Videó

Tömegek térnek haza Párizsból, kutyával kerestetik az ágyi poloskát a reptéren Dél-Koreában

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 13. 11:40

Dél-Korea ágyipoloska-kereső kutyát vet be az Incheon nemzetközi repülőtéren, hogy csökkentse az apró rovarok bejutásának kockázatát, amint a sportolók, tisztviselők és szurkolók visszatérnek a párizsi olimpiáról. Videón, ahogy a kutya dolgozik.

A kétéves, Ceco nevű beagle hétfőn bemutatta a médiának, hogyan képes kiszimatolni a bőröndökben lévő ágyi poloskákat. A Cesco kártevőirtó cég szerint Ceco az első és eddig egyetlen olyan kutya az országban, amelyet arra képeztek ki, hogy kiszagolja a feromonok szagát, egy olyan vegyi anyagot, amelyet a poloskák bocsátanak ki. 

Ceco és csapata múlt pénteken kezdte meg a munkát, amikor egyre több sportoló és hivatalos személy érkezett Párizsból, és egészen szeptember 8-ig folytatják – közölte a szöuli kormány.

Tavaly a párizsi hatóságok igyekeztek megfékezni az ágyi poloskák miatti országos pánikot. Mivel a város az olimpiára készült, és attól tartottak, hogy az apró bogarak tönkretehetik az eseményt, kampányt indítottak a fertőzöttség felszámolására. Dél-Koreában is országos hisztéria tört ki 2023-ban, miután jelentések szerint apartmanokban, motelszobákban és egy hagyományos gyógyfürdőben is gyanús eseteket találtak, és ezért széles körű fertőtlenítést végeztek.

 

 

#Videó#poloska#párizs#olimpia#kutya#feromon#dél-korea#fertőzöttség

Címlapról ajánljuk