Videó

Videón, ahogy wakeboardon repeszt a 85 éves asszony

rtl.hurtl.hu

2023. június 21. 16:02

Rosi Dobers a horgolás helyett a vízisíhez hasonló wakeboardot választotta, amit ráadásul olyan elegánsan és jól csinál, hogy senki nem találná ki a korát.

A videót elnézve beláthatjuk, hogy a szenior torna nem Rosi Dobers műfaja, hiszen ő úgy wakeboardozik, hogy a nála jóval fiatalabbak is irigykedhetnek. 

A wakeboard a vízisíhez hasonló, ám annál nehezebben elsajátítható sportág, mivel egy nagy deszkán, és nem különálló léceken kell egyensúlyozni. Két fajtája van, a kötélpályás és a motorcsónakos. A 85 éves, háromgyerekes német nő életében először 1991-ben, 53 évesen próbálta ki ezt a sportot, amit azóta rendületlenül űz. 

Szeret fiatalok között lenni, azt mondja, ha a korabeliekkel töltené az idejét, csak arról beszélgetnének, hogy kit mit csinált, vagy nem csinált, és kinek, milyen betegsége van.

Rosi nem hagyományos léccel vízisízik, az ő sílécei alulról olyan simák, akár az üveg, semmi tapadásuk nincs. A németországi Jagel Waterski Park tulajdonosa azt mondja, ez olyan, mintha egy műanyag lapra folyékony szappant kennénk, és arra ráállva kellene megtartanunk az egyensúlyunkat. Ha Rosit nézzük, úgy tűnhet, könnyedén kivitelezhetők ezek a gyakorlatok, pedig rengeteg edzésre és tehetségre van szükség ehhez a könnyedséghez.

És mit mond ő maga, mi kell ahhoz, hogy igazán jó legyen?

Jobb, ha az ösztöneidre hallgatsz, és nem gondolkodsz.

– fogalmaz Rosi, aki addig szeretne vízisízni, amíg van levegője legalább még egy körre.

#Videó#Külföld#németország#nagymama#vízisí#színes#idős nő#wakeboard

Címlapról ajánljuk