Videó

Videó: káoszba fulladt a közlekedés Bukarestben

rtl.hurtl.hu

2023. július 5. 15:19

Fák és villanyoszlopok dőltek ki, káoszba fulladt a közlekedés kedden a román fővárosban. A lezúdult vízmennyiséget sok helyen nem bírta el a csatornarendszer, a legrosszabbul Oravițában jártak.

A perzselő nap után kedden este vihar csapott le a román fővárosra. Rövid időn belül víz borította el az utakat, a lakosság üzenetben értesítették a rossz időjárásról. A vihar helyenként jégesővel és négyzetméterenként 30 liter csapadékkal érkezett. A bukaresti lakosoknak azt tanácsolták, hogy ne hagyják el otthonaikat. Az Egyetemi Kórház környékén a rendőrség leállította a forgalmat, miután a csatornarendszer nem tudott megbirkózni a vízzel, és elöntötte az utcákat. A tűzoltók több mint 30 helyen avatkoztak be, hogy kidőlt fákat vagy villanyoszlopokat távolítsanak el. Több autó megrongálódott, és néhány udvart elöntött a víz.

Caraș-Severin megyében voltak olyan települések, ahol piros kód volt érvényben az özönvízszerű esőzések miatt. Ez azt jelenti, hogy négyzetméterenként több mint 40 liter eső esett. A legrosszabbul Oravița városában jártak, ahol az utcák folyómederré váltak. A víz a helyi kórház pincéjét is elérte, a tűzoltók szivattyúkkal avatkoztak be. A rossz időjárást a következő két napban újabb hőhullám követi, jelentették be a meteorológusok.

#Videó#Külföld#Időjárás#esőzés#vihar#jégeső#bukarest

Címlapról ajánljuk