Tudomány-Tech

Fiatalkorúaknak mutogat szexvideókat az Instagram

rtl.hurtl.hu

2024. június 20. 17:39

Több vizsgálat is arra jutott, hogy a fiatalkorúak nincsenek biztonságban az Instagramon a felnőtt tartalmaktól.

Még a 13 évesnél fiatalabb felhasználók is találkozhatnak szexuális tartalmú videókkal az Instagramon – akkor is, ha nem ők keresik kifejezetten azokat, állapította meg az amerikai Északkeleti Egyetem és a The Wall Street Journal kutatása, amit a HVG szemlézett.

Az egyetemen oktató Laura Edelson a lap vizsgálatától függetlenül jutott ugyanarra az eredményre, ami még aggályosabbá teszi az eredményeket.

A tesztek során úgy regisztráltak fiókokat, ahogy azt a legfeljebb 13 évesek tennék. Ezeknek a fiókoknak is sorra ajánlottak olyan videókat, amelyekben nők szexuális aktust imitáltak, mások pedig azt ígérték, meztelen képet küldenek azoknak, akik hozzászólnak a videóhoz.

Egy idő után pedig még durvább jeleneteket ábrázoló videókat dobott fel nekik a rendszer. A szakértők szerint olyan is megesett, hogy a fiókok regisztrálása után alig három perccel már szexuális tartalmakat kezdett el ajánlani az Instagram. 20 perccel egy ilyen videó lejátszása után pedig már a hasonló felvételek tették ki az ajánlott tartalmak nagy részét.

Nyitókép: Pexels

#Tudomány-Tech#instagram#szex#Videó#fiatalkorú#kutatás#egyetem

Címlapról ajánljuk