Videó

Narancssárga festékkel fújták le a Stonehenge-t környezetvédelmi aktivisták

rtl.hurtl.hu

2024. június 20. 10:09

Környezetvédő tüntetők szerdán festékkel fújták le a brit Stonehenge-t. Az interneten látható felvételeken a világhírű őskori megalitikus építmény néhány kövét narancssárga foltok borítják. Két embert letartóztattak az ősi műemlék megrongálásának gyanújával.

A Just Stop Oil környezetvédelmi csoport által közzétett videón két tüntető látható, amint a Stonehenge két megalit oszlopa felé futnak és festéket fújnak, miközben egy másik személy megpróbálja megállítani őket.

A dél-angliai emlékmű az UNESCO világörökség része és Nagy-Britannia egyik leglátogatottabb turisztikai látványossága. A Just Stop Oil nevű szervezet Nagy-Britanniában a bomlasztó környezetvédelmi tiltakozások miatt vált ismertté: aktivistái lezárták a főutakat, megzavarták a kulturális és sporteseményeket, és még egy Van Gogh-festményt is megdobáltak levessel.

A csoport azt akarja, hogy a brit kormány 2030-ig szüntesse be a kőolaj, a földgáz és a szén kitermelését és elégetését. Az English Heritage, a Stonehenge-ről gondoskodó jótékonysági szervezet eddig nem reagált az esetre.

 

#Videó#környezetvédő#tüntető#Stonehenge#műemlék#unesco#festék

Címlapról ajánljuk