Videó

David Pressman: Ez egy magyar valóság, egy olyan ügy, ami miatt világszerte aggódnak a kormányok

rtl.hurtl.hu

2023. július 15. 17:12

David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete is részt vett a 28. Pride-on, ahol az Egyesült Államok és Magyarország viszonyára, a pénteken csaknem 40 nagykövetség által aláírt, a magyarországi LMBTQ-közösség mellett kiálló nyilatkozat és a svédek NATO-csatlakozásáról kérdezték újságírók.

„Ez egy nagyszerű nap mind a magyarok, mind Magyarország számára. Ez egy különleges pillanat, amikor különböző szemléletű magyarok együtt ünnepelnek és megpróbálják az LMBTQ-közösség méltóságát és egyenlőségét előmozdítani. Az Egyesült Államok büszke, hogy ebben támogathatja őket.”

Csaknem 40 nagykövetség állt ki a magyarországi LMBTQ-közösség mellett, ezzel kapcsolatban a nagykövet úgy fogalmazott:

„Az a nyilatkozat, amit tegnap 40 ország tett, az egy nagyon erős nyilatkozat és az aggodalom egy félreérthetetlen jelét küldi. A nyilatkozatot minden EU-s ország aláírt, kivéve a lengyeleket. Magyarország minden szomszédja, kivéve Szerbiát. Ez is jól mutatja, hogy ez nem egy nyugat kontra kelet téma, ez egy magyar valóság, és egy olyan ügy, ami miatt világszerte aggódnak a kormányok és foglalkoznak vele” – mondta el David Pressman az RTL Híradó kérdésére.

További részleteket megtudhat az RTL Híradó szombat esti adásában, amelyet az rtl.hu-n élőben követhet 16 órától. 

#Videó#david pressman#pride#lmbtq#felvonulás#usa#politika

Címlapról ajánljuk