Tudomány-Tech

Hatalmas változás a Chrome böngészőben, lesz, ami nem fog úgy működni, mint eddig

rtl.hurtl.hu

2024. június 3. 9:15

Ha reklámblokkolót használsz, akkor most nagyon figyelj.

A Google Chrome böngésző hamarosan megszabadul minden régi, nem frissített bővítménytől, ami azt jelenti, hogy több kiegészítő használhatatlanná válhat. A Google már többször bejelentette és elhalasztotta a nagy változtatást, amely a bővítmények új platformra, a Manifest V3-ra történő átállását jelenti, írja a hvg.

Ennek következtében számos régi bővítmény eltűnik vagy használhatatlanná válik, különösen a hirdetésblokkolók számára fontos ez az átállás.

A legújabb menetrend szerint a Manifest V2-re épülő bővítmények 2025 elején válnak használhatatlanná, de az átállás fokozatos lesz. 2024 júniusától a felhasználók figyelmeztetést kapnak a bővítmények oldalán, hogy a V2-re épülő kiegészítőik támogatása hamarosan véget ér. Ezek a bővítmények már nem lesznek kiemelten megjelenítve a Chrome áruházban, és fokozatosan kivezetésre kerülnek.

A pontos időpontot a Google nem közölte, de várhatóan 2025 elejéig minden felhasználót érinteni fog a változás. Az átállás során a bővítmények először kikapcsolásra kerülnek, de egy ideig még vissza lehet őket kapcsolni. Idővel azonban ez a lehetőség is megszűnik, és szükség lesz a Manifest V3-ra épülő új bővítmények használatára.

Nyitókép (illusztráció): Pexels

#Tudomány-Tech#chrome#reklám#blokkoló#böngésző

Címlapról ajánljuk