Választás 2022

Népszava: a roma politikusok az ellenzék oldalára állhatnak

Dévai LászlóDévai László

2022. március 25. 6:37

A cigányság nagy része eddig a Fideszre szavazott, a lap szerint teljes fordulat jöhet az áprilisi választáson.

Agócs János, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke szerint az elmúlt 12 évben nem sikerült megvalósítani a cigányság felzárkóztatását, ezért azt reméli, hogy az ellenzék győzelme esetén ez majd megtörténik. Az ORÖ elnöke ezzel indokolta, hogy miért csatlakozott ahhoz a felhíváshoz, amely a parlamenti választáson az ellenzék támogatására kéri a romákat.

Az aláírók között szerepel három ellenzéki listán szereplő jelölt, Berki Sándor, Lőcsei Lajos és Varga Ferenc, valamint más ellenzéki roma politikusok is. Agócs Jánoson kívül két ORÖ-s elnökhelyettes is nevét adta a felhíváshoz – írja a Népszava.

Az ellenzéki összefogással lehetőség van „egy boldogabb, sikeresebb, eredményesebb Magyarországot építeni”. Ennek részeként a romák majd részt tudnak venni a szakmai, felzárkóztatást segítő programok előkészítésében, megalkotásában, végrehajtásában és ellenőrzésében. 

Agócs János elmondása szerint az előző két választáson a romák a Fideszre szavaztak, de most lát esélyt arra, hogy ez a tendencia megforduljon.

A Fidesz listáján a korrupciós ügyekkel gyanúba hozott Farkas Flórián helyett Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója fog indulni.

Nyitókép: Nyitókép: Hidvégi Balogh Attila / Facebook

#Választás 2022#politikus#roma#cigányság#választás#politika

Címlapról ajánljuk