UEFA

Sallaival és Szoboszlaival tér vissza az Európa Liga az RTL HÁROM-ra

rtl.hurtl.hu

2023. október 25. 11:31

Csütörtökön visszatér az UEFA Európa Liga! A válogatott szünet miatti háromhetes kihagyást követően újult erővel lépnek pályára a csapatok, mi pedig ismét elhozzuk önöknek Szoboszlai Dominikot és Sallai Rolandot! 18:30-tól az RTL HÁRMON élőben láthatják a Freiburg Topolya elleni vendégjátékát, majd 21 órától érkezik a Liverpool Toulouse elleni mérkőzése. Emellett az RTL+ előfizetői számára az este folyamán összesen nyolc összecsapást is élőben közvetítünk az EL csoportkörének harmadik fordulójából.

TSC - Freiburg: csütörtök 18:30; RTL HÁROM

Szerbiába, a bácskai Topolyára látogat Sallai Roland együttese, a Freiburg az UEFA Európa Liga csoportkörének harmadik játéknapján. A felek az A jelű csoportban mérkőznek meg egymással, a négyes másik találkozóján az Olimpiakosz Pireusz és a West Ham United csap össze – ez utóbbit az RTL+ felületén közvetítjük élőben.

Sallai Roland, a magyar labdarúgó-válogatott jobbszélsője kirobbanó formában van, hiszen klubcsapata mindkét EL-csoportmérkőzésén lőtt gólt, sőt, az október 14-i Magyarország – Szerbia Európa-bajnoki selejtezőn ő szerezte hazánknak a győztes találatot.

A Freiburg egy győzelemmel és egy vereséggel áll, az első játéknapon az Olimpiakosz ellen győzött idegenben 3-2-re, míg a második fordulóban a tabellát vezető West Hamtől kapott ki hazai pályán 2-1-re. Az így megszerzett három pontjával a második helyet foglalja el a csoportban.

Csütörtöki ellenfele, a Topolyai SC jelenleg a negyedik, az elmúlt két forduló alatt összesen egy pontot gyűjtött. Először a West Ham ellen szenvedett 3-1-es vereséget, majd az Olimpiakosz ellen játszott 2-2-es döntetlent. A TSC-t is erősíti Sós Bence személyében egy magyar játékos, ő idén nyáron igazolt a vajdasági együttesbe.

A két csapat még sohasem találkozott egymással UEFA által szervezett versenysorozatban, sőt, még csak a másik országbeli ellenfél ellen sem léptek soha pályára.

A meccset a topolyai TSC Arenában rendezik, a játékvezető az azeri Aliyar Aghayev lesz, munkáját honfitársai, Zeynal Zeynalov és Akif Amirali segítik.

Liverpool – Toulouse: csütörtök 21:00; RTL HÁROM és RTL+

Sallai Rolandhoz hasonlóan Szoboszlai Dominik is remek formában várja a csütörtöki összecsapást. A magyar labdarúgó-válogatott huszonkét éves csapatkapitánya mind a nemzeti tizenegyben, mind klubjában kiemelkedően teljesít – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőn egy gól és egy gólpassz is került a neve mellé, a hétvégi Everton elleni angol bajnokin pedig 108 alkalommal ért a labdához (ami a harmadik legtöbb a csapatában), emellett 93%-os pontossággal passzolt, aminél csupán csapattársa, Gravenberch ért el jobb eredményt.

A Liverpool eddig két mérkőzésből kettőt megnyert az UEFA Európa Liga csoportkörében (a LASK-ot idegenben 3-1-re, a Royale Union SG-t pedig 2-0-ra győzte le hazai pályán), így százszázalékos mérleggel foglalja el az E jelű csoport első helyét. Ellenfele, a Toulouse az első fordulóban 1-1-et játszott a Royale Union SG-vel, majd 1-0-ra verte a LASK-ot, így négy ponttal ők a tabellamásodikok.

A két együttes eddig kétszer mérkőzött meg egymással UEFA-versenysorozatban, méghozzá a 2007-es UEFA Bajnokok Ligájában, akkor egyszer 1-0-ra, egyszer pedig 4-0-ra nyert a Liverpool.

