ValóVilág

Ajándékokat és könnyeket hozott a karácsony

rtl.hurtl.hu

2014. december 25. 22:00

Rendhagyó betlehemes játékkal várták a villalakók a szentestét. Nagy volt a nevetés, ahogy a játékosok egyenként sültek bele a szövegükbe, de a jókedv helyét hamarosan a könnyek vették át. Mindenki üzenhetett a szeretteinek, és ezt a legnehezebben Zsuzsa viselte.

A villalakók gőzerővel készültek az esti betlehemes játékra. Dennis a WC-n ülve, trónolás közben gyakorolta a szövegét, miközben Fanni az ajtó másik oldalán, hajvasalás közben kontrázott rá, hogy hogyan is kellene mondani azt a verset. Közben Maci újabb mókát eszelt ki, ezúttal Ádámot verte át egy kicsit. Elhitette vele, hogy Gáspár király amolyan vicces figura, ezért vigyen bele egy-két táncos, laza elemet. Ádám persze benyalta és kint az udvaron nagy büszkén mutogatta Edinának, hogy mit tanult. Fanni törvénytelen vihogásától meg csak úgy visszhangzott a konyha.



Közben Edina is nekiállt gyakorolni, de az érzelmes dal közben eltört a mécses. Az ének ugyanis Lacira emlékeztette. A pityergő lányt Dennis kezdte el vigasztalni.

De félre a sírással! Mit ér az előadás publikum nélkül? Rájuk sem kellett sokat várni, megérkezett a kíváncsi nyugdíjas sereg. Ádám és Laci a szoba ajtajából leselkedtek, és „De cukik!” felkiáltással lelkendeztek értük. Dani köszöntötte a vendégeket, majd elkezdődött a betlehemes játék.



A villalakók hozták a szintet, Laci kézről olvasta a puskát és a többség azért itt-ott-amott persze belebakizott. A legfeltűnőbb természetesen ezúttal is Fanni volt, aki nem csak többször elnevette a szövegét - pont a főtt kolbászos résznél - de sűrű bocsánatkéréssel még fel is hívta rá a figyelmet. Aztán Ádám a Macitól ellesett figurákkal előadta Gáspár királyt, majd Edina énekelte el a rongyosra gyakorolt dalát. Bár Laci szerint a dal gyönyörű volt, és úgy érezte, mintha Edina csak neki énekelné, a tűzrőlpattant lányt alaposan belesült a szereplésbe. Annyira zavarba jött attól, hogy Laci szemébe kellett néznie, hogy öt sort, úgy ahogy van kihagyott, a többiek segítettek neki visszatalálni a szöveghez. Az előadás összességében mégis jól sikerült, bár Dani, a rendező elismerte, hogy sokat öregedett az elmúlt két napban.
 

A szenteste a Villában is az ajándékozásról szólt. A villalakók húztak egymás között, és mindenki próbált valami olyannal kedveskedni, aminek a másik igazán örülne. Dennis pólót kapott, Dani zoknikat, Robin hajzselét, Laci gumikötelet, Fanni pedig sminkes korrektort, aminek annyira örült, hogy még a könnye is kicsordult.

„Ez jobb, mint a szoli!”



Zsu mosolya viszont nem volt annyira őszinte, amikor Maci átadta neki a Szörnyellás bögrét. A zabálnivaló srác ajándékában inkább az intrikát érezte, mint az odafigyelést. Zsuzsa amúgy sincs valami jó passzban, a karácsony miatt ugyanis még jobban hiányzik neki a kisfia, amit elég nehezen visel. A karácsonyi fények és díszek pedig csak még jobban ráerősítenek erre az érzésre. Többször zokogva vonult félre, egy hű segítőtársa maradt, Edina, aki bár próbálta vigasztalni, de ez valahogy mindig balul sült el. Zsuzsa így inkább arra kérte, hagyja abba, mert ezzel többet árt, mint használ.

„Úgy látszik, nekem nem megy ez a vigasztalás”

Karácsonykor a villalakók kaptak egy másik ajándékot is. Üzenhettek a családjuknak kamerán keresztül. A megható pillanatok még az olyan kőkemény játékosoknak is nehezére estek, mint Dennis vagy Maci. A komisz alig bírta visszatartani a könnyeit, de Maci is csak úgy kapkodta a levegőt. Fanni sírva ismételgette szüleinek, hogy szereti őket és reméli, hogy büszkék rá, Zsuzsa pedig sokáig nem jutott szóhoz a könnyeitől.
 
#ValóVilág#karácsony#edina#vv7#laci#fanni#dóri#dennis#robin#maci#zsuzsa#dani

Címlapról ajánljuk