Vállalati hírek

Belépett az RTL a streamingpiacra

rtl.hurtl.hu

2023. január 12. 14:00

Az RTL+, Magyarország új, előfizetéses streaming-szolgáltatása, amely reklámok nélkül, exkluzív, kifejezetten erre a platformra gyártott tartalmakkal várja az előfizetőket. 

2022 nem csak a név és az arculat megújulását hozta el: az RTL belépett egy új piacra, és bevezette az RTL+-t, ahol reklámmentes és előfizetéses rendszerben kínál számos exkluzív, elsősorban kifejezetten a magyar közönségnek készített digitális tartalmat. Az új szolgáltatásról Vidus Gabriella az rtl.hu-nak adott interjút, amiben a vezérigazgató az RTL+ mellett a hagyományos tévézés jövőjéről is beszélt.

Az RTL+-ba integrálódott az RTL Most és az RTL Most+

Az RTL+-on belül három csomag érhető el. Ebből kettőt az RTL Most és RTL Most+ néven ismerhetett a közönség, hiszen az új szolgáltatásba integrálódott az RTL korábbi videóplatformjai RTL+ Light és RTL+ Active néven.

Exkluzív tartalmak

Az RTL+ előfizetőinek már az indulás első pillanatától elérhetőek voltak a prémium tartalmak premier epizódjai. Ilyen például A Király, a Zámbó Jimmy életéről készült tízrészes sorozat, vagy éppen a Lengyel Tamás és Rujder Vivien főszereplésével készült A Nagy Fehér Főnök, ami különleges szemszögből – kritikusan, de ugyanakkor szeretettel – mutatja be egy szebb napokat látott vidéki kisvárosban élő közösség mindennapi életét és problémáit.

Az RTL+ számos alkotással készült a dokumentumfilmek műfajában is. Közülük is kiemelkedik a világszerte elismert magyar dokumentumfilm-sorozat, az On the Spot legújabb évada, a Vissza a természethez. Emellett a sorozat alkotói producerként járultak hozzá további dokumentumfilmek elkészítéséhez, amelyek szintén az RTL+-on debütálnak.  

Az előfizetők számára látható Sebestyén Balázs csipkelődő, pikáns humort sem nélkülöző műsora, a Gyertek át! – A Sztárvetélkedő, Alföldi Róbert portréműsora, a Főszerepben, valamint az Amit tudni akarsz című szórakoztató-ismeretterjesztő dokumentum-sorozat, melynek felnőtteknek szóló első évada kendőzetlenül jár körül mindent, amit tudni akarsz a szexről.

Az exkluzív hazai tartalmak mellett hollywoodi filmekből, sikersorozatokból sincs hiány az RTL+-on, és az RTL legnépszerűbb európai sorozatai is láthatóak lesznek a streaming-platform előfizetéses csomagjában. Már nézhető a hatrészes német sorozat, a Faking Hitler, valamint két holland sorozat, a Mocro Maffia és a Fekete tulipán első évada.

A későbbiekben számos jelentős reality műsorral készül az előfizetéses streamingplatform, 2023-ban például ide érkezik majd többek között a Feleségek luxuskivitelben is.

807 ezer óra streaming

Az RTL+ novemberi bevezetése óta 807 ezer órát töltöttek streamingeléssel a felhasználók. A legtöbb időt a ValóVilág11-el töltik a felületen, de userszámban eddig A Királyt, Zámbó Jimmy történetének igazságait és hazugságait feldolgozó történetét választották a legtöbben.

Bővebb információ a szolgáltatásról és előfizetésről:

RTL+: www.rtlplusz.hu

RTL+ csomagok: https://rtl.hu/rtlplusz/csomagok

Címlapról ajánljuk