UEFA

Fokozódnak az izgalmak az Európa Ligában

rtl.hurtl.hu

2023. november 30. 8:31

Szoboszlai Dominik csapata csütörtökön ismét pályára lép az UEFA Európa Ligában. A Liverpool a csoportkör ötödik fordulójában a LASK-ot fogadja, a mérkőzést 21 órától élőben közvetítjük az RTL HÁRMON, illetve az előfizetőink számára az RTL+ felületén is. Ezt megelőzően azonban, 18:30-tól az Atalanta és a Sporting találkozóját is élőben láthatják az RTL HÁRMON, sőt, a fenti két meccs mellett az RTL+-on az este folyamán további hetet is nyomon követhetnek. A tét egyre fokozódik, az izgalmak nőnek, tartsanak velünk ezúttal is!

Atalanta - Sporting: csütörtök 18:30; RTL HÁROM

Amennyiben csütörtökön a vendégek nyernek, pontszámban utolérik a csoportelső Atalantát. Amennyiben a hazaiak győznek, megerősítik a pozíciójukat az UEFA Európa Liga D jelű csoportjának élén. Ez tehát az összecsapás fő tétje a három győzelemmel és egy döntetlennel álló Atalanta, valamint a két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel tabellamásodik Sporting között.

A két együttes első, a második fordulóban lejátszott csoportmérkőzésén az Atalanta idegenben verte meg 2-1-re a Sportingot, a portugálok számára most itt a lehetőség a visszavágásra!

Ahogy említettük is, a D csoportot tíz ponttal az Atalanta vezeti, mögötte a hétpontos Sporting áll, őket a négypontos Sturm Graz és az egy ponttal sereghajtó Rakow követi.

A hazaiaktól sérülés miatt nem lép pályára Toure és Vorlicky, Palomino játéka pedig még kérdéses, a vendégeknél Fresneda hagyja ki vállsérülése miatt az összecsapást. A mérkőzést a majdnem 22 ezer fős bergamói Gewiss Stadionban rendezik, a találkozó játékvezetője az angol Michael Oliver lesz, munkáját Stuart Burt és Daniel Cook segíti.

Liverpool - LASK: csütörtök 21:00; RTL HÁROM és RTL+

Szoboszlai Dominik klubja a háromhetes válogatott szünet után ezúttal az osztrák LASK-kal néz szembe hazai pályán az UEFA Európa Liga csoportkörében. És bár az angolok zsinórban három meccsig tartó győztes szériája a negyedik játéknapon megszakadt – 3-2-re kikaptak a Toulouse-tól –, de még mindig ők vezetik az EL E jelű csoportját. Ellenfelük, a LASK a Royale Union SG ellen a legutóbbi fordulóban elért 3-0-ás sikerével immár bezsebelte első pontjait, ám ezzel nem tudott előrébb lépni a negyedik helyről.

A két csapat az első fordulóban már összecsapott egymással, akkor a Liverpool idegenben 3-1-re verte a linzieket. A tabella élén így tehát a Liverpool áll kilenc ponttal, második a hétpontos Toulouse, őket követi a belga Royale Union SG négy ponttal, negyedik pedig a hárompontos LASK.

A Liverpoolból sérülés miatt biztosan nem áll Jürgen Klopp rendelkezésére Bajcetic, Robertson és Thiago; a vendégeknél Taoui és Wiesinger hagyja ki az összecsapást, amelyen a svájci Urs Schnyder bíráskodik honfitársai, Marco Zürcher és Benjamin Zürcher segítségével.

Az RTL+ előfizetői számára Szoboszlai Dominik csapatának mérkőzésén kívül az alábbi hét összecsapást is élőben közvetítjük az UEFA Európa Ligából:

TSC -West Ham United: csütörtök 18:45; RTL+

Az első és az utolsó találkozik, avagy a szerbiai Topolya a West Hamet fogadja az EL A jelű csoportjában. A vendégek kilenc ponttal állnak a tabella élén, míg a TSC neve mellett három vereség és mindösszesen egyetlen, az Olimpiakosz Pireusz ellen elért 2-2-es döntetlen szerepel.

