Tudomány-Tech

Ez az eszköz leválthatta volna az okostelefonokat, de kiderült, hogy kigyulladhatnak

rtl.hurtl.hu

2024. június 14. 10:07

Valószínűleg tényleg csak ezért nem fogják leváltani az okostelefonokat.

A Humane egy okoseszköz ami mesterséges intelligenciával működik, a ruhánkra kell csiptetni és hangvezerléssel csomó mindenre meg lehet őket kérni, gyakorlatilag az okostelefonunkat tudnánk kiváltani vele. Már ha megfelelően működne és nem lenne tűzveszélyes.

A TechCrunch cikke szerint a gyártó arra kéri felhasználóit, hogy hagyják abba egy bizonyos töltőtok használatát, mivel az abban lévő hibás akkumulátor tűzveszélyes lehet. Ez az újabb probléma a cég számára kellemetlen, különösen azután, hogy első mesterségesintelligencia-alapú eszközük tetemes mennyiségű negatív kritikát kapott.

A vizsgálat szerint az Ai Pin akkumulátora okozhat tüzet, ami miatt a cég elővigyázatosságból visszahívta a tojás formájú töltőtokokat. A probléma a telep beszállítójával van, akitől már nem rendelnek, és keresnek új partnert.

A lap információi szerint a gyártó kompenzációként két hónap ingyenes előfizetést kínál a havi 24 dolláros mobilelőfizetési szolgáltatásukból, amely az Ai Pin használatához szükséges. Az ára egyébként magának az eszköznek 700 dollár és ehhez jön rá a havi előfizetési díj, ami nélkül lényegében használhatatlan a kütyü.

Nyitókép: Humane

#Tudomány-Tech#okostelefon#gyulladás#tűzveszély#humane

Címlapról ajánljuk