CoolColával, Fancyvel és Streettel pótolják az oroszok a nyugati üdítőketTöbb vállalat is próbálja betömni a szankciók miatt támadt piaci rést.
Gazdaság

CoolColával, Fancyvel és Streettel pótolják az oroszok a nyugati üdítőket

rtl.hurtl.hu

2022. május 16. 19:10

Több vállalat is próbálja betömni a szankciók miatt támadt piaci rést.

Új termékeket jelentett be egy orosz üdítőitalgyártó, hogy a piacról a háború, illetve a nyomában meghozott szankciók miatt kivonult Coca-Colát, Fantát és Sprite-ot helyettesítsék – írja a Moscow Times.

Az Ocsakovo nevű vállalatot még a Szovjetunióban hozták létre 1978-ban, és nagyrészt hagyományos orosz italok, kvasz és medovuha gyártására szakosodott. Az amerikai multi kivonulásában azonban meglátták a piaci rést, és a jól ismert termékek nevére és színvilágára hajazó üdítőket dobnak piacra.

A CoolCola az Ocsakovo honlapja szerint „frissítő ital a kóla kultikus ízével”, a Fancy narancsízű, a Street pedig citromos. A címkéjük viszont inkább az alsó polcos, gyanúsan olcsó szénsavas üdítőket idézi.

A Moscow Times szerint a Coca-Cola termékek nem tűntek el teljesen, de az áruk 200 százalékkal megugrott. A portál azt írja, hogy más orosz cégek is megcélozták az árérzékenyebb vásárlókat: az orosz Távol-Keleten a Grink Cola bevezetésével próbálkozott egy cég, Komiföldön pedig a Komi Cola gyártását kezdték meg. A fogadtatás vegyes volt, a vásárlók főleg arra panaszkodtak, hogy az üdítők nem elég édesek és szénsavasak.

 

#Gazdaság#oroszország#szankciók#coca-cola#üdítő

Címlapról ajánljuk