ValóVilág

A Vera-Csaba páros védett, Kinga megy párbajozni

rtl.hurtl.hu

2012. január 8. 22:10

Kocsis Tibor csapata tarolt a Duett Döntőben, párosa biztosan védett. A Kiválasztás szoros eredménnyel zárult, Kinga három jellel szerezte meg a zöld kendőt.

A Kiválasztáson történt

A Duett Hét abszolút győztese Vera és Csaba lett 38 százalékkal, mögöttük Seherezádé és Attila végzett, ők a szavazatok 31 százalékát szerezték meg. A nézők 22 százaléka Kingára és Fecóra voksolt, az utolsó pedig Eszter és Péter lett 9 százalékkal. A lila kendő Vera és Csaba csuklóját fogja díszíteni.

A frissen védett Csaba és Vera már biztosan nem megy párbajozni, bár Csaba szerint ő maga nem lett volna veszélyben ezen a Kiválasztáson. Elsőként Péter mondta ki azt a nevet, akire a jele kerül. A veterán Kingát választotta ki. Attila meglepetést okozott, ő Fecóra tette a jelét. Fecó Seherezádéra rakott, Vera pedig Attilára. Csaba választhatott ezután, ő olyan emberre tette a jelét, akit már többször is megjelölt, Eszterre került a korong. Kinga is Esztert választotta. Seherezádé Kinga jeleinek számát növelte kettőre, Eszter pedig háromra. A Kiválasztott Kinga lett.



A Duett Döntő eseményei

Egy hétig dolgoztak a mentorok, hogy amatőr tanítványaik közönség elé léphessenek duettjeikkel. Király L. Norbi Eszterrel és Péterrel, Kocsis Tibor Verával és Csabával, Vastag Csaba Kingával és Fecóval, Muri Enikő pedig Seherezádéval és Attilával dolgozott együtt. Balázs bemutatta a stúdióban helyet foglaló mentorokat, majd megszólította a nappaliban várakozó Villalakókat. Eszternek és Péternek nem sok ideje maradt felkészülni, máris indulniuk kellett a stúdió színpadára. Mentoruk, Király L. Norbi pusztító produkciót ígért. „Embertelen jó volt” - mondta a büszke mentor az előadás után, hozzátette, hogy tanítványai jókedvet hoztak a stúdióba, neki végig fülig ért a szája. Eszter elárulta, hogy ez volt a maximum, amit a hangjából ki tudott hozni, Péter pedig bevallotta, félt, hogy nem tudja elengedni magát, de Eszter társaságában ez lehetetlen, azonnal ellazult.

Másodikként Kocsis Tibor párosa lépett színpadra. Vera és Csaba nagyon komolyan vették a feladatot, bár ők is küzdöttek a hangjegyekkel, ez nem zavarta őket abban, hogy minden energiájukat a produkcióba fektessék. Tibor imádta, amit csináltak, szerinte szerethető és vidám volt az előadás, kiválóan teljesített a páros, mindent megcsináltak, amit kért tőlük és gratulált nekik.

Kingát és Fecót, valamint hangszálaikat Vastag Csaba edzette az elmúlt napokban. A páros ellenfeleikkel ellentétben lassú dalt hozott, Cserháti Zsuzsa Boldogság, gyere haza című örökzöldjét Fecó kezdte. Néhány sor után a lépcső tetején felbukkant Kinga csillogó, fekete estélyi ruhában és folytatta a dalt. Vastag Csaba tombolt, majd elmondta, hogy két kisgyereket látott Kingában és Fecóban, akik csodát varázsoltak a színpadra és reméli, hogy ezt a nézők is látták.

Utolsóként Seherezádét és Attilát konferálta fel Balázs, meglehetősen vészjóslóan. Muri Enikő szerint tanítványai akarják ezt, csak még maguk sem hiszik el, hogy képesek rá. A páros akkorát alakított a Keserű mézzel, hogy a közönség visszatapsolta őket. Muri Enikő a könnyeivel küzdött az értékelés alatt és megköszönte Attila és Seri munkáját, majd hozzátette, milyen sokat tanult tőlük. „Három és fél hónapja tanuljuk, hogyan égessük magunkat egy ország előtt, ez volt a vizsga, tessék, így kell!” - mondta Attila Balázs kérdésére a produkció után. Majd váratlanul odaszaladt Enikőhöz és randira hívta élő adásban.



