Választás 2022

Majdnem háromszor annyit költhetett a kormányoldal plakátokra, mint amennyit a törvény megenged

rtl.hurtl.hu

2022. március 30. 13:00

A kormányoldal hárommilliárd forintot költött márciusban csak köztéri plakáthelyekre. Az ellenzéki összefogás eltörpül mellette. 

A törvényi előírásokat jelentősen túllépve, a megengedett 1,177 milliárd forint helyett 1,427 milliárd forintot költöttek csak a kormánypártok közterületen elhelyezett politikai üzeneteket terjesztő plakátokra – derült ki a K-Monitor, a Political Capital és a Transparency International Magyarország közös gyorselemzéséből.

A három civil szervezet szerint ezzel szemben az ellenzéki tömb 2022 márciusi plakátkampányának összértéke, listaáron számítva, 390 millió 330 ezer forintot tett ki.

A kormányoldal túlsúlya még nagyobb a kabinet által kihelyezett és lakossági tájékoztatásnak nevezett plakátokkal, valamint a Civil Összefogás Fórum (CÖF) hirdetéseivel együtt. Ezekkel a kormánypárti üzeneteket terjesztő plakátok márciusi összköltsége már túllépi a 3 milliárd forintot is.

A három civil szervezet adatai szerint 12 171 darab plakátot helyezett ki a kormányoldal, az ellenzéki tömb üzenetét 1 564 plakát hirdette márciusban.

Az rtl.hu-n januárban arról számoltunk be, hogy a plakáthelyek lefoglalásáról már akkor megkezdődtek a tárgyalások, az ellenzéki összefogás akkor úgy számolt, hogy nagyjából 2-3 ezer hely megszerzésére lesz reális esélyük. 

A választási plakátháborúról szóló képes cikkeinket, ide és ide kattintva tudják megnézni. 

Nyitókép: Nagy Attila Károly/rtl.hu

#Választás 2022#választás#plakát#választási plakát#plakátháború#fidesz#ellenzék#cöf#kormány

Címlapról ajánljuk