Az összecsapást a liverpooli Anfielden rendezik, a mérkőzés játékvezetője a szlovén Rade Obrenovič lesz, munkáját Jure Praprotnik és Grega Kordež segíti.

A találkozót az RTL HÁROM mellett az RTL+ előfizetői számára is élőben hozzuk el. Az online felületünkön emellett hét másik meccset is élőben közvetítünk az UEFA Európa Ligából. Nézzük!

Olimpiakosz Pireusz – West Ham United: csütörtök 18:45; RTL+

Az A jelű csoport első és harmadik helyezettje csap össze Görögországban. Az angolok eddig veretlenül vezetik a tabellát, az Olimpiakosznak ellenben egy döntetlen és egy vereség áll a neve mellett. Lett játékvezetők fújják a sípot.

Sallaival és Szoboszlaival tér vissza az UEFA Európa Liga az RTL HÁROM-ra!

Olympique de Marseille – AEK Athén: csütörtök 18:45; RTL+

Eddig a döntetlenek dominálnak az UEFA Európa Liga B csoportjában: a Marseille az eddig lejátszott két mérkőzésből kétszer ikszelt, az AEK Athén pedig egy elsőfordulós Brighton elleni győzelmet és egy Ajax elleni döntetlent tudhat a magáénak – így négy pontjukkal a görögök vezetik a tabellát, a franciák a második helyet foglalják el. Lengyel bírók vezetik a találkozót.

Sparta Praha – Glasgow Rangers: csütörtök 18:45; RTL+

Az EL C jelű csoportja ennél kiegyenlítettebb már nem is lehetne: mindegyik csapatnak egy győzelme, egy veresége és három pontja van. A mérkőzést német játékvezetők irányítják.

Sturm Graz – Atalanta: csütörtök 18:45; RTL+

A csoportját maximum ponttal, veretlenül vezető Atalanta fogadja az egy vereséggel és egy győzelemmel álló graziakat az UEFA Európa Liga D csoportjában. A találkozón horvát bírói négyes működik közre.

AS Roma – Slavia Praha: csütörtök 21:00; RTL+

Igazi csoportrangadó ígérkezik a G csoportban, hiszen mind a házigazdák, mind a vendégek mindkét eddigi mérkőzésüket megnyerték – ráadásul impozáns gólkülönbséggel: a Slavia Praha eddig nyolcat lőtt, és egyet sem kapott, míg az AS Roma hat lőtt és egy kapott góllal második mögöttük a tabellán. A meccsen norvég játékvezetők bíráskodnak.

Brighton – Ajax: csütörtök 21:00; RTL+

A B jelű csoportban az egy vereséggel és egy döntetlennel tabellautolsó Brightonhoz látogat a két döntetlenjével a harmadik helyen álló Ajax. Lengyel bírók irányítják az összecsapást.

Bayer Leverkusen – Qarabag: csütörtök 21:00; RTL+

Nem lesz könnyű dolga a hazai pályán játszó németeknek, hiszen a hozzájuk hasonlóan veretlen, hat ponttal álló azeri Qarabagot fogadják az EL csoportkörének harmadik fordulójában. A találkozón román játékvezetők fújják a sípot.

Csütörtökön 18:30-tól ismét a magyar sztároké lesz a főszerep az UEFA Európa Ligában, hiszen a harmadik játéknapon az eddigi mindkét csoportmérkőzésen gólt szerző Sallai Roland együttese, a Freiburg a szerbiai Topolyához látogat, majd 21 órától Szoboszlai Dominik és a Liverpool is pályára lép a Toulouse ellen – az RTL HÁRMON pedig természetesen mind a két összecsapást élőben közvetítjük! Emellett az RTL+ előfizetői az este folyamán összesen nyolc meccset élvezhetnek élőben. Tartsanak velünk!

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport#meccs#mérkőzés#foci#Sallai Roland#szoboszlai dominik

Címlapról ajánljuk