ValóVilág

A fogkefét a vécébe, Fannit pedig a szaunába száműzték

rtl.hurtl.hu

2015. január 27. 22:07

Fanni és Laci már egyre nehezebben bír szót érteni a másikkal, egy apró kézmozdulat, egy rossz szó is elég ahhoz, hogy bepöccenjenek. A facér száműzte az édibédit, aki Edina fogkeféjén állt bosszút. A többiek figyelmét elvonta a nagy rejtély: vajon mit fürkésznek a fürkészek?

Reggel, a komisz ásít, matat a férfiasságánál, de nem teheti ezt nyugodtan, mert Fanni a másik ágyról érdeklődik: te mit álmodtál, Dennis?



Anyumat meg apumat elvitték az UFO-k, és többet nem hozták őket vissza.


Jah, álmodik a nyomor: merthogy ezt a villabéli szüleire értette. A villalakók az alapján kapják az élelmiszereket, amiket felírnak a táblára. Edina riadóztatja is a többieket, hogy jöjjenek segíteni, diktálni. Dóri meg Fanni inkább készülődne, minthogy ugorjanak. Fanni rájön, hogy ő nem is szereti az alacsony embereket, Dóri rákontráz:
 

Óvakodj a törpétől!
 

Kivánszorognak a raktárba, sorolják, mit ennének: csirkemell, teljes kiőrlésű kenyér, „nulla cukorszázalékos joghurt”, de az legyen ám kivis és meggyes. Edina megunja, hogy már a fél tábla tele van az ő kívánságaikkal, le is inti őket, hogy sok lesz a jóból. Dóri sértődötten elvonul: ki ez a nő, te? Fanni nem is bánja, hogy az első héten megmondta neki, hogy egy szardarab, még most is így gondolja, sőt! De nemcsak a konyhában megy a pufogás, a nyugiban Edina is tolja:

 

Fél tábla, rajtuk kívül még vannak itt öten, rukkola meg lóf@sz!

 

Dennis érkezik, a keze megint vállig a gatyájában, de örül, hogy a nevelőszülők legalább alszanak, mert így lehet egy kis nyugta. Nem tart sokáig a szülői szieszta, Laci indul is a cigiző Dennisnek szólni, hogy tesi óra, aztán takaríthatja - egyedül - Maci ólját. Dennis már ott tart, hogy inkább lenne állami gondozott, mint Edina és Laci nevelt fia. Műfater már diktálja is a gyerek napi programját: indulj futni, térdemelés tapsra! Laci élvezi, azt viszont már annyira nem, hogy Dennis körönként beszólogat neki: ezért vagy te rossz viszonyban a szüleiddel.

Ismét szieszta idő a Villában, Fanni ezúttal csendben közlekedik, Dani megjegyzi neki, hogy most hogyhogy sikerült halkan becsukni az ajtót? Mert Dóriék alszanak - vágja rá az édibédi. A lány szendvicset készít, Laci kérdi, ugye nem Dennisnek lesz az a szenya? Dani közben ekézi tovább a lányt, hogy hogy is volt, amikor megbukott pszichológiából? Nem bukott ő meg, csak nem ment el az érettségire, de a tudása megvan, ösztönből jön! Laci is oda-oda szólogat, majd Fanni nem tud kétfelé reagálni, kéri, hogy egyszerre csak egy ostromolja már, ha lehet.



Lacinak nem tetszik ez a kézlegyintés, te nekem ne mutogass! Akarsz a szaunában tölteni 6 órát? Leszarlak, az a nagy igazság – válaszol Fanni. Nem hiszi, hogy a facér ezt meg meri vele tenni. Pedig de! Laci már kongat is, kikéri a nevelt fia szuperképességét: szeretné Fannit a szaunába száműzni. Ehhez a lánynak is van egy-két szava:
 

Egy undorító, aljas féreg vagy!

