Videó

Videón, ahogy aljas módszerrel rabolnak ki egy nőt Hatvanban

rtl.hurtl.hu

2024. szeptember 4. 9:54

A gyanútlan nő egy dísztó mellett üldögélt, amikor a táskájára pályázó férfi belökte a vízbe. Vádat emeltek a büntetett előéletű férfi ellen.

A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavasszal egy dísztóba lökött, majd kirabolt egy nőt Hatvanban – közölte szerdán az ügyészség a honlapján. A történteket a térfigyelő kamera rögzítette.

Ahogy a fenti videón is látható, a férfi a Meszlényi Zoltán híd melletti dísztónál a sértett mögé lopózott, majd olyan erővel rúgta meg a padon ülő gyanútlan nőt, hogy az a vízbe tántorodott. Ezt kihasználva a rabló felkapta a nő táskáját, és elfutott vele. A férfi a táskát – benne egy bankkártyával és személyes iratokkal – átkutatta, és egy mobiltelefont valamint a készpénzt ellopta belőle.

Az ügyészség rablás bűntette, közokirattal visszaélés vétsége, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen. A büntetett előéletű rabló letartóztatásban várja a bíróság előkészítő ülését.

A vádiratában a Hatvani Járási Ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság az előkészítő ülésen – amennyiben a bűnösségét a váddal egyezően beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról – ítélje a vádlottat hat év szabadságvesztésre. Emellett a vádhatóság közügyektől eltiltás kiszabására is indítványt tett.

#Videó#Baleset-bűnügy#rablás#hatvan#vádemelés#ügyészség#

Címlapról ajánljuk