Választás 2022

Egy hete nem tud áramot adni az ellenzék kampányához a debreceni önkormányzat

rtl.hurtl.hu

2022. március 31. 18:01

Az ellenzék elképzelhetőnek tartja, hogy szándékosan tesz nekik keresztbe a városvezetés.

Debrecenben egy ledfalat is bevetne az ellenzék a kampányban: múlt pénteken felállították az eszközt a Fórum bevásárlóközpont előtti téren, de a fideszes önkormányzat képtelen áramot biztosítani hozzá – írja a 24.hu a Momentum politikusa, Mándi László Facebook-bejegyzése nyomán.

Előre jelezték az önkormányzatnak, hogy szükségük lesz áramra, az áramszolgáltató emberei pedig ki is mentek a helyszínre, de megállapították, hogy gond van az önkormányzat villamosszekrényével. Pénteken délután azonban már senki nem akart ezzel foglalkozni a városüzemeltetési osztályon. Másnap ugyan szombati munkanap volt, de nem dolgozott senki aznap az önkormányzatnál.

Így hétfő óta vannak folyamatos telefonkapcsolatban a városüzemeltetéssel és az általa kijelölt céggel, de csütörtökig nem sikerült „áramot csiholni” Debrecen belvárosában. Mándi László azt írta, nem tudja, hogy képtelen-e a város áramot szolgáltatni, vagy szándékosan akadályozni akarja-e az ellenzék kampányát, de azt nem tartja lehetségesnek, hogy az önkormányzat a belvárosban napokon keresztül nem tud áramot adni egy rendezvényhez.

Pécsen, ahol ellenzéki a városvezetés, a kampányoló ellenzéknek sikerült felállítania egy működő ledfalat, azt viszont az újraválasztásáért induló fideszes képviselő, Hoppál Péter egyszerűen kihúzta a konnektorból, mondván, zavarja, hogy „politikai propaganda” megy rajta.

Nyitókép: Facebook / Mándi László

#Választás 2022#debrecen#áram#ellenzék

Címlapról ajánljuk