UEFA

Angol-spanyol összecsapás élőben az RTL+ képernyőjén

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 8. 10:39

Ismét visszatér az európai futball az RTL+-ra és az RTL Most+-ra, hiszen csütörtökön megkezdődnek az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga 2022/23-as szezonjának csoportküzdelmei. Az este folyamán összesen tíz mérkőzést közvetítünk élőben, köztük 21 órától láthatják a Manchester United és a Real Sociedad csatáját, a Lazio – Feyenoordot, de többek között pályára lép nálunk a Freiburg, az Olimpiakosz és a Monaco is.

Angol-spanyol összecsapás élőben az RTL+ képernyőjén

Az RTL+-on 21 órától a Manchester United – Real Sociedad UEFA Európa Liga-csoportmérkőzést közvetítjük élőben, emellett prémium online felületünkön, az RTL Most+-on további négy összecsapást is élőben mutatunk meg Önöknek. A találkozók lefújása után az RTL+-on napi összefoglalónkban megnézhetik a forduló legszebb és legizgalmasabb pillanatait is!

Foglaljuk össze, mivel készülünk Önöknek 21 órától a képernyőn és online!

Manchester United – Real Sociedad: szeptember 8. csütörtök, 21:00; RTL+

Igazi csemegével várjuk Önöket csütörtökön: a Manchester United fogadja az „Álmok színházában” a Real Sociedadot. Az UEFA Európa Liga E csoportjában 21 órától csapnak össze a felek.

A házigazdák a 2020/21-es szezonban egészen az EL fináléjáig meneteltek, ahol a Villarreal ellen tizenegyesekkel maradtak alul. A tavalyi idényben az angolok az UEFA Bajnokok Ligájában voltak érdekeltek, ahol egészen a nyolcaddöntőig jutottak, ott viszont az Atlético Madrid 2-1-es összesítéssel kiejtette őket. Most egy újabb spanyol ellenféllel szemben kezdhetik meg az Európa Liga-szezont. A manchesteriek jó formában várják az összecsapást; a Premier League-ben az Arsenal mögött egy ponttal lemaradva a másodikok, az eddigi hat találkozóból négyet megnyertek és kétszer döntetlent játszottak.

A Real Sociedad a 2021/22-es idényben hatodik helyen végzett a spanyol bajnokságban, ez a helyezés pedig egyből UEFA Európa Liga-csoportkört ért számára – zsinórban harmadszor. Jelenleg kilencedik a La Ligában a négy meccsből elért két győzelmének, egy döntetlenjének és egy vereségének köszönhetően.

A házigazdáknál sérülés miatt nem lép pályára Martial, Pellistri és Williams, a vendégeknél pedig Fernandez, Le Normand, Merquelanz, Oyarzabal és Rico hagyja ki a mérkőzést.

Az összecsapást a manchesteri 75 000 fős Old Traffordon rendezik; Marco Di Bello olasz játékvezető fújja majd a sípot, akinek segítői honfitársai, Fabiano Preti és Giorgio Peretti lesznek.

Csütörtökön 21 órától az RTL Most+ online platformunkon az alábbi négy találkozót közvetítjük élőben az UEFA Európa Ligából:

Freiburg – Qarabag: szeptember 8. csütörtök, 21:00; RTL Most+

Kilenc év után tér vissza az UEFA Európa Liga csoportkörébe a Freiburg. A német együttes a G csoportban fogadja az azeri bajnok Qarabagot, amely zsinórban a kilencedik őszét kezdi meg az európai kupaporondon. A Sallai Rolandot is foglalkoztató hazaiak jelenleg vezetik a Bundesligát, öt mérkőzésükből négyet megnyertek, és csak a Borussia Dortmundtól kaptak ki. Sajnos több mint valószínű, hogy a magyar válogatott játékos nem léphet pályára csütörtökön, mivel a hétvégi, Bayer Leverkusen elleni összecsapáson súlyosan megsérült: eltört az arccsontja.

A Qarabag nem jutott be az UEFA Bajnokok Ligája csoportkörébe, miután a selejtezőben a cseh Plzen 2-1-es összesítéssel jobbnak bizonyult nála. A csütörtöki meccset belga játékvezetők irányítják majd.

Crvena zvezda – Monaco: szeptember 8. csütörtök, 21:00; RTL Most+

Belgrádban fogadja a Crvena zvezda a Monacót az UEFA Európa Liga H csoportjában. Mind a két együttes drámai körülmények között esett ki a Bajnokok Ligája selejtezőjéből. A házigazdákat az izraeli Maccabi Haifa búcsúztatta 5-4-es összesítéssel. Ez azt jelenti, hogy a szerbek zsinórban harmadszor kezdhetik meg az EL-ben az őszi kupaszezont. Ez egy edzőváltással is együtt járt náluk: Dejan Stanković lemondott, helyét Miloš Milojević foglalta el a kispadon.

A Monacót a PSV Eindhoven hosszabbításos visszavágó után ütötte el a BL főtáblájától – úgy, hogy a 89. percig még a monacóiak vezettek. Így csütörtökön két csalódott csapat kezdheti majd meg szereplését az Európa Ligában, nézzük, kinek sikerül jobban túltenni magát a történteken! A találkozón német játékvezetői négyes bíráskodik.

Lazio – Feyenoord: szeptember 8. csütörtök, 21:00; RTL Most+  

Az UEFA Európa Liga F csoportjában fogadja a Lazio az UEFA Európa Konferencia Liga tavalyi döntősét. A Feyenoord a májusi fináléban 1-0-ra maradt alul az AS Romával szemben. A hollandok idén ötödik alkalommal vesznek részt az Európa Liga csoportkörében. A házigazda olasz csapat az előző szezonban az ötödik helyen végzett a Serie A-ban, amivel közvetlenül az EL csoportkörébe jutott. A csütörtöki meccsen spanyol játékvezetők működnek közre.

Nantes – Olimpiakosz Pireusz: szeptember 8. csütörtök, 21:00; RTL Most+  

A Nantes hazai pályán mutatkozik be az UEFA Európa Liga G csoportjában, méghozzá egy olyan ellenfél ellen, amely rekorderként, immár tizedik alkalommal szerepel a kupasorozatban. Az Olimpiakosz a tavalyi szezonban 47. alkalommal nyerte meg a görög bajnokságot, amivel az UEFA Bajnokok Ligája selejtezőjébe jutott. Ám ott a Maccabi Haifa ellen alulmaradt, így az EL selejtezőjében a Slovan Bratislava és az Apollon ellen kellett kivívnia az Európa Liga csoportkörébe jutást.

A házigazdák egyenesen az EL csoportkörbe jutottak, miután májusban megnyerték a Francia Kupát. A Nantes jelenleg a Ligue 1 középmezőnyében helyezkedik el, az eddig lejátszott hat mérkőzésből mindösszesen egyet tudott megnyerni. Görög ellenfele három forduló után második hazája bajnokságában.

Osztrák bírók vezetik a csütörtöki meccset.

Zürich – Arsenal és Manchester United – Real Sociedad UEFA Európa Liga csoportmérkőzések csütörtökön 18:30-tól és 21 órától élőben az RTL+-on! Az összecsapások után a forduló legszebb és legizgalmasabb jeleneteit is megnézhetik összefoglalónkban. Emellett további nyolc találkozót élőben követhetnek az RTL Most+ felületén. Szurkoljanak velünk az idei szezonban is!

A képek forrása: uefa.com; facebook.com/EuropaLeague

#UEFA#Sport#angol#spanyol

Címlapról ajánljuk