Videó

Élményvezetést kapott 50. születésnapjára, videón a káoszba forduló sportkocsis ámokfutás

rtl.hurtl.hu

2024. március 28. 11:39

A baleset, amelyre itthon még nem volt példa, a csehországi Hradec Královéban történt. Egy férfi a születésnapjára egy sportkocsis élményautózást kapott ajándékba. Úgy volt, hogy utas lesz, de aztán ő maga ült a volán mögé. A rendőrség szerint nem volt jogosítványa, ittas volt, és a bíróság korlátozta a cselekvőképességét. Nem tudta irányítani az autót, és több százezer korona kárt okozott.

450 lóerő a motorháztető alatt, négy és fél másodperc alatt nulláról százra – ezt tudja az a sportkocsi, amivel a férfi a lámpáig alig jutott el, és csak akkor indult el, amikor a lámpa pirosra váltott. A főúton közlekedő sofőr ekkor gyorsított, hogy elkerülje a szabályosan közlekedő autókkal az ütközést. Ekkor azonban a száguldó sportautó kisodródott. Áttépett a füvön, a járdán, letarolt egy táblát, majd egy autóba rohant hátulról.

A sportautóban több mint 3 millió forintnak megfelelő kár keletkezett, a másik autóban keletkezett kár is megközelíti a milliós összeget. A rendőrség vizsgálja, hogy más is hibázott-e a sofőrön kívül.

#Videó#születésnap#ajándék#élményvezetés#sportautó#baleset#ámokfutás

Címlapról ajánljuk