 

Dennis kirongyol, odaszól Lacinak, hogy ez tükrözi a lelkivilágát, és jelzi, indul vécére, apu mehet kísérni. A nappaliban már mindenki összegyűlt, Fanni tovább duzzog, Laci nyugtatja: ne aggódj, gyorsan eltelik az a hat óra, legalább a buksidban rendet teszel. Fanni érzi a vesztét, mikor hármasban marad Dórival és Dennis-szel, kéri őket már elcsukló hangon, hogy azért menjenek majd oda a szauna elé, hátha nem érzi magát annyira egyedül. Dúl benne a düh, és ezt úgy vezeti le, hogy fogja Edina fogkeféjét, és belemártja a vécébe.




 

Nagyon csúnya dolog volt; előjött a pszichopata énem.

 

Levél: Fanni indulhat a szaunába, viszont ez idő alatt senki nem mehet a közelébe.

Robin futkározik a kertben, Fanni a szaunából kiabálgat ki, hátha jobban telik rajta az idő. Érkezik az újabb levél: számos csínytevés történt a Villában, de mindennek van határa, valaki belemártotta Edina fogkeféjét a budiba. A tűzrőlpattant alig tér magához, hogy csinálhat valaki ilyet. Fanni persze unatkozik a száműzetésben, próbálja magát elkötni.



A hálóban családi nap, fejmosással. Tiszteld a szüleidet, mit tegyünk, hogy jobb család legyünk? Adjatok állami gondozásba - tanácsolja a komisz. Ismét a fogkefe a téma, nyüstölik, hogy mondja meg, hogy ki volt, Dennis állítja, fogalma sincs, és szíve szerint a világból kimenekülne, csak ne kelljen őket hallgatnia.
 

Már rollert hajtogattam volna a szemüvegemből, és kirollereztem volna. Inkább raktak volna be árvaházba.


Dennis időközben nagykorú lett, és kikerült Laciék gyámsága alól. A komisz rég örült ennyire levélnek.

A Villa fürkésztáborrá alakul! Az meg mi? Tököm tudja! De azért boldogok a hír hallatán. De csak addig, amíg meg nem hallják, hogy ez bizony nemcsak mókából és kacagásból, hanem feladatokból fog állni. A villamester zászlót von fel, a segédje - aki Dóri lett - trombitál hozzá. Felhúzzák a zászlót, megfogalmazzák a fürkészek 10 szabályát: rend, fegyelem, tisztaság, nem vágunk egymás szavába, az utóbbi Edinának nem tetszik, Dórinak meg az nem tetszik, hogy Edina kritizálja. Összevesznek.
 

Nyugodj már le, mert fölrobban a fejed!
 

Folytatják a szabályok lefektetését, nagy egyetértések a későbbiekben se jellemzőek. Fanni száműzetése véget ért, felveheti ő is a fürkész egyenruhát, visszatérhet a közösségbe. A lány nem szökken ki azonnal a szaunából, hanem még sírdogál Dennisnek, hogy ő most itt átgondolt mindent: nem akarja ezt tovább, inkább feladná. Dóri és Dennis lelket önt belé, no para, erős vagy, minden király lesz!

Edina nem akarja azonnal letámadni a fogkefés üggyel Fannit, ám az édibédi nem várja meg, amíg előveszik, közli, hogy egyébként kár a hiszti, mert két hónapja is bele volt mártva mindenki fogkeféje a budiba, mégse lett senkinek semmi fertőzése, se betegsége.
 

Két hónapja húgyos fogkefével mostok fogat!


És egy kis bónusz a végére, Fanni és Dóri együtt tusolt, de nemcsak fürödtek, riszáltak is:


#ValóVilág#bosszú#valóvilág7#fanni#dennis#dani#robin#laci#edina#dóri#gyámság#felnőtt#szauna#száműzetés#tábor#zászlófelvonás#trombita

Címlapról ajánljuk