis a SirVive zenekar, Böjte Réka, Barabás Fanni, Borsányi Dániel, Molnár Melina, és Komondi Júlia is besöpört annyi igent a mentoroktól, amennyit csak lehetett.

Karsai Kata már túl volt a napja egyik legizgalmasabb részén, amikor barátjának, a Fat Phoenix énekesének szorított, ráadásul sikerrel, most azonban rajta volt a sor, hogy Tomihoz hasonlóan meggyőzze a mentorokat tehetségéről, és a pár a Tábor izgalmait is együtt élhesse meg. Kata, hangjával egyértelműen, viszont a színpadi viselkedésével nem győzte meg a mentorokat, ezért ugyan megkapta mind a négy igent, de ahogy Alföldi Róbert fogalmazott, ez csak mázli, és egy újabb esély, hogy bizonyítson.

Szabó Ádámot a közönség a 2011-es Csillag Születikből ismerheti, ahol harmonikájával a zsűrit, és később az egész országot lenyűgözte, hiszen a közönség szavazatainak is köszönhetően egészen a dobogóig menetelt. Ádám most úgy döntött, hogy a benne lévő zeneiséget szeretné hangszer nélkül is megmutatni az embereknek, ezért harmonikáját csak mint kabalát hozta magával az X-Faktor színpadára. A huszonegy éves fiú hangszer nélkül is osztatlan sikert aratott úgy a közönség, mint a mentorok körében, ezért az állva tapsoló ítélő csapat négy igennel juttatta tovább Ádámot a Táborba.
#X-Faktor#rtl#tóth gabi#alföldi róbert#geszti péter#lilu#műsor#szeptember#szikora róbert#istenes bence

Címlapról ajánljuk