Ez történt az Összefoglalóban


Attila komolyan veszi villamesteri beosztását, ezért ébredés után ki is osztotta a feladatokat a Villában, egyedül Kingával nem jutott semmire. A lánynak a nappalit kellett volna rendbe tenni, de nem akart segíteni, majd amikor Attila erélyesebben szólította fel, még jobban megmakacsolta magát. Az Összeférhetetlen stílust váltott, pincsiként követte Kingát és duruzsolt a fülébe, de csak jobban dühítette a Cselszövőt és újabb hisztiroham következett. Még nem ért véget a veszekedés, amikor megérkeztek a mentorok. Vastag Csaba egy percig sem hallgatta a vitát, közbeszólt, hogy erre nincs idő, egy órájuk van felkészülni, fejezzék be. De itt nem volt vége a csatának. Lassan Attila is bedühödött, rosszul esett neki, hogy miután folyton Kinga mellé áll és védelmezi, ez a viszonzás. Vastag Csaba újra megjelent, hogy próbára vigye Kingát. A lány a nyugiban számolt be az eseményekről mentorának, aki öleléssel nyugtatta, közben Fecó Tihanyi Ákos koreográfussal váltott ölelést. Mindenki megnyugodott, kezdődhetett a próba. Vera és Csaba gyorsabban haladt Kocsis Tiborral, de az ő mentoruk is odament Kingához, hogy megvigasztalja és adott neki ajándékba egy sálat, amitől sokkal jobb kedve lett a lánynak.

Fecó próbált a Cselszövő lelkére beszélni, de nem nagyon sikerült. Attila elpakoltatta az egyik ágyat a nappaliban, közben megérkezett Király L. Norbi Mármarosi Tünde koreográfussal, és az Összeférhetetlen Kinga füle hallatára tartott kiselőadást a vele kapcsolatos problémákról Norbinak. Amikor a szobában már csak a mentor és kis csapata maradt, kezdődhetett a próba. Péter szerint javultak Esztivel, nőtt a magabiztosságuk is, a veterán már csak attól félt, hogy idő előtt elfogy a levegője. Muri Enikő is megérkezett Attilához és Seherezádéhoz és azonnal megérezte, hogy feszültség van a levegőben. Megbeszélték a problémákat, majd indult a gyakorlás. Attila átváltott udvarló funkcióra és innentől már Enikőre figyelt. De miután a gyakorlás véget ért, az Összeférhetetlen az udvaron tovább boncolgatta a témát Fecóval, Kinga a szaunában minden szavát hallotta a nem éppen pozitív véleménynek. Azt is hallotta, hogy Attila rá akarja tenni a jelét, ezután sírni kezdett. Kingát a szaunában Csaba csitítgatta.

A Villalakók anonim módon tehettek fel kérdéseket egymásnak, amit egy papírra írtak, majd kérdést húztak, és akire vonatkozott, annak válaszolnia kellett. Kinga azonnal célkeresztbe került, először Vera miatt, akivel jót beszélgettek a fürdőben és ennek okát nem mindenki értette a vasárnapi balhé után. Ezután Attila mondta el a lánnyal kapcsolatos érzéseit nyílt színen, a helyzetből veszekedés kerekedett. Attila csalódott Kingában, aki semmivel nem ért egyet. A Cselszövő végül közölte vele, hogy nem kíváncsi semmire, ami Attilával kapcsolatos, az Összeférhetetlen nagyon megbántódott.
#ValóVilág#kocsis tibor#eszter#kinga#csaba#vera#X-Faktor#seherezádé#vastag csaba#fecó#duett hét#muri enikő

Címlapról ajánljuk