Videó

Történelmi árvíz a sivatagi Dubajban: ez a sértődött cica vált a természeti csapás szimbólumává

rtl.hurtl.hu

2024. április 18. 10:51

A Dubajt sújtó történelmi árvíz az Onpassive metróállomást is elárasztotta. Egy járókelő videóján jól látszik, hogy befolyt a metróaluljáróba a víz, és az utasok mezítláb tocsognak benne. Közben a dubaji kormány szerdán egy macskamentésről tett közzé videót. A macska egy elmerült autó ajtókilincsén kapaszkodik lemondó arckifejezéssel. Megmentője kézbe vette a cicát, majd egy csónakban biztonságba helyezte.

Egy évnyi eső zúdult az Egyesült Arab Emírségekre, és benne a sivatagi ékkőre, Dubajra. Az apokaliptikus áradásban legalább egy ember meghalt, házak és üzletek rongálódtak meg. A hatóságok és a közösségek szerte az országban megkezdték a törmelékek eltakarítását szerdán.

Ománban a heves esőzések miatt villámárvizek alakultak ki, amelyek legalább 17 emberéletet követeltek. Az intenzív csapadék okozta hirtelen áradások a közeli kiszáradt folyómedrekhez, arabul wadinak nevezett árkokhoz vonzzák a bámészkodókat. Ezek a területek ilyenkor pillanatok alatt megtelhetnek vízzel, ami veszélyt jelent emberekre, állatokra és járművekre egyaránt.

A sivatagi árvíz okairól itt írtunk bővebben, felmerült az is, hogy mesterségesen gerjesztették.

#Videó#dubaj#árvíz#macska#mentés#metró#állomás

Címlapról ajánljuk