Választás 2022

Hulk, azaz Mark Ruffalo arra biztatja a magyar választókat, hogy szavazzanak Orbán Viktor ellen, a szabadságra

rtl.hurtl.hu

2022. április 1. 20:45

A Marvel-szuperhőst alakító színész szerint április 3-án választhatjuk a szabadságot, a reményt és a békét is.

Magyarországi barátaim: vasárnap hihetetlen lehetőség előtt álltok. Választhatjátok a szabadságot, a reményt, a befogadást és a békét. A választás joga egy áldás és hatalom. Kérlek titeket, használjátok a hatalmatokat és segítsetek az ismerőseiteknek használni a sajátjukat!

– írta Twitter-oldalán Mark Ruffalo amerikai színész, aki a Marvel szuperhős-filmjeiben az elpusztíthatatlan, zöld antihőst, Hulkot alakította. A bejegyzéshez Ruffalo a #VoteOrbanOut hashtaget is feltüntette, ezzel utalva arra, hogy az ellenzéki szövetségre történő szavazásra buzdít inkább, nem pedig az Orbán Viktor miniszterelnök vezette Fideszt támogatja.

A színész bejegyzésére az aHang hívta fel a figyelmet, amelyben Ruffalo azokat a tanácsokat ajánlja a választók figyelmébe, melyek röviden elmagyarázzák, hogyan mozgósíthatunk szavazásra minél több embert a következő másfél napban.

Mark Ruffalo már a 2019-es önkormányzati választások előtt is támogatta a magyar ellenzéki összefogást. Akkor azt írta, hogy a világ legnagyobb hősei azok a hétköznapi emberek, akik a demokráciáért küzdenek ott, ahol az veszélyben van. Szerinte Orbán Viktor Magyarországa is ilyen hely.

Nyitókép: Mark Ruffalo / Getty Images

#Választás 2022#választás#mark ruffalo#hulk#marvel#szuperhős#orbán viktor

Címlapról ajánljuk