Vállalati hírek

Jelentősen átalakították az RTL működését

rtl.hurtl.hu

2023. február 23. 13:44

Az RTL Magyarország vezérigazgatója másfél évvel ezelőtt kezdett bele egy transzformációs folyamatba, hogy olyan felsővezetői struktúrát alakítson ki, ahol gyorsabb és hatékonyabb a döntéshozatal. Mindehhez az eddiginél nagyobb felelősséggel ruházta fel a vezetői testület tagjait, akik stratégiai és pénzügyi felelősséggel vezetik a saját területüket.

Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója másfél évvel ezelőtt kezdett el egy transzformációs folyamatot, amivel az volt a célja, hogy megújítsa az RTL Magyarország hosszú évek óta változatlan, a lineáris televíziós múltban gyökerező vállalatirányítási struktúráját, és olyan, hatékonyabb döntéshozatali folyamatokat tegyen lehetővé, ami nem csak a lineáris, de a digitális piacokon is garantálja az RTL Magyarország versenyképességét a jövőben.

Az átalakítás során Vidus Gabriella létrehozott egy új vezetői testületet, az Executive Committee-t (EC-t), melynek tagjaivá olyan vezetőket nevezett ki, akiket egy-egy terület stratégiai és pénzügyi felelősségével ruházott fel. Ez a korábbinál nagyobb hatáskört jelent a testület tagjai számára. Az EC Vidus Gabriella vezérigazgató vezetésével elsősorban az egyes területek hosszútávú stratégiáival foglalkozik a vállalat sikeres jövőjének megteremtése érdekében. Az EC tagjai az operatív döntéseket megtartják a saját területüknél.

„Beléptünk új, digitális piacokra, amelyek már más üzleti logikával működnek, ez pedig gyorsabb és komplexebb döntéshozatalt igényel részünkről. Vezetőtársaim erre kapnak tőlem szélesebb felhatalmazást. Biztos vagyok benne, hogy velük egy globális verseny lokális bajnoka leszünk nem csak tartalmi és technológiai szinten, de a mindennapi működésünkben is, hiszen a saját területükön mindannyian a legjobb szakemberek. Az RTL-nél az elért eredmények és az oda vezető út számítanak, ezért különösen büszke vagyok rá, hogy ebben a vezetői testületben jelenleg egyenlő arányban vannak a férfi és női vezetők” – nyilatkozta Vidus Gabriella.

A transzformációs folyamat részeként átalakultak az egyes vezetőségi tagokhoz tartozó területek is. 

  • Kolosi Péter mint Chief Content Officer felel az összes szórakoztató, hír- és infotainment illetve saját gyártású műsor fejlesztésért és gyártásáért, valamint az RTL programstratégiájáért. 
  • Dudás Gergely Chief Revenue Officerként a teljes hirdetési és disztribúciós bevételekért felel, valamint az RTL+ szolgáltatás előfizetői bevételeiért, így a marketing és kommunikációs területért is. 
  • Grósz Judit Chief Digital Officerhez tartozik a technológiai, broadcast és adatterület, valamint az RTL+ és az rtl.hu termékek technológiai támogatása. 
  • Horváth Krisztina Chief Financial Officer a megszokott pénzügyi területeken túl felel a folyamatok optimalizásáért és a befektetés-menedzsmentért. 
  • Szabó Balázs magyarországi pozíciót is kapott: Chief Content Management Officerként az összes magyar RTL-es felület – digitális és lineáris egyaránt – optimális és hatékony tartalom menedzsmentjéért felel. Szabó Balázs emellett megtartja luxembourgi feladatait is, ahol a tartalombeszerzés mellett a kábelcsatornák és az RTL+ programing igazgatója marad. 
  • A testület tagja még Gonda Gáspár General Counsel. Az általa vezetett Corporate Office a jogi igazgatóságot, a compliance-t, a projektmenedzsmentet és a vállalati kommunikációt foglalja magában.
  •  Az EC legújabb tagja még 2023. január 15. óta Endrei-Kiss Judit. Chief People Officerként az ő vezetése alá tartozik a teljes HR-terület, ill. minden szervezetfejlesztési, munkavállalói támogatással összefüggő feladat.

Az RTL Magyarország az rtl.hu kiadója.

#Vállalati hírek#rtl#vezetés#vidus gabriella#átalakulás#közlemény#vállalati

Címlapról ajánljuk