Tudomány-Tech

Viccnek durva lenne: Elon Musk saját spermáját használva akarja benépesíteni a Marsot

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 11. 22:07

A világ leggazdagabb embere aktívan készül a Mars kolonizálására, már adományozott is saját spermabankjának, hogy majdan leszármazottjai népesíthessék be a bolygót. És ez nem vicc.

A New York Times nagy lélegzetű exkluzív cikkéből különös dolgot lehet megtudni Elon Muskról, a világ leggazdagabb emberéről. Musk évek óta dolgozik azon, hogy egy nap az emberiség eljusson a Marsra, és ott állandó kolóniát hozzon létre, majd idővel benépesítse a bolygót.

A multimilliárdos űripari cége, a SpaceX gőzerővel dolgozik a célt elérhetővé tevő rakétán, a Starshipen, de közben Musk maga is kézzelfogható lépéseket tett az ügy érdekében.

Musk magánemberként hisz abban, hogy a hozzá hasonló tehetséges zseniknek kötelességük minél több gyermeket nemzeni, ezért van már az autóipari mágnásnak már tucatnyi gyereke több különböző anyától. (Mit arról nemrég az rtl.hu is beszámolt, Shivon Zilis, Musk Neuralink nevű, agyi implantátumok fejlesztésével foglalkozó cégének egyik igazgatója nemrég harmadszor is gyermeket szült neki.)

A New York Times cikke szerint Elon Musk nem elégszik meg a földi utódokkal, spermájával is segíteni akar a Mars benépesítésében: Musk már adományozott is saját örökítőanyagából erre a célra. 

Az nem világos, hogy Musk szerint pontosan hány tőle származó gyermek lát majd világot a Marson, de a lap szerint a közelmúltban azt mondta az alkalmazottainak, hogy szerinte 20 év múlva egymillió ember fog élni a Marson. 

Nyitókép: Marc Piasecki/Getty Images

#Tudomány-Tech#tudomány#űrkutatás#űrhajózás#elon musk#spacex#mars#sperma#kolonizáció

Címlapról ajánljuk