Vállalati hírek

Ismét adományt gyűjt a Fókusz az SOS Gyermekfalvak javára

rtl.hurtl.hu

2022. október 3. 13:54

Október 3-tól kezdődően egy teljes héten át foglalkozik majd a műsor az állami gondozásban élő gyerekekkel és az Alapítvány munkájával. A Fókusz nézői a 13 600-as telefonszámra küldött 60-as számmal vagy a 13 600-as a telefonszámot tárcsázva a 60-as kódot megadva 500 forinttal támogathatják az SOS Gyermekfalvakban szülők nélkül élő gyerekeket.

Az SOS Gyermekfalvak kezdeményezésére október 7. az állami gondozásban élő gyermekek napja és ez alkalomból immár második éve kezdeményezi, hogy a magyar médiumok és vállalatok kiemelten foglalkozzanak az állami gondozott gyermekek ügyével és a gyermekvédelemmel. Az RTL is csatlakozik a felhíváshoz adománygyűjtő Fókusz-adásokkal. Október 3-tól 7-ig, minden hétköznap a Fókuszban, ill. a szombati Fókusz Pluszban az SOS Gyermekfalvak mindennapjairól, és az Alapítvány szakembereinek munkájáról láthatnak riportokat a nézők. Az adománygyűjtéshez bárki csatlakozhat a 13 600-as telefonszámra küldött SMS-sel, vagy telefonhívással.

2021 óta október 7. az állami gondozásban élő gyermekek napja az SOS Gyermekfalvak kezdeményezésére. Ezen a napon az Alapítvány idén is arra kérte a médiumokat és nagyvállalatokat, hogy kiemelten foglalkozzanak az állami gondoskodásban élő gyerekek ügyével és a gyermekvédelemmel. A SOS idei kezdeményezésének szlogenje “Ne ítélj elsőre!” és célja, hogy lebontsa az állami gondoskodásban élő gyerekekkel kapcsolatos előítéleteket. A kezdeményezéshez idén az RTL is csatlakozik.

Október 3. és október 7. között minden hétköznap este a Fókuszban, és a szombat esti Fókusz Pluszban egy-egy riportban foglalkozik majd az RTL a témával. A nézők megismerhetik a SOS Gyermekfalvakban élők mindennapjait és történeteit, valamint az Alapítvány szakembereinek erőfeszítéseit. A műsor bemutatja majd olyan gyerekek, fiatal felnőttek történeteit, akik elveszítették a szüleiket, de nagy erőfeszítések árán, az SOS szakembereinek és nevelőszüleinek segítségével sikerült talpra állniuk.

Az RTL nem csak az előítéletek elleni küzdelemben támogatja az SOS Gyermekfalvak Alapítványt, de adománygyűjtéssel is. A Fókusz nézői a 13 600-as telefonszámra küldött 60-as számmal, vagy a 13 600-as a telefonszámot tárcsázva a 60-as kódot megadva sms-enként, illetve hívásonként 500 Ft-tal támogathatják az SOS Gyermekfalvakban szülők nélkül élő gyerekeket.

Előzőleg 2021 májusában a Fókusz Plusz májusi adománygyűjtő műsorának köszönhetően közel 12,5 millió forint gyűlt össze az SOS Gyermekfalvak javára, amely összeget az RTL további 10 millió forinttal egészített ki.

Nyitókép: SOS Gyermekfalvak / Facebook

#Vállalati hírek#Belföld#sos gyermekfalvak#adomány#gyűjtés#Fókusz#állami gondozás#gyerekek

Címlapról ajánljuk