Videó

Simicska 9 éve: Ku..ára nem volt benne ebben a szövetségben, hogy felépítünk helyette egy másik diktatúrát

rtl.hurtl.hu

2024. február 7. 4:57

Kilenc éve vált nyílttá a konfliktus a Fidesz és Simicska Lajos között. Simicska a hírhedtté vált G-nap után politikai bírálatot fogalmazott meg: 2015-ben arról beszélt, szerinte Orbán Viktor diktatúrát épít, és rossz tanácsadókkal veszi körbe magát. A milliárdos vállalkozó, aki évtizedeken át volt Orbán Viktor egyik legfontosabb szövetségese a Magyar Narancsnak beszélt erről. Február 6-án egyszerre mondtak fel az érdekeltségébe tartozó médiumok vezetői, miután totális médiaháborút helyezett kilátásba. Simicska másnap külföldre utazott szabadságra. A Népszavának onnan azt mondta: még csak azt sem kérte, hogy munkatársai Orbán Viktor személyét kritizálják, neki a miniszterelnök politikájával van baja.

Simicska Lajos 2015. február 6-án nyílttá tette konfliktusát a Fidesszel, a Népszavában totális médiaháborút helyezett kilátásba. A Magyar Narancsnak pedig egy 35 éves barátságról, egykori Bibó kollégiumi szobatársáról nyilatkozott közvetlenül az utazás előtt. Azt mondta: Orbán Viktor vele kezdte lebontani a posztkommunista rendszert. Majd így folytatta:

Ku..ára nem volt benne ebben a szövetségben, hogy felépítünk helyette egy másik diktatúrát.

Simicska Lajos a Fidesz egykori gazdasági igazgatója, aki az adóhatóság élén is volt az első Orbán-korány idején, egykor a Mahir vezérigazgatója, és a Közgép tulajdonosa volt. Csaknem 700 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el partnereivel 2010 után, a második Orbán-kormány idején. Kilenc éve arról beszélt, nem tartja államférfinak Orbán Viktort, és hogy a viszonyuk 2014 áprilisában, az országgyűlési választás után romlott meg, miután a miniszterelnök ismertette vele új elképzeléseit. 

Ezekről ugyan nem árult el részleteket Simicska, de az oroszbarát külpolitikát külön is kiemelte. 

Majd azt mondta:

Röhögjön csak ki, de én egy elkötelezett demokrata vagyok. Ku..ára nem tetszik az, ahogy és amilyen módszerekkel ezek a fiúk intézik a dolgaikat ebben az országban

– tette hozzá.

#Videó#ezen a napon#Híradó#politika#simicska lajos#orbán viktor#bírálat#médiaháború#rtl

Címlapról ajánljuk