Videó

Ezen a napon történt: CoolCola és Fancy – a legszebb kínai piacos hagyományokkal indult el az orosz mekipótlék Moszkvában

rtl.hurtl.hu

2023. június 11. 11:25

A McDonald's tavaly májusban vonult ki Oroszországból, miután Putyinék megtámadták Ukrajnát. A mekik helyett júniusban már ki is nyitottak az új éttermek, amelyek azért elmaradtak színvonalban a McDonald's-tól. A Finom és Pont néven működő étteremhálózat első egysége 2022. június 12-én nyílt meg Moszkvában, amit másnap még 50 üzlet követett.

„A név változik, a szeretet marad” – szólt a McDonald's éttermek helyén nyílt Finom és Pont falatozók szlogenje. Az új vezetés állította: sem ízben, sem minőségben nem lesz változás. Nem tudni, pontosan hogyan értették ezt, mindenesetre volt, amikor sikerült penészes hamburgert felszolgálniuk

De nem csak a hamburger terén volt hova fejlődniük az oroszoknak, az üdítőknél például a legszebb kínai piacos hagyományokat élesztették újjá:  CoolColával, Fancyvel és Streettel pótolták ugyanis a nyugati italokat.

Az ukrajnai invázió nyomán a McDonald's mellett számos nemzetközi cég függesztette fel tevékenységét Oroszországban, vagy hagyta el azt. A gyorsétteremláncot követte a Starbucks, a HP és a Nike is. Több száz vállalat állította le teljesen oroszországi tevékenységét.

#Videó#Külföld#ezen a napon#oroszország#mcdonald's#orosz-ukrán háború#szankciók

Címlapról ajánljuk