UEFA

A Frankfurt nyerte az UEFA Európa Ligát

rtl.hurtl.hu

2022. május 19. 16:17

Drámai mérkőzést követően a Frankfurt emelhette a magasba a trófeát, miután tizenegyespárbajban legyőzte a Glasgow Rangerst az UEFA Európa Liga döntőjében. A finálét visszanézhetik az RTL Most+ felületén!

Teltház és fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat a spanyolországi Sevillában az UEFA Európa Liga döntőjén. A mintegy 43 ezer lelkes szurkoló előtt lejátszott összecsapáson az első félidőben nem született gól. A vezetést végül a Rangers szerezte meg, amikor az 57. percben egy védelmi hibát kihasználva Aribo lecsapott a labdára, és Trapp kapus mellett ballal a hálóba lőtt. Az egyenlítésre túl sokáig nem kellett várni, a 69. percben egy baloldalról középre tartó labdára Borre érkezett jól, és kilőtte a bal alsó sarkot. Mivel a rendes játékidőben több gól már nem esett, jöhetett a hosszabbítás. A 118. percben a Rangers eldönthette volna a mérkőzést, ám Kent kísérletét a Frankfurt kapusa bravúrral hárította.

Következhettek a büntetők, a skót csapat kezdett. Az első három tizenegyest mind a két együttes értékesítette, a negyedik körben Ramsey középre célzott, ám Trapp kivédte lövését. A németeknél viszont senki nem hibázott, így a meccs végén a frankfurti szurkolók és játékosok térhettek boldogan haza.

Oliver Glasner, a Frankfurt vezetőedzője így örült a sikernek: „Hihetetlen! Ez volt a tizenharmadik európai mérkőzésünk, és egyet sem veszítettünk el. Amit a fiúk ma és az egész szezonban műveltek, arra nincsenek szavaim – és ilyen nagyon ritkán fordul elő velem.”

Giovanni van Bronckhorst, a Rangers mestere érthető módon szomorúan nyilatkozott: 

A játékosok mindent megtettek, a vége szoros volt. Ez egy hatalmas csalódás, nagyon közel voltunk a kupa megnyeréséhez. Ha nyersz, örökké tartó emlékeket szerzel – ha veszítesz, az fáj.


A 2021/22-es UEFA Európa Liga szezont így a Frankfurt nyerte a Glasgow Rangers ellen; az összecsapást és a tizenegyespárbajt visszanézhetik prémium online platformunk, az RTL Most+ felületén!

Nyitókép: UEFA

#UEFA#Sport#frankfurt#európa liga#győzelem#nyertes

Címlapról ajánljuk