AEK Athén - Brighton: csütörtök 18:45; RTL+

A négypontos Ajaxhoz látogat a hétpontos Brighton az UEFA Európa Liga B csoportjában. A tabella állása igazán izgalmas, hiszen az élen álló Marseille előnye is csupán egyetlen pont a második angolokkal szemben. Az athéniak viszont a csoportkörben, a legelső fordulóban elért egyetlen győzelmüket pont a Brighton ellen szerezték, így még semmi sincsen eldöntve…

Sparta Praha – Real Betis: csütörtök 18:45; RTL+

A C csoportot magabiztosan, kilenc ponttal vezető Betis csap össze a harmadik helyen álló, tőle öt ponttal lemaradó Sparta Prahával. Kettejük első találkozóját – még a második fordulóban – a spanyolok nyerték 2-1-re.

Freiburg - Olimpiakosz: csütörtök 18:45; RTL+

Az első játéknapon Sallai Roland együttese, a Freiburg az Olimpiakosz otthonában győzni tudott 3-2-re. Vajon hazai pályán is meg tudják ismételni a sikert? Az sajnos még mindig kérdéses, hogy a magyar válogatott labdarúgó az október 26-i, Topolya elleni mérkőzésen elszenvedett sérülését követően visszatérhet-e már a pályára. Az A jelű csoportot jelenleg a West Ham vezeti kilenc ponttal, a Freiburg szintén három győzelemmel és egy vereséggel, ugyanannyi ponttal a második. Őket követi csütörtöki ellenfele, a görög Olimpiakosz négy ponttal.

Servette – AS Roma: csütörtök 21:00; RTL+

Az UEFA Európa Liga G jelű csoportjában találkozik egymással a Servette és az AS Roma. A csapatok a második fordulóban már összecsaptak, akkor az olaszok hazai pályán 4-0-ra győztek. A Servette jelenleg négy ponttal a harmadik, és mivel az AS Roma kilenc ponttal áll előtte a második helyen, a svájciaknak mindenképpen győzniük kell, ha életben akarják tartani az EL-továbbjutás álmát.

Villarreal - Panathinaikosz: csütörtök 21:00; RTL+

Spanyol-görög összecsapás lesz az EL F csoportjában, a hatpontos, második Villarreal a Panathinaikoszt fogadja. A vendégek mindösszesen két ponttal vannak lemaradva a házigazdák mögött, így kettejük mérkőzésén nagyon sok múlhat a továbbjutás szempontjából. Az első találkozójukon 2-0-ás görög győzelem született.

Olympique de Marseille - Ajax: csütörtök 21:00; RTL+

A tabellaelső látja vendégül a negyedik Ajaxot a B csoportban. A házigazdáknak égető szüksége van a pontokra, ha ott akarnak maradni az élen, hiszen a náluk eddig mindösszesen egy ponttal kevesebbet szerző Brighton ott liheg a nyakukban. Az első fordulóban 3-3-as döntetlent játszottak egymással a felek.

Csütörtökön 18:30-tól visszatér az UEFA Európa Liga az RTL HÁROMRA és az RTL+ felületére! A csoportkör ötödik fordulójából 18:30-tól élőben közvetítjük az RTL HÁRMON az Atalanta – Sporting összecsapást, 21 órától pedig érkezik Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool, amely a LASK-ot fogadja. Az RTL+ előfizetői az este folyamán összesen nyolc meccset élvezhetnek élőben – többek között Sallai Roland együttesének, a Freiburgnak az Olimpiakosz Pireusz elleni mérkőzését is. Tartsanak velünk!

A kép forrása: uefa.com

#UEFA#Sport#szoboszlai dominik#liverpool#RTL Három#atalanta#mérkőzés#meccs#foci

Címlapról ajánljuk