Videó

Élő legendaként is egy akart lenni a színészek közül – három éve halt meg Törőcsik Mari

rtl.hurtl.hu

2024. április 16. 9:01

Az egész ország megrendülten fogadta, amikor három éve ezen a napon, 85 éves korában elhunyt Törőcsik Mari. A fenti videóban a Fókusz 2021-es riportját láthatják a legendás színésznőről.

Törőcsik Mari nemcsak tehetségéről, de szenvedélyes szerelmeiről is ismert volt. Az első házasságáról alig tett említést, ám második férjét, a szintén színész Bodrogi Gyulát már annál többen ismerték. Házasságuk kilenc évig tartott, életük végéig barátok maradtak. Bodrogi Gyula – aki hétfőn ünnepelte 90. születésnapját –  három éve így emlékezett Törőcsik Mariról halála után a Reggeliben:

Egy színház ment el örökre, úgy hívták, hogy Törőcsik Mari.

 

Törőcsik utolsó nagy szerelme Maár Gyula volt, akitől egy lánya született, Teréz. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező Járai Máté nagypapája, aki haláláig együtt élt Törőcsik Marival. 

A fenti videóban több kolléga és barát búcsúzott Törőcsik Maritól:

Ez volt az ő képessége, hogy felejthetetlenségeket tudott okozni

– mondta halálakor a Fókusznak Sándor Pál filmrendező. 

A kötelező mosoly megvolt 

– emlékezett vissza Törőcsik Mari utolsó gesztusára egy héttel a halála előtt egyik legjobb barátja Jordán Tamás, akit akkor már csak egyetlen percre engedtek be hozzá. 

Törőcsik Mari azt szerette volna, ha szülőfalujában temetik el – erről a Portréban is mesélt –, hamvait pedig a Tiszába szórják. Kívánsága teljesült, családja szűk körben búcsúzott a nemzet színésznőjétől. 

 

#Videó#színház#Belföld#ezen a napon#megemlékezés#törőcsik mari#Kultúra

Címlapról ajánljuk