Videó

„Álmodok a gyerekkel” – felkavaró interjút adtak Szita Bence gyilkosai, akik akkor még tagadtak

rtl.hurtl.hu

2024. július 11. 16:51

Magyarország eső számú bűnözőivel forgatott 11 éve ezen a napon a Fókusz. 2012 őszén az egész országot sokkolta az az embertelen brutalitás, ahogy kivégezték a mindössze 11 éves Szita Bencét. A fiú nevelőanyja két hajléktalant fogadott fel a gyermek kivégzésére. Az eset rengeteg kérdést felvetett.

A 11 éves Szita Bence bestiális gyilkosság áldozata lett 2012 októberébren – késsel kínozták, végül még élve elásták, halálát a föld belélegzése okozta. A Fókusz stábja egy szűk évvel a gyilkosság után látogatta meg az ügy gyanúsítottjait, akkor Szita Bence megölését, amit a gyerek mostohaanyja, Polcz Erika megbízásából követtek el, még mindketten tagadták.

Az 57 éves Bogdán József és a 41 éves Kertész József a börtönben is egymásra mutogattak. Bogdán elmondása szerint Kertész olyan volt, mint egy alvajáró vadállat, amaz viszont Bogdánt nevezte félelmetesnek és kíméletlennek. 

Majdnem táncolt örömében, amikor a Józsi ezt művelte. Neki is ugyanannyi idős a kisfia, néztem rá, de akkor a Bogdán odarakta a kést a nyakamhoz, hogy »áss, kutya, áss«

– mondta a négygyerekes Kertész József bűntársáról. A férfi 23 év házasság után vált el a feleségétől, távoltartási végzéssel. Depresszióval küzdött: „2009 óta szedtem háromféle gyógyszert. Önmagamtól mentem be hetente egyszer-kétszer a kaposvári pszichiátriára” – mondta a Fókusznak. A férfi állapota kivehető volt abból is, ahogy megélte a büntetést.

Nem erre születtem…ébredek, álmodok a gyerekkel, ami ott történt, én nem ide való vagyok, teszek róla, hogy véget érjen az életem szalagja…

A bűntárs Bogdán József már nagypapa volt a gyilkosság idején. Az ő verziója hasonlított Kertészéhez, azt mondta, ő is csak egy áldozat. A gyilkosság utáni időszakban mindketten a cipőiken talált nyomokkal próbálták bizonygatni saját ártatlanságukat és a többiek bűnösségét.  „Amikor a Kertész beszélt az Erikával, azt mondta, hogy »hozod a forró pizzát?«. Hát nem másról beszéltek, mint a kisgyerekről. Azt mondta, »itt van nálam a kocsiba, nyugodjál meg«” – tette hozzá az interjúban Bogdán.

Polcz Erika, a mostoha többször is megváltoztatta a vallomását, a börtönből a sajtónak sohasem nyilatkozott. Később az is kiderült, hogy ékszereit eladva jutott pénzhez, abból finanszírozta a gyilkosságot. 

Voltak előjelek

Hosszú időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy kiderüljön: sokan sejtették, mire készül a mostohaanya. Az RTL saját gyártású bűnügyi műsorában, a Bűnös lelkekben négy éve a kisfiú nagymamája mesélt arról, hogy Polcz Erika nem úgy bánt a 11 éves kisfiúval, ahogy kellett volna. 

Csak sírt és zokogott itt mellettem az ágyon, hogy »Mama, én vagyok az ördög«. Mondom, »ki mondott neked ilyet?«. »Hát az Erika, mert olyan rossz vagyok mint az ördög.« Bence soha nem mesélte el, de Erika hordta őt a jósnőhöz. Nem tudom, hogy ez belekerült-e valaha a hírekbe.

Később az is kiderült, Bence csak fekete színnel rajzolt az iskolában. Egy kisgyerekről ez sok mindent elárulhat, például azt, hogy talán nem érzi biztonságban magát. A tanárok vagy az iskolapszichológus mégsem értesített senkit. 

Abban az időszakban kilenc műtéten keresztülmentem. Állandó kórház, otthoni fekvés. Úgy gondoltam, hogy a Bencusnak ne legyen rossz, így a családon belül megpróbáltuk megoldani

– emlékezett vissza 2020-ban élete legszörnyűbb időszakára Szita Szilvia, a gyerek édesanyja, aki egészségügyi okok miatt hagyta Bence felügyeletét a mostohára és egykori exére. A nő az alábbi videóban arról is beszél, mit érzett, amikor megtalálták kisfia holttestét. 

Utolsó interjújában vallomást tett Szita Bence egyik gyilkosa 

Az RTL bűnügyi műsorában Szita Bence egyik gyilkosa, Kertész József utolsó interjújában elismerte, hogy ők követték el minden idők egyik legbrutálisabb bűncselekményét. 

Tettem egy tényfeltáró beismerő vallomást, ami arról szólt, hogy személyem, Bogdán József meg Polcz Erika voltunk a sántosi erdőben, és megöltük a gyereket.

Már senki sem él Szita Bence gyilkosai közül

2014 januárjában a Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését, ezzel kizárta, hogy a három gyilkos feltételes szabadlábra bocsátását. Ezzel Polcz Erika lett az első nő, aki jogerősen tényleges életfogytiglani szabadságvesztést kapott. A három tettes közül ő volt az első, aki meghalt: 2017. január 29-én, mellrák miatt a tököli rabkórházban. Őt követte Bogdán József, aki 2019. június 6-án tüdőrákban hunyt el szintén a tököli rabkórházban. A gyilkosság harmadik elkövetője, Kertész József 2019. szeptember 30-án halt meg ugyanott. 

Többet ér, mint egy kemoterápiás kezelés!

– reagált a gyilkosok halálhírére Gyöngyi Sándor, Bence nevelőapja 2019. szeptember 30-án. A férfi az interjú időpontjában maga is rákkal küzdött. Az interjúban azt is elmondta, a gyilkosok halálhíre erőt ad neki ahhoz, hogy lezárja a tragédiát. 

2020. november 4-én elhunyt Gyöngyi Sándor is. A hírt Vujity Tvrtko közölte a nyilvánossággal közösségi oldalán. A bejegyzésből kiderül, hogy Gyöngyi Sándor élete utolsó hónapjaiban mindent megtett azért, hogy teljesítse saját álmait, hogy annyit lásson a földi világból, amennyit csak lehet. Amíg ereje engedte, rengeteget kirándult lányával, Lillával, aki fogta a kezét, és mindvégig erős támasza volt. 

Szita Bence 2024. szeptember 26-án lett volna 23 éves.

 

 

#Videó#ezen a napon#Baleset-bűnügy#bűnügy#szita bence#gyilkosok#Kertész József#bogdán józsef#Polcz Erika

Címlapról ajánljuk