Tudomány-Tech

Ezzel a pár trükkel felturbózhatod az iPhone-od akksiját

rtl.hurtl.hu

2024. április 12. 17:44

Amikor már csak pár százalék maradt az akksiban, akkor érdemes be, illetve kikapcsolni pár dolgot a iPhone-unkon.

Az iPhone-ok üzemidejének optimalizálásához több praktikát is érdemes alkalmazni. Az öregedő telefonoknál az egy feltöltéssel elérhető maximális működési idő törvényszerűen elkezd csökkenni, de néhány egyszerű lépéssel meg lehet hosszabbítani a telefon üzemidejét, derül ki a Gizmodo gyűjtéséből.

  • Helymeghatározási szolgáltatások korlátozása: A háttérben futó helymeghatározási szolgáltatások jelentős mértékben terhelhetik az akkumulátort. Fontos átnézni az alkalmazások beállításait és csak azokat engedélyezni, amelyek valóban szükségesek.
  • Háttérfrissítés kikapcsolása: Az automatikus háttérfrissítés kikapcsolása segíthet csökkenteni az akkumulátorfogyasztást, miközben az alkalmazások frissülnek csak akkor, amikor használatba kerülnek.
  • Alacsony töltöttségű mód bekapcsolása: Az alacsony töltöttségű mód csökkenti a háttérben végzett tevékenységeket és a képernyő frissítési gyakoriságát, így kevesebb energiát használ.
  • Fényerő csökkentése: A kijelző fényerejének csökkentése segíthet meghosszabbítani az akkumulátor élettartamát, különösen beltéri környezetben, ahol nincs szükség a maximális fényerőre.
  • Wifi, Bluetooth, mobilhálózat és Airdrop kikapcsolása: Ezek a funkciók folyamatosan keresik a kapcsolatot, ami terheli az akkumulátort. Ha éppen nincsenek szükségük, érdemes kikapcsolni őket.
  • Automatikus zárolás bekapcsolása: Az automatikus zárolás segít csökkenteni a kijelző használatából eredő energiafogyasztást.
  • Figyelem a hőmérsékletre: Fontos figyelni a telefon hőmérsékletére, mivel az iPhone akkumulátorának élettartama lerövidülhet, ha a környezeti hőmérséklet nem megfelelő.

Nyitókép (illusztráció): Pexels

#Tudomány-Tech#iphone#akkumulátor#akksi#lemerül#praktika#trükk

Címlapról ajánljuk