Tudomány-Tech

Láthatatlanok lesznek a lájkolók

rtl.hurtl.hu

2024. május 24. 16:01

A felhasználók többé nem böngészhetik majd, hogy mások milyen posztokat lájkoltak.

Az X (korábban Twitter) olyan változásra készül, amelyet látszólag egyetlen felhasználó sem kért, fogalmazott a Mashable.

Az X műszaki igazgatója, Haofei Wang szerint az Elon Musk tulajdonában lévő X-nél arra készülnek, hogy eltávolítják a nyilvános „lájkokat” a felhasználók profiloldaláról. Ez azt jelenti, hogy 

a felhasználók többé nem böngészhetik majd, hogy mások milyen posztokat lájkoltak.

„Igen, a lájkokat priváttá tesszük” – írta Wang az X-en a MacRumors kutatója, Aaron Perris posztjára reagálva. Wang szerint erre azért van szükség, mert a nyilvános lájkolás „rossz viselkedésre ösztönöz.”

Sokan például a trolloktól való félelmükben, vagy a nyilvános imázsuk védelme érdekében nem szívesen lájkolnak olyan tartalmakat, amelyek megosztóak lehetnek. Hamarosan anélkül lájkolhatsz majd, hogy aggódnod kellene, ki láthatja. Emlékeztetőül: minél több posztot lájkolsz, annál jobb lesz a For you algoritmusod

– tette hozzá. 

A közösségi média valóban veszélyes terep. Sok nő úgy érzi, különböző szépségideáloknak kell megfelelnie, az önbizalmukon pedig nem segít, hogy a közösségi médiából sokszor tökéletes alakú, gyönyörű nők mosolyognak vissza. Anfisa Bulgakova a Reggeliben mondta el, miért vállalja smink nélkül is az arcát:


Nyitókép: Pexels

#Tudomány-Tech#twitter#x#elon musk#like

Címlapról ajánljuk