Tudomány-Tech

Technológiai újítással lesz hosszabb a Samsung mobilok üzemideje

rtl.hurtl.hu

2024. május 21. 12:11

A pletykák szerint a gyártó egy új módon hosszabbítja meg az akksik életidejét.

A legújabb információk szerint a Samsung jövő évi csúcsmodellje, a Galaxy S25, nem kap nagyobb akkumulátort, de mégis hosszabb üzemidőt kínál majd egy új intelligens funkciónak köszönhetően. Az akkumulátor kapacitása továbbra is 5000 mAh marad, és a 45W-os gyorstöltés sem változik, írja a HVG.

A Samsung egy új, Battery AI nevű funkcióval növelheti meg az üzemidőt, ez az intelligens megoldás azáltal javítja a készülék működési idejét, hogy leállítja a háttérben futó, szükségtelen feladatokat, melyek feleslegesen használják a rendszer erőforrásait. A funkció így akár 5-10 százalékos növekedést is eredményezhet az üzemidőben, anélkül, hogy a telefon teljesítményét csökkentené.

A Battery AI sikeressége a fejlett hardverkomponensek és szoftveralgoritmusok együttműködésén múlik majd, a Snapdragon 8 Gen 4 és az Exynos 2500 processzorokkal a Samsung új lehetőségeket tárhat fel az akkumulátor-optimalizálás terén. Bár egyelőre nem biztos, hogy a Battery AI benne lesz a Galaxy S25-ben, nagy az esélye, hogy ez a funkció megjelenik majd, különösen mivel a Samsung a Galaxy AI-t már bevezette az idei csúcstelefonjaiban.

Nyitókép (illusztráció): Pexels

#Tudomány-Tech#merülés#Samsung#ai#töltés#akksi

Címlapról ajánljuk