Videó

Habony Árpád a záróvonalat átlépve, biztonsági öv nélkül előzte a kocsisort

rtl.hurtl.hu

2024. március 30. 12:27

Több közlekedési szabályt is megsértett Habony Árpád nem hivatalos miniszterelnöki tanácsadó, amikor 2015-ben ezen a napon az RTL kamerái előtt, a záróvonalat átlépve előzte meg a kocsisort Budapesten. Habony nem volt bekötve. 

 

2015-ben az I. kerületi Fő utcában, a Budai Központi Kerületi Bíróság előtt Tarsoly Csaba Quaestor vezető előzetes letartóztatásáról szóló döntést várták az újságírók. Ekkor az egyik autóban két ismerős arcot fedeztek fel, Andy Vajna akkori filmügyi kormánymegbízottat, aki azóta már elhunyt, és Habony Árpádot. 

A nem hivatalos miniszterelnöki tanácsadóként ismert Habony viszont megelégelte az újságírók kíváncsiságát, és egy szálloda parkolóján keresztül próbált meg lejutni a rakpartra. A budai fonódó villamos építése azonban keresztülhúzta Habony Árpád számításait, a parkoló ugyanis átmenetileg zsákutca lett. Kénytelen volt visszafordulni. 

A manőver közben több ponton is megsértette a KRESZ-t. A balra kanyarodás is szabálytalan volt, és a jobbra tartási kötelezettséget sem tartotta be a miniszterelnök tanácsadója, amikor átment a másik sávba. És a biztonsági öv sem volt bekapcsolva.

#Videó#habony árpád#kresz#rtl#záróvonal#andy vajna#ezen a napon#Híradó

Címlapról ajánljuk