Választás 2022

Ellenzék: szüntessék meg a járványügyi korlátozásokat és a veszélyhelyzetet

rtl.hurtl.hu

2022. február 24. 15:01

Szerintük a hangsúly most az egyéni felelősségen van. 

A járványügyi korlátozások, valamint a veszélyhelyzet megszüntetését követelik az ellenzéki összefogás pártjai. A Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és a Párbeszéd ezt egy csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, írja az MTI.

Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője egyértelműek ítélte, hogy a koronavírus-helyzet új szakaszba lépett, amelyben már az egyéni felelősségre kell helyezni a hangsúlyt az állami helyett.

A politikus ezért mindazon állami korlátozások megszüntetését követelte, amelyek korlátozzák az emberek szabadságjogait.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke szerint az emberek végre újra normálisan akarna élni, és elfogadhatatlannak tartják a jelentős különbségtételt az oltottak és az oltatlanok között. Felnőtt emberekről van szó, mindenki tudja, mikor, hol akar maszkot viselni, mondta.

Azt is követelik: tegye ingyenessé a kormány a covid-teszteket.

Vajda Zoltán, a budapesti 13-as egyéni választókerület közös ellenzéki jelöltje a járvány elleni védekezés ellentmondásaira és egyes intézkedések szerinte értelmetlen voltára hívta fel a figyelmet. Ilyennek tartja, hogy sportrendezvényen részt vehetnek a nézők maszk nélkül, de színházi előadást csak maszkban nézhető.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese szerint a miniszterelnök a járvány kezdete óta visszatartja azokat az információkat, amelyek indoklásul szolgálhatnak a korlátozásokra. Kifogásolta, hogy a kormány a járványhullám lecsengésével is fenntartja a veszélyhelyzetet, a rendkívüli állapotot, ami alatt például betilthatja a pedagógussztrájkot.

Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint sincs szükség a továbbiakban maszkviselésre, a tömegrendezvényekkel kapcsolatos korlátozásokra vagy az egészségügyben fenntartott rendkívüli intézkedésekre, amely miatt sokan nem jutnak ellátáshoz.

A politikus kérdésre Rusvai Miklós és Szlávik János egészségügyi szakemberek nyilatkozataira hivatkozott követelésük alátámasztásaként.

Nyitókép: Jobbik / Facebook

#Választás 2022#koronavírus#korlátozás#megszüntetés#ellenzék#jobbik#dk#választás

Címlapról ajánljuk