Választás 2022

Kis Grófo Szijjártóval mulatott, Osváth Zsolt megsemmisült – így reagáltak a celebek a választási eredményekre

rtl.hurtl.hu

2022. április 4. 16:34

A nyilvánosság előtt véleményt alkotó celebek, hírességek egy része csalódott az újabb fideszes kétharmad miatt, mások viszont ünnepelnek. Összeszedtük, ki hogy reagált az eredményekre.

„Ez az egész rettenetes. Olyan mintha ránk tolatott volna egy kamion” – írta közösségimédia-oldalán Schilling Árpád rendező. Szerinte az eredményeknek „puszítóak lesznek a következményei”, fáj neki, hogy látja a kétségbeesést azok arcán, akik „mindent megtettek azért, hogy Magyarország legalább egy centit emelkedjen a mocsárból”.

A már nem Magyarországon élő rendező hozzátette, Márki-Zay Péter nem érdemli meg, hogy magára hagyják, de számára „nem meglepő, hogy Gyurcsány és Jakab urak jeleskedtek elsőként a szardobálásban”.

Alföldi Róbert színész-rendező Schilling Árpád rendezőt idézve azt írta, „mintha ránk tolatott volna egy kamion, csak közben ott is maradt”, és úgy véli, a következő négy évben „egyre nehezebb lesz ez a kamion”.

„Nem baj. Ez a hazám. De én akkor is büszke vagyok arra, hogy része vagyok egy európai, toleráns, liberális, befogadó kisebbségnek; és ha kisebbségben kell majd leélnem az életemet, akkor úgy lesz. Mert ez a hazánk” – foglalta össze.

Péterfy Gergely író így reagált a Fidesz győzelmére: 

Semmi rendkívüli nem történt, Magyarország egy (vagy két) fokkal megint szarabb hely lett, 

egy kicsit megint többen fognak elmenni az országból, mint akik eddig tervezték, ismét megbizonyosodhattunk, hogy a közvéleménykutatás egzakt tudomány, és megkaptuk a lehetőséget, hogy végignézzük, ki páholyból, ki a kakasülőről, ahogy Magyarország tökéletesen magára marad Európában.”

Puzsér Róbert publicista is csalódottságának adott hangot, szerinte „Orbán Viktor akkor is győzne, ha az ellenzék a maga által megalkotott választási rendszerben, egyenlő eséllyel, egyenlő médianyilvánossággal, egyenlő mennyiségű plakáthelyen kampányolva hívná ki”. Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy szerinte nincs más hátra, mint eltűrni „a gúnyolódást, a fölényeskedést, a diadalittas arcoskodást”, és nincs más lehetőség, mint „kiállni a tisztesség, a méltóság és a szabadság mellett”.

Osváth Zsolt megsemmisült, türelmet kért követőitől, hogy összeszedje magát. „Ilyen az, amikor szívből dönt az ember. A szíve törik össze” – reagált Instagram-történetben a celeb.

Molnár Áron színész-aktivista szerint felfoghatatlan, hogy milyen négy év vár ránk. „Ez a szavazás egy rossz színház lett. Mi, szavazatszámlálók statiszták voltunk egy brutális rendszerben, jelenlétünkkel legitimizáltuk ennek a hatalomnak a működését. 12 év gyűlöletpropagandája célba ért” – írta Facebook-oldalán.

Fluor Tomi egy Kosztolányi-idézettel reagált a Fidesz győzelmére. „Nézd csak! Tudom, hogy nincsen mibe hinnem. Azt is tudom, hogy el kell mennem innen” – írta a rapper, amit a Mandiner szúrt ki.

Az elmúlt időszakban közéleti kiszólásait nem rejtegető Pumped Gabo nem vette olyan véresen komolyan az eredmények értékelését. 

Választás ide vagy oda, ha MZP nyert volna, akkor is fodrászhoz kell jönni gyerekek, meg aztán edzeni, úgyhogy nem változott sok minden 

üzente követőtáborának Pumped Gabo.

Gáspár Győző sok bejegyzésben jelezte vasárnap, kinek szurkol. G.w.M-et idézve gratulált a Fidesznek, azt írta: „Kedves barátaim, követőim! Lehet minket szidni, de ezt a játszmát megnyertük! Ahogy drága barátom is mondja: Megcsináltuk, látod Fidesz, újra megcsináltuk! (a dal Gwm)”

Tóth Gabi egy Instagram-történetbe szúrta bele, hogy mit gondol a Fidesz újabb kétharmadáról. „Meg volt írva” – összegezte véleményét az énekesnő, aki a Fidesz kampányzáróján énekelte a Himnuszt.

Szijjártó Péterrel, Varga Judittal és Gulyás Gergellyel fotózkodott Kis Grófo vasárnap a Fidesz eredményváróján. 

Nyertünk! Mehet a mulatási Szijjártó Péter külügyminiszter úrral 

– írta például az egyik fotóhoz, de nagyon örült az igazságügyi miniszterrel való találkozásnak is.

Egy hétfő reggel megosztott Instagram-történet szerint Curtis is örül a Fidesz győzelmének. A rapper egy fotót osztott meg Orbán Viktor oldaláról, amelyen a miniszterelnök a győzelmüket ünnepli.

Nyitókép: Facebook/Kis Grófo

#Választás 2022#Belföld#politika#eredmények#celebek#reakciók#szavazók

Címlapról ajánljuk