Választás 2022

„Balga” momentumosok és „csűrős-csavarós” Hende Csaba – feljelentésbajnokság lett a kampányból Szombathelyen

rtl.hurtl.hu

2022. március 14. 15:26

Költségvetési család az egyik, rágalmazás a másik részről a vád.

Feljelentést tettek vasárnap az Egységben Magyarország pártjai Hende Csaba, a szombathelyi körzet fideszes jelöltje ellen. Szerintük a képviselő vagyonnyilatkozatában nem szerepel az az összeg, amely Hende családi házának bérbeadásából származik.

Hende most közleményt adott ki az ügyben, amiben arról írt a 24.hu szerint: „rágalmazás és hamis vád miatt a momentumosok ellen”, valamint a rágalmakat közlők ellen is.

A balga momentumosok most ismét bizonyítják, hogy csacsiságuknak nincs határa. Ezúttal a vagyonnyilatkozatomba kotnyeleskednek bele, teljesen bolondot csinálva magukból. Sajtóközleményben tudatják, hogy feljelentést tesznek, mert szerintük nem jártam el törvényesen egy ingatlan bérbeadása során. Határozott álláspontom, hogy ezen ügy egy ócska politikai kampányfogás. A kezdetektől fogva nyílt lapokkal játszottam, minden egyes alkalommal hangsúlyoztam, hogy a jogügylet teljesen törvényesen és etikusan zajlott

– írta.

Korábban a momentumos Lukács Dániel által írt közleményben az állt: „Hende házában ukrán vendégmunkások élnek, akik ezért bérleti díjat fizetnek. Azonban Hende nem tüntette fel évek óta a vagyonnyilatkozatában az ebből származó bérleti díjat. Amikor újságírók ennek tényével szembesítették, azt állította, hogy egy általa meg nem nevezett személy használatába adta az ingatlant, és ezen személy adja ki bérbe a házat.”

Bárhogyan is csűri-csavarja Hende, a saját tulajdonában álló ingatlant pénzért adja bérbe, azonban ezen összeget törvényi kötelezettsége ellenére sem tünteti fel vagyonnyilatkozatában.

– tették hozzá. A párt szerint „teljességgel életszerűtlen”, hogy a politikus ingyen adta át az ingatlan hasznosítási jogát egy ismeretlen személynek.

A szombathelyi kampány a kezdettől fogva igen erős: a Fidesz kampánynyitóján az ellenzéki kormányfőjelölt Márki-Zay Pétert a néhai tömeggyilkos terroristavezér Oszama bin Laden mellé montírozták, a következő felirat alatt: „Migránsoknak adná a támogatást székelyek és más külhoni magyarok helyett”.

Nyitókép: MTI / Filep István

#Választás 2022#hende csaba#ellenzék#momentum#feljelentés#rágalmazás#csalás#vád

Címlapról ajánljuk