Tudomány-Tech

Mark Zuckerberg olyan brutális bejelentést tett a mesterséges intelligenciáról, hogy egyik pillanatról a másikra 200 milliárd dollárt esett a Meta értéke

rtl.hurtl.hu

2024. április 25. 19:07

Mark Zuckerberg őszintén beszélt az MI veszélyéről, a cégének részvényárai nem köszönték meg.

Szinte egyik pillanatról a másikra zuhant 200 milliárd dollárt a Meta értéke, miután Mark Zuckerberg vezérigazgató arról beszélt: még „sok évre” lehet szükség ahhoz, hogy megtérüljön az a pénz, amit a mesterséges intelligenciába fektettek, írja az Independent.

A cég jelentéséből kiderült, hogy sokkal többet költöttek, és sokkal kevesebbet kerestek, mint amennyire számítottak, ez pedig nagyrészt az MI-be történő befektetéseknek volt köszönhető.  Az óriási mértékű értékcsökkenés nagyjából 15 százalékos esésnek felel meg.

Zuckerberg bejelentése akkora hullámokat kavart, hogy több óriási techcég részvényeinek árai is megérezték azt: a Snap 4,8 százalékot zuhant, a Google, az Amazon és Microsoft pedig 1,5 és 2,7 százalék közöttieket. Pozitívumként annyit jegyzett meg Zuckerberg, hogy szerencsére az MI máris hozzájárult ahhoz, hogy a felhasználók több reklámot látnak a Meta platformjain.

Nyitókép: Facebook

#Tudomány-Tech#mark zuckerberg#meta#részvény#ár#facebook#mesterséges intelligencia#bejelentés

Címlapról ajánljuk