Választás 2022

A Monty Python legendás humoristája azt kérdezi a magyar választóktól, ki szállta meg Magyarországot 1956-ban

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. április 2. 11:36

Hillary Clinton, az USA volt külügyminisztere az autokrácia elleni harcra, a demokrácia megerősítésére biztatja a magyarokat, John Cleese pedig az 56-os orosz megszállásra emlékeztet.

Az április 3-i magyar országgyűlési választással kapcsolatban tett közzé posztot Twitter-oldalán Hillary Clinton, vette észre a 444.


A volt first lady, az Egyesült Államok egykori külügyminisztere, a Demokrata Párt 2016-os elnökjelöltje azt írta – konkrét nevek vagy pártok említése nélkül –, hogy

Putyin ukrajnai inváziója az autokrácia elleni küzdelem és a szabad, demokratikus társadalmak védelmének szükségességét hangsúlyozza. Az április 3-i magyarországi választások lehetőséget nyújtanak a demokrácia megerősítésére. Magyarok, Magyarországon, az Egyesült Államokban vagy bárhol máshol: menjetek el szavazni!

 

Szombat reggel a magyar választással kelt John Cleese angol humorista is. A legendás Monty Python csoport tagja, a kultikus Waczak szálló sorozat írója, főszereplője is Twitteren üzent a magyaroknak:

Az abszurd humoráról híres Cleese azt kérdezi a magyar választóktól, hogy szerintük ki indított brutális támadást Magyarország ellen 1956-ban: az ukránok vagy az oroszok? Cleese azt kéri, hogy a kérdésére a szavazólapon adjanak választ.

Nem Clinton és Cleese az első hírességek, akik ezekben a napokban a magyar választással foglalkoznak. Mark Ruffalo, a Marvel szuperhősös filmjeiben Hulkot alakító hollywoodi színész pénteken kifejezetten az Orbán elleni szavazásra buzdította a magyar választókat:

Nyitókép: Michael M. Santiago/Getty Images

#Választás 2022#Külföld#hillary clinton#választás#demokrácia#autokrácia

Címlapról ajánljuk