Videó

Hét éve ilyenkor is robbantottak Magyarországon, rendőrök kerültek életveszélybe a távirányítású szöges bomba miatt

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 24. 11:16

2016. szeptember 24-én éjjel hatalmas robbanás rázta meg Budapest belvárosát. A bulinegyedtől nem messze, a Teréz körúton egy üres üzlethelyiségnél robbant a távirányítású szöges bomba. Vantara László rendőr törzsőrmester súlyosan, Andirkó Szabina rendőr törzsőrmester életveszélyesen megsérült a detonációban. A feltételezett elkövetőt közel egy hónap nyomozás után, október 19-én Keszthelyen fogták el a Terrorelhárítási Központ munkatársai.

Idén júniusban exkluzív felvételeket szerzett meg az RTL Híradó a 2016-os merényletről. A robbantásért életfogytiglanra ítélt férfi ügyvédje most részben erre a felvételre hivatkozva kér perújítást, mondván: több gyanús alak is feltűnik a képkockákon. Ráadásul szerinte furcsa körülmények között kerülhetett a helyszínre védence DNS-e, ami a legfőbb bizonyítékot szolgáltatta a férfi ellen.


Idén szeptember 20-án a TEK egyik kommandósa meghalt, amikor egy férfi szándékosan robbanást idézett elő, miközben a rendőrök rajta ütöttek egy Esztergom külterületén található házban. A kétgyerekes Kónya Gábor Lajos törzszászlóst hősi halottá nyilvánították, és főhadnaggyá nevezték ki. A robbantásban nyolc rendőr és három tűzoltó megsérült, a konteóhívő gyógymasszőr maga is meghalt az általa előkészített merényletben.


 

#Videó#ezen a napon#teréz körúti robbantás#budapest#Baleset-bűnügy#rendőr#robbantás

Címlapról ajánljuk